Heel wat privacy coins hebben in het verleden reeds bewezen over een niet onaantrekkelijk potentieel te beschikken. Dit geldt zeker ook voor Verge welke op 23 december 2017 een all time high bereikte van niet minder dan 0,29 Amerikaanse dollar. Inmiddels is de koers (net zoals deze van heel wat andere altcoins) sterk teruggevallen naar een waarde van ongeveer 0,16 Amerikaanse dollar op moment van schrijven. In de voorbije dagen heb ik enkele mensen gehoord die hebben geïnvesteerd op het hoogtepunt van de koers. Dus is dit koersverlies van Verge (XVG) nog interessant? Nee, dit is in de praktijk zelden interessant. Op het ogenblik dat er een correctie de kop opsteekt wordt je namelijk meteen geconfronteerd met een bepaald verlies. In nagenoeg alle gevallen wordt een explosieve stijging van de koers, zoals voor Verge dus deze van 23 december 2017 gevolgd door een correctie waardoor je terug voordeliger kan inkopen. Hou dit zeker in het achterhoofd voor eventuele toekomstige investeringen.

De vraag die enkele investeerders op het hoogtepunt van de koers zich nu stellen is uiteraard of deze aantrekkelijke koers op een zeker ogenblik nog terug zal komen of niet. Het spreekt voor zich dat ook wij geen glazen bol hebben waardoor we nooit met zekerheid kunnen zeggen wat een koers gaat doen. Specifiek voor Verge geldt dat ze met een aantal structurele problemen te kampen heeft die wellicht de koers op moment van schrijven enigszins beperkt houden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  1. De officiële Verge wallet is gewoon niet goed. Bijzonder veel mensen die er gebruik van maken geven dan ook te kennen geconfronteerd te worden met problemen die maar niet opgelost raken.
  2. Het Wraith protocol is na haar lancering nog behoorlijk ‘buggy’. Dit zorgde er voor dat investeerders niet meteen onder de indruk zijn geraakt waardoor de verwachte (grote) stijging van de koers uitbleef.
  3. De communicatie vanuit het team achter Verge is niet goed. Ook dit houdt het vertrouwen van (nieuwe) investeerders enigszins binnen de perken.
  4. John McAfee tipte Verge aan het einde van 2017 als een uitstekende cryptovaluta die in ieders portefeuille moet zitten. Dit gaf de koers van Verge een flinke boost, maar onder meer door de problemen met de wallet koos McAfee er voor om diens tip kort daarna terug in te trekken. Dit had uiteraard het omgekeerde resultaat.

Koersinformatie over Verge (XVG) kun je vinden op cryptobeginner.nl

Bovenstaande vier punten zijn uiteraard niet bepaald positief voor Verge en hebben de koers van haar XVG token dan ook zeker en vast geen goed gedaan. Inmiddels heeft de reputatie van Verge zelfs in die mate schade opgelopen dat men op meerdere fora waaronder op Bitcointalk het woord ‘scamcoin’ in de mond heeft genomen. Nu hebben we het idee dat dit verwijt tegenwoordig al snel naar het hoofd van menig kwalitatieve altcoin wordt gegooid, dus dat geheel terzijde. Dit neemt niet weg dat de koers een flinke terugval heeft gekend en investeerders zijn afgeschrikt. Zit er nu wel of niet nog potentieel in het Verge platform en haar XVG token?

Kijk, alles zal vallen of staan met de verdere acties die het team achter Verge gaat ondernemen. Ondanks de aanzienlijke terugval in koers moeten we herkennen dat ze op vandaag nog altijd op plaats 22 in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld staat. Dit door een niet onaanzienlijke market cap van 2.278.025.619 Amerikaanse dollar. Bovendien zijn er van de maximaal 16,555,000,000 XVG tokens op moment van schrijven reeds 14,534,806,063 XVG in omloop. Dit gecombineerd met het aanzienlijke volume dat Verge telkens weet te realiseren doet ons toch nog steeds het beste vermoeden voor de toekomst. Echter is het een feit dat Verge een aantal problemen snel en goed zal moeten aanpakken.

De bugs waar op moment sprake van is met betrekking tot het Wraith protocol moeten er uit wil ze haar optimale potentieel kunnen bereiken. Daarnaast zullen de eindeloze problemen met de Verge wallet nu toch eens een keertje moeten opgelost worden en kan het team een sterke woordvoerder en een meer heldere manier van communiceren gebruiken. Op het ogenblik dat ze één of meerdere van deze punten voor mekaar krijgen zien we de XVG koers toch wellicht terug een interessante sprong in de juiste richting maken. Wat ons betreft is Verge met deze lage koers dan ook zeker het investeren waard en kan er mogelijks nog een aantrekkelijk rendement mee worden behaald. Zoals steeds zijn er uiteraard geen garanties en kan het ook alsnog helemaal fout lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *