Het lijkt er naar uit te zien dat het verhaal rond de aangekondigde Constantinople hard fork van Ethereum nog (lang) niet ten einde is. Eerder raakte reeds bekend dat de hard fork (terug) moest worden uitgesteld vanwege een veiligheidslek welke in de code was gevonden. Nu blijkt echter dat 10 procent van de Ethereum-nodes wel degelijk zijn overgestapt op Constantinople. Dit zou er voor kunnen zorgen dat er toch een blockchainsplitsing in de maak is. Ondanks het feit dat dit nog steeds weinig waarschijnlijk is, is het toch een opvallende vaststelling. Inmiddels is bovendien ook bekend gemaakt wanneer de hard fork nu echt zal worden doorgevoerd… en dat is niet meer deze maand.

Constantinople hard fork nu echt op 27 februari?

Inmiddels heeft het hoofd van de ontwikkelaars van Ethereum, namelijk ‘Peter Szilagyi‘ bekend gemaakt dat de nieuwe datum voor de Constantinople hard fork staat gepland voor 27 februari. De upgrade zou dan ook gebeuren tijdens block 7.280.000. Het valt te hopen dat de hard fork er nu ook daadwerkelijk zal komen. Ethereum is één van de cryptoprojecten welke de grootste klappen heeft moeten opvangen in de berenmarkt en kan wel een duwtje in de rug gebruiken. De aankomende update aan het netwerk zal ze dan ook op verschillende manieren gaan verbeteren. Met de implementering van een reeks van ‘Ethereum Improvement Proposals’ wordt er onder meer voor gezorgd dat de transactiekosten zullen worden verlaagd.

Eerste stap in de richting van Proof-of-Stake

Eveneens niet onbelangrijk om te weten is dat deze Ethereum hard fork Constantinople, door velen wordt aanzien als de eerste concrete stap die wordt gezet in de richting van het Proof-of-Stake protocol. Het is reeds eerder bekend dat het team achter Ethereum graag zou willen overstappen van het huidige Proof-of-Work naar het veel efficiëntere Proof-of-Stake protocol. De Constantinople hard fork moet de basis gaan leggen voor deze overstap. Ook dit is iets waar heel wat (potentiële) investeerders in Ethereum reeds lange tijd naar uitkijken.

Wat moet u zelf doen voor de Constantinople hard fork?

Veel mensen stellen zich nu de vraag wat ze precies moeten doen op het moment dat de Constantinople hard fork wordt doorgevoerd. Wel, dat is heel eenvoudig, helemaal niets! Grote exchanges zoals met name Binance, Huobi en OKEx hebben reeds aangekondigd de hard fork te zullen ondersteunen. Heeft u bij één van deze exchanges tokens staan? Dan wordt alles dus gewoon netjes voor u geregeld. In principe dienen alleen de Ethereum-miners de nodige aanpassingen door te voeren. Zij moeten er namelijk voor zorgen dat hun apparatuur over de mogelijkheid beschikt om op de nieuwe blockchain te kunnen minen.

ETH-token levert terug 5,60% aan waarde in

Ook vandaag zijn er terug rode cijfers te zien voor wat de prijs van de Ethereum ETH-token betreft. De koers ging over de voorbije 24 uur dan ook terug onderuit met zo’n 5,60 procent. Dit brengt de actuele koers op een waarde van 117,39 dollar. Het is nu nog maar af te wachten of er in de aanloop naar de nieuwe lanceringsdatum van Constantinople terug een prijsstijging kan worden gerealiseerd of niet. Verwacht wordt stiekem dat de markt toch eerst de kat uit de boom zal gaan kijken. We houden het in ieder geval voor u in het oog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.