De voorbije 24 uur stond in het teken van een heuse correctie op de cryptocurrency markt die zomaar eens te wijten zou kunnen zijn aan CoinMarketCap. Verschillende altcoins met misschien wel Ripple als meest opvallende gingen stevig onderuit. Op het dieptepunt bereikte de koers van Ripple nog een waarde van 2,07 Amerikaanse dollar. Inmiddels heeft ze zich enigszins hersteld, maar het verlies die de cryptovaluta heeft opgelopen is aanzienlijk. De market cap van Ripple viel zelfs in die mate terug dat het sterker presterende Ethereum terug haar tweede plaats in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies heeft geclaimd.

Dat er een correctie zat aan te komen na de recente grote stijging die de hele markt heeft doorgemaakt is niet zo vreemd en lag eigenlijk in de lijn der verwachting. Dat verschillende cryptovaluta’s zo significant terug zouden vallen was echter toch enigszins een verrassing. De voorbije 24 uur zijn er echter  verschillende berichten op het internet verschenen die daarvoor met een beschuldigende vinger in de richting van CoinMarketCap wijzen. Hoezo? Zeer eenvoudig, zij zou er namelijk voor hebben gekozen om de Zuid-Koreaanse exchanges niet langer te ondersteunen.

Geen ondersteuning meer voor Zuid-Koreaanse exchanges

En inderdaad, nader onderzoek heeft aan het licht gebracht dat CoinMarketCap geen ondersteuning meer biedt voor de Zuid-Koreaanse exchanges waar vaak significant hogere prijzen op worden genoteerd dan op de Westerse exchanges. Deze actie heeft er voor gezorgd dat onder meer populaire exchanges zoals Bithumb en Coinone uit de listing zijn geschrapt. Het gevolg? Een directe drop van nagenoeg de volledige cryptomarkt en aldus een behoorlijk stevige correctie.

Interessante opportuniteit

De correctie van de voorbije 24 uur heeft niet alleen de globale waarde van de cryptomarkt doen dalen naar (op moment van schrijven) 745.404.871.032 Amerikaanse dollar, daarnaast is ook de koers van heel wat potentieel interessante cryptocurrencies onderuit gegaan. Zoals eerder reeds aangegeven hier op Cryptobeginner.nl biedt elke correctie weer interessante mogelijkheden. Doe dus zeker je voordeel met deze correctie en probeer je portefeuille wat uit te breiden of nog wat meer te diversifiëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *