Het gaat de laatste tijd uitstekend met Litecoin. Een nieuwe rally in de aanloop naar het weekend zorgt er nu voor dat ze zomaar even twee gewaardeerde projecten uit de top 10 achter zich laat. Het gaat hierbij niet alleen om Bitcoin Cash, maar ook om EOS. Haar niet onaanzienlijke stijging heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Litecoin terug op de vierde plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies staat. Op moment van schrijven noteert Litecoin aan een waarde van 36,98 dollar. Dat is een stijging van 10 procent over de voorbije 24 uur. Wanneer we de gegevens van de voorbije week gaan bekijken zien we dat Litecoin een mooie 15 procent in de plus staat. Niet alleen de koers noteert een stuk hoger, dit geldt ook voor het volume dat door Litecoin gaat. Het volume is dan ook goed voor zomaar even 899 miljoen Amerikaanse dollar. LTC is er in het voorbije kwartaal wel nog niet in geslaagd om terug boven de 50 dollar uit te komen.

Comeback voor Litecoin?

Bij het bekijken van het volume dat door Litecoin gaat valt vooral op dat er zomaar even 49 procent van alle handelsactiviteiten worden uitgevoerd middels het handelspaar met Tether. Dit zorgt er voor dat Litecoin net wat minder afhankelijk is geworden van de evolutie die Bitcoin meemaakt op de markt. Dit gezegd zijnde is het wel nog steeds zo dat koerswijzigingen in Bitcoin zich doorgaans ook (weliswaar in beperktere mate) laten voelen in de prijs van Litecoin. Heel wat experts zijn het er echter met elkaar over eens dat Litecoin op moment van schrijven nog ondergewaardeerd is. De kans is dan ook zeer groot dat ze zomaar nog eens een extra rally kan meemaken. De LTC-token heeft het gedurende lange tijd moeilijk gehad om door de grens van 10.000 Satoshi te breken, maar lijkt daar nu toch in te zijn geslaagd.

Aanpassing van de block reward

Wellicht één van de belangrijkste redenen achter de recente prijsstijgingen die Litecoin heeft doorgemaakt is terug te vinden in de aankomende verlaging van de block reward. Deze wordt later dit jaar (waarschijnlijk in de maand augustus) verlaagd van 25 naar 12,5 coins. Traditioneel gezien zorgt een dergelijke, aankomende block halving voor een appreciatie van de prijs waar een token tegen wordt verhandeld. Dat lijkt nu ook bij Litecoin het geval te zijn.

OKEx en DigiFinex belangrijkste markten

Wanneer we de belangrijkste markten voor Litecoin gaan bekijken zien we dat deze op moment van schrijven vooral OKEx en DigiFinex zijn. Op beide marktplaatsen is er sprake van een significant volume, al moet het gezegd dat deze nog steeds een behoorlijk stuk lager liggen in vergelijking met de enorme piek in de markt die eind 2017 heeft plaatsgevonden. Op moment van schrijven zitten we ergens tussen de 20.000 en 30.000 transacties per dag. Op het moment van de recente bull run was er echter sprake van tot wel 170.000 transacties per dag. Dat is natuurlijk een niet onbelangrijk, structureel verschil! Wil Litecoin nog stevig kunnen doorgroeien, dan moet ook het aantal transacties naar boven.

Overeenkomst met Beam

Tot slot is er natuurlijk ook nog de aangekondigde overeenkomst tussen Litecoin en Beam. Het is de bedoeling om een nieuwe versie van de coin te creëren welke gebruik zal maken van het veelbelovende MimbleWimble ecosysteem. Ook hier zien heel wat (nieuwe) investeerders duidelijk toekomst in. Wij zijn alvast benieuwd naar de verdere evolutie(s) welke Litecoin in de komende periode allemaal zal gaan doormaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *