Ethereum lijkt zo langzaam maar zeker de weg naar boven terug te hebben gevonden. Over de voorbije 24 uur heeft de cryptocurrency een meerwaarde weten te realiseren van meer dan 8 procent. Dit heeft haar waarde teruggebracht naar 177,29 dollar (op moment van schrijven). Op een zeker ogenblik noteerde de cryptovaluta over de voorbije 24 uur een waarde van 180,39 dollar. Dat was meteen ook haar hoogste punt van de voorbije week. Weet het positieve sentiment voor Ethereum zich nog verder door te zetten of valt er een mogelijke terugval te verwachten? We gaan er in dit blogartikel graag uitgebreid verder op in. 

De psychische drempel van 200 dollar 

Een belangrijke drempel die zich op dit ogenblik laat gelden is natuurlijk deze van 200 dollar. Verschillende experts hebben inmiddels hun licht op deze kwestie laten schijnen en lijken het met elkaar eens te zijn, op het ogenblik dat de koers van 180 dollar is bereikt (waar we nu dus zeer dicht tegenaan zitten) ligt waarschijnlijk de weg open voor een koers van 244 dollar. In het bijzonder voor de aankomende weken lijkt het optimisme met betrekking tot Ethereum zeer  groot te zijn en daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. 

Ondanks het feit dat Ethereum absoluut niet de best presterende cryptocurrency uit de top 10 is moet het gezegd dat ze toch een mooie opwaardering in prijs kent ten opzichte van het begin van het jaar. Op datum van 28 januari kon er bijvoorbeeld nog een prijs worden genoteerd van 104,55 dollar. Op dit ogenblik leek de weerstand op 100 dollar het even te gaan begeven, maar de coin zette door. Vanaf dat ogenblik hebben we deze low niet meer gezien en is Ethereum er in geslaagd om stelselmatig de weg naar boven te zoeken (en te vinden). Het algemeen positieve sentiment van de markt heeft daar uiteraard aan bijgedragen. 

Inflows van BTC markten in Ethereum 

Een zeer belangrijk punt waar (potentiële) investeerders in Ethereum graag rekening mee zullen houden heeft betrekking tot het feit dat recente data duidelijk maakt dat er sprake is van stevige inflows vanuit Bitcoin in Ethereum. Dit zou een suggestie kunnen zijn voor een aankomende altcoin bull markt, al is dat natuurlijk alleen maar speculatie. Toch, op het ogenblik dat het duidelijk wordt dat er sprake is van significante inflows vanuit Bitcoin in Ethereum kan dat een teken aan de wand zijn dat er iets groots zit aan te komen. 

Boost in volume

Een ander punt waar altijd rekening mee dient te worden gehouden op het ogenblik dat er een bull run in de kaarten staat is natuurlijk het volume dat gerealiseerd kan worden. Op dit vlak kan er worden vastgesteld dat Ethereum inderdaad ook een boost in volume laat optekenen. Het volume over de voorbije 24 uur steeg dan ook tot boven de 8,7 miljard. Ook voor de Ethereum markt geldt (net als bij Bitcoin het geval is) dat ruim 50 procent of meer van het handelsvolume wordt gerealiseerd door het handelspaar met Tether’s USDT-token. Dit gezegd zijnde is het uiteraard ook zo dat Ethereum bij verschillende exchanges wordt gebruikt als basis handelspaar. Ook dit kan een structurele bijdrage leveren aan het verdere potentieel van deze cryptovaluta. In ieder geval is het nu afwachten geblazen wat de nabije toekomst zal brengen voor de rank 2 cryptocurrency van de wereld en of de 200 dollar tot de mogelijkheden behoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo