We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat het de laatste tijd alles behalve feest is geweest op de cryptomarkt. Heel wat cryptocurrencies hebben aanzienlijk moeten inleveren waaronder natuurlijk ook de veteraan Bitcoin. Het jaar 2018 heeft globaal gezien dan ook niet bepaald gebracht wat we er allemaal van hadden verwacht, maar een nieuw jaar staat voor de deur. Bovendien is het in de cryptowereld ook elk jaar even uitkijken naar Kerstmis en de periode die daarop volgt. Is dit het moment waarop er een nieuwe bull run kan worden ingezet? De groene koersen van de voorbije 24 uur laten in ieder geval eindelijk weer heel wat positiviteit zien. Verschillende cryptocurrencies weten zelfs een meerwaarde van meer dan 30% te realiseren. Welke coins scoren vandaag het best? We vertellen het u graag in dit artikel!

11% winst voor Bitcoin

In eerste instantie kijken we uiteraard even in de richting van onze trouwe Bitcoin. De BTC-token wist over de voorbije 24 uur een stijging te realiseren van meer dan 11 procent. Deze bracht de waarde van de BTC-token van 3.181 dollar naar 3.541 dollar. Een andere opvallende, sterke stijger die we misschien niet meteen hadden verwacht is EOS. De voorbije week moest ze nog Tether en Stellar voor zich dulden, maar daar heeft de EOS-token nu terug verandering in gebracht. Door haar stijging van zomaar even meer dan 35 procent wist ze terug de vierde plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies te claimen. De waarde van de EOS-token steeg in ieder geval van 1,94 dollar tot een waarde van 2,62 dollar.

Is er een nieuwe bull run in de maak?

Op het ogenblik dat er over nagenoeg de hele cryptomarkt grote positieve koersen te aanschouwen vallen kan het sentiment zomaar een stuk positiever worden. In het bijzonder wanneer de koersen rond deze periode in het jaar een mooie meerwaarde laten optekenen is de hoop voor een nieuwe bull run nooit ver te zoeken. Ondanks het feit dat dit uiteraard tot de mogelijkheden behoort (de cryptomarkt laat zich immers eigenlijk niet of nauwelijks voorspellen) moet het gezegd dat de belangrijkste indicaties er toch nog steeds op wijzen dat we in een berenmarkt zitten. De kans dat er meteen een nieuwe all time high zal worden gerealiseerd lijkt dan ook eerder beperkt te zijn.

Bovenstaande betekent uiteraard niet dat we op korte termijn alweer zullen moeten inleveren. De kans bestaat dat er een uitbraak voor Bitcoin komt richting de 5.000 of zelfs 6.000 dollar, maar het besef moet zijn dat we ons nog steeds in een zogenaamde ‘macro bear market’ bevinden. Dit betekent concreet dat de kans niet onaanzienlijk is dat een nieuwe rally die zal worden ingezet zal falen. Dit gezegd zijnde spreekt het natuurlijk wel voor zich dat er over de voorbije 24 uur zeer mooie rendementen behaald zijn kunnen worden. Dit overigens niet alleen op Bitcoin en EOS, maar bijvoorbeeld ook op Waves (die het overigens fantastisch blijft doen), Ripple, Cardano en ga zo maar door.

Weet herstel zich verder door te zetten of niet?

Ondanks de mooie meerwaarde die de meeste cryptocurrencies over de voorbije 24 uur hebben weten te realiseren moeten we ons durven afvragen wat nu de volgende fase zal zijn. Krijgen we een terugval of weet de positieve trend zich door te zetten? Wanneer we de huidige groene koersen van de meeste cryptocurrencies gaan vergelijken met hun koers van één of drie maanden geleden ligt de actuele waarde immers nog steeds lager. Benieuwd wat de komende dagen ons nog allemaal zullen brengen in ieder geval!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *