Het gaat duidelijk niet zo goed met Ethereum Classic. Voorbije december raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het development team van de cryptovaluta het voor bekeken houdt. Dit hebben ze zelf aangekondigd via Twitter. Het team had aangegeven dat het graag verder wou gaan met het project, maar het kampt met geldproblemen. Omwille van deze reden zag ze zich genoodzaakt om de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de bekende cryptovaluta te stoppen. Alsof dit nog niet voldoende was is Ethereum Classic nu ook nog eens getroffen door een 51% attack. Onder meer Coinbase kondigde vrij snel aan de handel in ETC-tokens voor een bepaalde tijd op te schorten.

100 blokken werden ‘gereorganiseerd’

Op z’n minst twee block explorers, namelijk Bitfly en Blockscout brachten aan het licht dat meer dan 100 blokken in het Ethereum Classic netwerk waren gereorganiseerd. In totaal zou er voor meer dan 88.500 ETC dubbel gespendeerd zijn. Aan deze hoeveelheid aan tokens hing op dat ogenblik een prijskaartje van zo’n 460.000 dollar. Onder meer Coinness stuurde op maandag het bericht de wereld in dat het een abnormale hashrate vaststelde welke te herleiden was naar één en dezelfde mining pool. Ook SlowMist, een in China gevestigd beveiligingsbedrijf had gebruikers al snel gewaarschuwd voor de ongewone activiteit op het netwerk van Ethereum Classic. Het bedrijf gaf aan dat haar team de oorzaak van het probleem probeerde te achterhalen. Bij investeerders in Ethereum Classic zat de schrik er alvast goed in.

Crypto miner fabrikant oorzaak van een 51% attack?

Opvallend is dat er op het Twitter account van Ethereum Classic te lezen staat dat men het vermoeden heeft dat de problemen zijn veroorzaakt door een test van crypto miner fabrikant ‘Linzhi’. Deze laatste had eerder namelijk bevestigd dat het bezig zou zijn met het testen van nieuwe machines die beschikken over een 1.400Mh/s hashrate. Echter melden verschillende bronnen inmiddels dat hier helemaal niets van waar zou zijn. Sterker nog, in een e-mail die werd verstuurd naar Coindesk weerlegde de director of operations Wolfgang Spraul elke beschuldiging die het team van Ethereum Classic aan het adres van het bedrijf had geuit. Hij stelde dan ook het volgende: “We kunnen dergelijke beschuldigingen alleen maar met de grootst mogelijke klem ontkennen. Ze zijn dan ook volledig ongegrond”.

Koers van ETC-token daalt met 7 procent

Het nieuwe slechte nieuws waar Ethereum Classic mee krijgt af te rekenen heeft ook de koers van de ooit zo populaire ETC-token wederom geen goed gedaan. De koers daalde dan ook met 7 procent naar een waarde van zo’n 4,94 dollar. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat het nieuws de volledige markt enigszins aan het beïnvloeden is. Slechts enkele cryptocurrencies weten hun koers vooralsnog in het groen te houden. Het gaat hierbij onder meer om Stellar, TRON, Zilliqa en DigiByte. Ook de koersstijging die zij laten optekenen blijft echter zeer beperkt. De koers van Ethereum, de grote broer van Ethereum Classic ging ook sterk achteruit. Haar koers daalde immers ook met zo’n 4,45 procent. Dit brengt de actuele waarde van één ETH-token op moment van schrijven op 149,42 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.