Waves (WAVES)

Waves tokensWaves is een gedecentraliseerd ontwikkelingsplatform welke is gebouwd op een eigen blockchain. Kenmerkend voor dit platform is dat ze ondersteuning biedt voor zogenaamde custom tokens. Dit zorgt er in de praktijk voor dat iedereen eigenlijk relatief eenvoudig over de mogelijkheid beschikt om met behulp van het Waves platform eigen tokens in omloop te brengen. Niet alleen decentrale crowdfunding is mogelijk door gebruik te maken van Waves, daarnaast is het eveneens een optie om de klassieke digitale valuta’s veilig op te slaan en te bewaren op het Waves platform. De cryptografische beveiliging waar deze over beschikt draagt daar uiteraard zonder meer haar steentje in bij. Ben jij ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die Waves te bieden heeft en denk je er dan ook aan om te investeren in deze cryptocurrency? In dat geval is het steeds de moeite waard om de informatie op deze pagina even uitgebreid door te nemen!

Beniewd naar Waves verwachting? Onze experts leggen het uit…..

Kennismaking met Waves

Er wordt naar Waves vaak verwezen als zijnde een ‘open blockchain platform’. Ze werd eigenlijk in eerste instantie in het leven geroepen om de functies van bijvoorbeeld Bitcoin te verlengen. Op het eerste zicht zou het er misschien naar uit kunnen zien dat Waves als doel heeft om de andere cryptocurrencies te vervangen, maar in de praktijk is dat zeker niet het geval, in tegendeel. In principe heeft het bedrijf achter Waves vooral als doel om een platform te creëren waarop een bepaald goed met een achterliggende waarde op kan worden uitgegeven. Het kan hierbij gaan om verschillende zaken zoals bijvoorbeeld traditionele valuta’s, maar ook cryptocurrencies evenals waardepapieren en ga zo maar door. Door gebruik te maken van hun platform is het mogelijk om verschillende handelingen met deze zaken uit te voeren en dat bovendien op een 100 procent decentrale manier.

Een solide basis

Het Waves platform beschikt over een solide basis waarbij er werd gekeken naar reeds andere bestaande cryptoprojecten. Dit zorgt er voor dat Waves gedeeltelijk leentje buur heeft gespeeld bij namen zoals Nxt en BitShares. Dit betekent evenwel niet dat het een simpele kloon is van deze projecten, in tegendeel. Het complete platform werd vanaf de basis uniek ontwikkeld en geprogrammeerd in de programmeertaal Scala. In de basis mag het concept dat Waves uitdraagt dan misschien niet helemaal uniek zijn, de manier waarop ze alles aanpakt is dat beslist wel. Vooral op vlak van gebruiksvriendelijkheid scoort dit platform dan ook werkelijk uitstekende punten.

Zelf een digitale token aanmaken op Waves

Het platform biedt iedereen de mogelijkheid om een geheel eigen token te creëren. Dit klinkt als een handeling die heel wat voeten in de aarde heeft, maar het tegendeel is waar. Het creëren van een eigen token kan dan ook reeds gebeuren binnen een tijdspanne van slechts 1 minuut! De waarde van elke token die wordt gecreëerd is bovendien gewaarborgd doordat 1 op 1 een andere ‘echte’ valuta er voor garant staat.

Het in- en uitvoeren van euro’s en andere klassieke valuta’s

Blockchain exchanges krijgen stelselmatig te maken met heel wat verschillende uitdagingen. Eén van de belangrijkste van deze uitdagingen heeft te maken met het in- en uitvoeren van zogenaamd ‘fiduciair geld’. Een bekend voorbeeld van dergelijk geld is onze eigen euro. Om dit mogelijk te maken heeft Waves er voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde fiat gateways. Het betreft hier een centrale partij die is gelicenseerd en op automatische wijze de klassieke munteenheden kan accepteren en vervolgens omzetten naar tokens op de blockchain van Waves.

Reguleren van cryptocurrencies met het Waves platform?

Het potentieel waar men over beschikt is terug te vinden in verschillende facetten van het platform. Het feit dat het platform beschikt over zogenaamde fiat gateways welke dienst doen als centrale autoriteit is het mogelijk om wet- en regelgeving toe te gaan passen. Deze kan worden toegepast op zowel de in- als uitstroom van fiduciair geld binnen de blockchain. Op moment van schrijven dient er nog te worden vastgesteld dat met name compliance frameworks zoals KYC en AML een barrière opwerpen tussen blockchain en de ‘echte’ wereld. Het platform van Waves met haar fiat gateways kan er echter voor zorgen dat heel wat landen over de mogelijkheid beschikken om cryptocurrency te reguleren en dat biedt naar de toekomst toe heel wat interessante opportuniteiten.

Waves kopen

Waves kopen is mogelijk op verschillende manieren. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende, internationale exchanges zoals Tidex, Bittrex en Binance die Waves aanbieden, maar het is ook mogelijk om ze gewoon te kopen met behulp van iDeal! Het is maar een beetje waar je voorkeur naar uit gaat, maar met name de populaire aanbieder van altcoins LiteBit heeft er voor gekozen om Waves te koop aan te bieden. Door een betaling uit te voeren met iDeal of door met behulp van je credits te investeren in Waves kan je, je meteen de trotse eigenaar noemen van een bepaalde hoeveelheid tokens. Op het ogenblik dat je er voor kiest om Waves met iDeal aan te kopen via LiteBit moet je er wel rekening mee houden dat je eerst en speciale Waves wallet dient aan te maken. Op moment van schrijven is het immers niet mogelijk om de tokens rechtstreeks in de online LiteBit wallet op te slaan.

Waves tokens leasen

Heb je er voor gekozen om WAVES tokens te kopen en wil je daar graag wat extra rendement mee behalen los van de mogelijke koersstijging? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om je tokens te leasen. Hierdoor kan je, afhankelijk van de node, per week of per maand extra WAVES tokens ontvangen evenals andere miner rewards. Op deze manier zie je jouw portefeuille verder aandikken waardoor er nog een extra financieel rendement kan worden gerealiseerd. Wil je graag meer te weten komen over het leasen van je tokens? Wij hebben er alvast een mooie handleiding over gemaakt. Zie hiervoor ons artikel Hoe Waves tokens leasen?.

Welke Waves wallet gebruiken?

Investeren in WAVES tokens doe je uiteraard niet zonder eerst over een bepaalde wallet te beschikken. Op dit vlak bestaan er  verschillende mogelijkheden. Zo raden wij onze gebruikers en bezoekers bijvoorbeeld aan om voor het opslaan van je tokens gebruik te maken van één van de volgende wallets:

Er zijn sinds het bestaan van Waves verschillende zeer interessante en veilige wallets voor de tokens van het platform verschenen waarvan de bovenstaande twee wellicht de beste zijn. Eender voor welke Waves wallet je uiteindelijk zal kiezen, het is steeds van belang om alle mogelijke soorten beveiliging toe te passen. Alleen op deze manier kan je namelijk voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen er op een zeker ogenblik met je Waves portefeuille vandoor gaan. Een Waves wallet is zowel verkrijgbaar als online wallet, als mobiele applicatie als onder de vorm van een Chrome extensie. Voor iedereen is er dus zeker en vast een wallet naar keuze op het internet terug te vinden!


Waves Presentatie

Hoe interessant een bepaald platform of een cryptocurrency op het eerste zicht ook mag lijken, het is altijd van belang om goed je eigen onderzoek te doen. Het potentieel van het Waves platform mag dan zeker indrukwekkend te noemen zijn, dat neemt niet weg dat er zich altijd onverwachte situaties voor kunnen doen die het potentieel ondermijnen. Omwille van deze reden vinden we het belangrijk dat onze bezoekers zich altijd zo compleet mogelijk inlezen in de cryptovaluta waarin ze willen investeren. Dit geldt eveneens voor Waves. Omwille van deze reden is het bijvoorbeeld ook altijd de moeite waard om even de presentatie van het Waves platform in onderstaand filmpje te bekijken.


Waves Links