Sinds de aankondiging van de aankomende airdrop op Ethereum Classic waarbij houders van ETC tokens gratis Callisto tokens zullen ontvangen is de koers aanzienlijk gestegen. Op moment van schrijven noteert de koers van Ethereum Classic dan ook hoger dan 28 euro. Dat is een aanzienlijk verschil in vergelijking met de koers tijdens de crash op 6 februari. Toen was het mogelijk om één ETC token te kopen voor net wat meer dan 12 euro. Zij die op dit moment hebben ingekocht hebben inmiddels dan ook een mooi rendement weten te realiseren. Bovendien kan de aankomende Callisto airdrop daar nog een mooi extraatje aan toevoegen. Veel mensen stellen zich echter de vraag hoe ze nu precies hun CLO tokens kunnen claimen. Wij zochten dit voor je uit en hebben enkele belangrijke aandachtspunten in dit artikel op een rijtje gezet.

Alles over de Callisto airdrop lees je op cryptobeginner.nl

Wanneer vindt de Callisto airdrop plaats?

De screenshot van je Ethereum Classic saldo zal worden genomen op blok 5500000. Op het ogenblik dat je dan houder bent van één of meerdere ETC tokens zal je voor elke token ook één CLO exemplaar ontvangen. Dit betekent dat er voor deze airdrop een 1:1 ratio van toepassing is. Het is mogelijk om hetzelfde adres te gebruiken voor zowel je Ethereum Classic als je Callisto. Zij die de whitepaper van Callisto willen raadplegen kunnen dat doen door het bezoeken van deze link.

Welke wallet gebruiken voor het claimen van je CLO tokens?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het zo dat hetzelfde adres van je Ethereum Classic zal moeten worden gebruikt op het CLO netwerk. Dit betekent dat je door het eenvoudig unlocken van je wallet ook meteen je balans in CLO tokens zal zien staan. Wat dit betreft dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het soort wallet waar je, je ETC in hebt staan van belang is. Wat dit betreft werd er officieel gesteld dat de volgende wallets zeker zullen werken voor het claimen van je CLO tokens:

Eventueel zou ook MyEtherWallet de Callisto airdrop kunnen ondersteunen, maar daar bestaat op moment van schrijven nog enige onduidelijkheid rond. Dit is uiteraard afhankelijk van de keuze van de ontwikkelaars. Indien zij er uiteindelijk niet voor kiezen om Callisto te ondersteunen is het nog steeds mogelijk om met je account van op MyEtherWallet in te loggen op ClassicEtherWallet. Beiden zijn immers compatibel met elkaar.

Wat wanneer je, je Ethereum Classic bij een exchange hebt staan?

Veel mensen kiezen er nog steeds voor om hun ETC tokens gewoon bij de exchange te laten staan waarbij ze, ze hebben aangekocht. Dat is niet alleen zeer onveilig, daarnaast is het ook nog eens zo dat de kans erg groot is dat je hierdoor je CLO tokens zal mislopen. Het spreekt voor zich dat elke exchange haar ETC tokens ook dient in een bepaalde wallet te plaatsen, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook de CLO tokens toekennen aan hun gebruikers of klanten. In principe moet je dit dan ook altijd controleren in het nieuws- of blogoverzicht van de exchange in kwestie. Ga er standaard toch maar gewoon vanuit dat je, je CLO tokens op deze manier niet kan claimen en sla ze bij voorkeur op in ClassicEtherWallet. Dit is sowieso een flink stuk veiliger, niet in het minst omdat je voor het (un)locken van deze wallet gebruik kan maken van een hardware wallet zoals Trezor of de Ledger Nano S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.