Stablecoin Paxos heeft bekend gemaakt dat het een samenwerking heeft afgesloten met Ontology. De stablecoin gaat naar eigen zeggen dan ook tot 100 miljoen PAX tokens uitgeven op de blockchain van Ontology. De uitrol hiervan zal komende maand beginnen. De PAX token is 1:1 gedekt met de Amerikaanse dollar. De overeenkomst moet het voor zowel particulieren als voor bedrijven eenvoudiger maken om de ONT-token van Ontology te gebruiken om transacties uit te voeren door middel van fiat-gedekte tokens. Dit heeft Ontology zelf aangegeven in een verklaring die ze naar aanleiding van de overeenkomst de wereld heeft ingestuurd. 

Gereguleerde door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin 

Paxos Standard (PAX) is een gereguleerde en door de Amerikaanse dollar ingedekte stablecoin. De stablecoin werd op de markt gelanceerd in september van vorig jaar. Tot dusver was de token uitsluitend beschikbaar op de blockchain van Ethereum, uiteraard als ERC20-token. Vanaf volgende maand krijgen gebruikers van de stablecoin er dus een tweede optie bij. De nieuwe versie van de PAX-token zou over hetzelfde ticker symbool beschikken en zal gebaseerd zijn op de zogenaamde OEP-4 token standaard die door de Ontology blockchain wordt gebruikt. De overeenkomst kan voor beide partijen een mooi duwtje in de rug zijn.

“De lancering van PAX op de Ontology blockchain moet het aantal zakelijke applicaties op Ontology een aanzienlijk duwtje in de rug geven. Bovendien zal dit ook ongetwijfeld aan de basis liggen van de succesverhalen van traditionele bedrijven die de overstap willen maken naar gedistribueerde bedrijven. Verder moet de lancering van PAX op onze blockchain er eveneens voor zorgen dat zowel onze zakelijke partners als institutionele beleggers kunnen rekenen op een gereguleerde evenals betrouwbare en veilige toegang tot de wereld van de digitale assets”, aldus mede-oprichter van Ontology, namelijk ‘Andy Ji’.

Belangrijk verschil tussen Tether en PAX 

Nu Tether en dan meer bepaald haar USDT-token in een slecht daglicht is komen te staan kijken heel wat cryptocurrency investeerders uit naar alternatieven binnen de markt. PAX Standard (PAX) zou dan wel eens (samen met TrueUSD?) één van de beste kanshebbers kunnen zijn om de fakkel van belangrijkste cryptovaluta over te nemen. PAX heeft in ieder geval benadrukt dat zij in tegenstelling tot Tether open auditing mogelijk maakt. Bovendien is het ook zo dat alle stortingen in Amerikaanse dollars worden bijgehouden in onafhankelijke accounts bij Deposit Insurance Corp. verzekerde banken in de Verenigde Staten. 

Uitvoering van snelle en voordelige transacties 

De in Singapore gevestigde Ontology Foundation heeft haar publieke blockchain gelanceerd in juni vorig jaar. Het doel van de lancering van deze blockchain was om niet alleen een groot volume aan transacties te kunnen verwerken, maar dit ook te kunnen doen op een zeer efficiënte en dus snelle manier. Tot slot heeft het team achter Ontology er eveneens voor gezorgd dat de transacties op haar blockchain op een zeer voordelige manier uitgevoerd kunnen worden. Paxos moet in ieder geval heel wat vertrouwen hebben in de Ontology blockchain. Nog meer dan eerder is het namelijk zo dat alle stablecoins tegenwoordig onder een vergrootglas zullen komen te liggen. Dit niet alleen door regulators, maar zeker ook door investeerders in cryptocurrencies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *