Elon Musk heeft de SEC (Securities and Exchange Commission, oftewel de Amerikaanse beurs-waakhond) in z’n nek zitten met betrekking tot zijn bedrijf Tesla, maar hij heeft plezier met een kleine uitstapje naar een crypto tweet. In een tweet Elon Musk noemt Ethereum, en met één woord trok hij de aandacht van de gehele crypto-community. De CEO van Tesla zei dus enkel “Ethereum.” Nadat hij deze melding had gedaan, begon de Ethereum (ETH) prijs in beweging te komen. Waarbij de dalingen, die de op één na grootste cryptocurrency de hele dag in z’n greep hield, werden overwonnen en, zij het voor een zeer korte tijd, werden omgezet in winst. Misschien wil Elon Musk de SEC nogmaals ligt irriteren, wat uiteindelijk wel kan resulteren dat de SEC nog een keer, om een ​​heel andere reden deze keer, een onderzoek zal starten naar marktmanipulatie. Maar uiteindelijk zal hij wel weten tot hoever hij kan gaan….

Hij volgde zijn tweet op met “jk” (just kidding) maar het was te laat want de reacties kwamen al meteen binnen. Antwoorden op de tweet waren variërend van gejuich, tot en met personen die hem er aan herinnerde dat hij al in het klachtenboekje van de SEC stond… Maar ik kan me niet voorstellen dat hij over het laatste feit al niet na had gedacht.

Misschien kwam de beste reactie echter van de Ethereum mede-oprichter zelf, Vitalik Buterin, die Musk uitnodigde voor de aanstaande conferentie ‘Devcon’.

Elon Musk is geen crypto-leek

Elon Musk is meer onderwezen met de in-and-outs van crypto dan hij zou kunnen laten blijken. Dit blijkt een beetje uit zijn reactie op Buterin, welke was “stop met het weggeven van gratis ETH.” Hiermee refereerde hij ook aan Buterin’s Twitter-account die “Vitalik Non-gever van Ether” heet. Blijkbaar vindt hij toch op één of andere manier dat Ethereum ondergewaardeerd is.

Daarnaast wees EthHub-ontwikkelaar Anthony Sassano erop dat Ethereum op ‘Google Trends’ los ging nadat Musk ‘Ethereum’ had getweet. De zoekopdrachten bij Google gingen sterk omhoog nadat Elon Musk zijn tweet de wereld in had geschoten.

De op één na grootste cryptocurrency handelde vandaag in het rood. Maar ETH vond zijn weg naar het groen kort nadat Musk’s Ethereum vermeldde. De prijs blijft nu op en neer gaan tussen fractionele winsten en verliezen.

Het is niet de eerste keer dat Musk beweging heeft veroorzaakt op crypto Twitter. Hij gaf onlangs in een tweet aan over Dogecoin, dat ‘deze zijn favoriete crypto was’. Voor een korte tijd werd hij zelfs de ‘nep-CEO’ van het gedecentraliseerde project genoemd.

Ondertussen, door een kentering in de prijs van Ethereum in werking te zetten, al was het maar voor een korte tijd, heeft Musk bewezen hoe geliefd en hoe invloedrijk hij is onder crypto-liefhebbers. Als hij zou beslissen om een ​​’Tesla-coin’ of ‘SpaceX-coin’ te lanceren, zou de vraag naar deze cryptocurrencies waarschijnlijk door het dak gaan. Voor iemand die door veel personen op Wall Street wordt gemeden, moet het warme ontvangst van de crypto-gemeenschap  een fijn gevoel zijn. Anders zou de tech miljardair zich niet blijven vertonen in deze community.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *