LiteBit is duidelijk bezig met het kwalitatiever en actueler maken van haar aanbod met cryptocurrencies. Nadat ze er recent nog voor koos om Enjin Coin toe te voegen heeft de Nederlandse cryptocurrency broker nu bekend gemaakt dat er terug verschillende coins van haar platform zullen verdwijnen. Het gaat hierbij wederom om coins die nauwelijks nog volume wisten te realiseren op het platform waardoor ze verder blijven aanbieden eigenlijk maar weinig zin meer had.

Breakout

De eerste twee tokens welke door LiteBit zullen worden gedelist zijn Breakout (BKR) en Breakout Stake (BRX). Beide projecten zullen op datum van 24 april uit het aanbod van LiteBit worden gehaald. Dit betekent concreet dat het vanaf dat ogenblik niet langer mogelijk zal zijn om BRX- of BKR-tokens via LiteBit aan te kopen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat mensen die nog houder zijn van de tokens er voor zullen kunnen kiezen om hun assets op te nemen uit hun wallet.

Ook drie andere cryptocurrencies gaan voor de bijl

Niet alleen Breakout en Breakout Stake gaan voor de bijl bij LiteBit, ook drie andere projecten worden naar de uitgang begeleid. Het gaat hierbij niet alleen om Vertcoin (VTC) en RevolutionVR (RVR), maar ook om Pinkcoin (PINK). Twee van deze drie projecten worden ongetwijfeld gedelist omdat ze sowieso nog maar een zeer beperkte volume weten te realiseren. Voor RevolutionVR geldt bijvoorbeeld op dit ogenblik dat er sprake is van een 24-uurs volume van amper 88.765 dollar. Voor Pinkcoin ligt dit bedrag met amper 10.585 nog heel wat lager.

Dat ook Vertcoin uit het aanbod van LiteBit wordt gehaald is dan weer wel enigszins opvallend te noemen. Op moment van schrijven weet dit project namelijk nog steeds een volume te realiseren over de voorbije 24 uur van 1.507.590 dollar. Het moet evenwel gezegd dat het overgrote merendeel van dit volume (namelijk meer dan 70 procent) wordt gerealiseerd op Upbit. Het aandeel van LiteBit in het totale volume dat door de VERT-token gaat ligt lager dan 1 procent. Wellicht is dit dan ook de reden om over te gaan tot het delisten van het project.

RevolutionVR, Vertcoin en Pinkcoin worden gedelist door LiteBit op 1 juni 2019.

Oude projecten moeten plaats ruimen

De hele cryptomarkt bevindt zich op dit ogenblik in een fase waarin een groot aantal projecten moeten afvallen. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om projecten die niet praktisch inzetbaar zijn of die zich bijvoorbeeld niet weten te onderscheiden ten opzichte van de massa. LiteBit staat er om bekend een aanbieder te zijn van een groot aantal verschillende altcoins, maar verkiest duidelijk kwaliteit boven kwantiteit. Bovendien blijkt de broker goed te luisteren naar de wensen van hun gebruikers. Op basis daarvan werden recent nog zowel de BAT-token als de ENJ-token toegevoegd aan haar platform.

Ruimte voor nieuwe cryptocurrencies

Het delisten van de verschillende projecten zorgt er meteen ook voor dat LiteBit kan kijken naar het toevoegen van andere, grote en actuele projecten. Verschillende cryptocurrencies werden reeds meermaals getipt om aan haar aanbod toegevoegd te worden. Diverse coins uit de top 100 welke toch wel zeer veelbelovende projecten zijn (geen garanties) blinken immers nog steeds uit in afwezigheid. Het gaat hierbij dan onder meer om het Chinese NEO, maar ook om EOS en IOTA. Wellicht dat deze projecten in de (nabije) toekomst nog wel via LiteBit aangekocht zullen kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *