De voorbije dagen lieten verschillende bronnen optekenen dat het populaire e-commerce platform eBay er voor zou gaan kiezen om cryptocurrencies te accepteren als betaalmethode op haar website. Nu heeft eBay zelf op deze geruchten gereageerd door te stellen dat daar momenteel absoluut geen sprake van is. Op moment van schrijven is het bovendien ook zo dat de payment policies van de website geen melding maken van Bitcoin evenals andere cryptocurrencies. Het lijkt er dan ook inderdaad naar uit te zien dat een mogelijke acceptatie van crypto op Ebay er absoluut niet meteen zit aan te komen, in tegendeel. 

Consensus 2019, oorzaak van de eBay geruchten 

De oorzaak van de geruchten moeten we gaan zoeken op de Consensus 2019 conferentie. Tijdens het evenement werd er namelijk een duidelijk link gelegd tussen eBay en cryptocurrencies. Het platform zelf verklaart nu dat de advertentie volledig verkeerd werd geïnterpreteerd. De advertentie zou namelijk verwezen hebben naar cryptocurrency gerelateerde producten die via het platform worden verkocht. Het zou hierbij dan onder meer gaan om de zogenaamde ASIC miners. 

Handelaars blijven sceptisch 

De geruchten over een mogelijke adoptie van cryptocurrencies door eBay komt op een moment waarop de adoptie duidelijk terug toeneemt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat handelaars van over de hele wereld sceptisch blijven met betrekking tot het accepteren van Bitcoin of andere cryptocurrencies als betaalmiddel. De grootste struikelblok blijft dan ook nog steeds het feit dat de prijs van Bitcoin wordt gekenmerkt door een enorme volatiliteit. Ook de beveiliging van crypto wallets zou volgens velen een te hoge drempel vormen. 

Adoptie van Binance Coin (BNB) door eBay 

Extra opvallend is het feit dat de geruchten van een mogelijke cryptocurrency adoptie door eBay specifiek betrekking leken te hebben op Binance Coin (BNB). Ondanks het feit dat de BNB-token de voorbije maanden heeft bewezen een solide token te zijn met een niet onaanzienlijk financieel potentieel blijft een partnership met eBay dus vooralsnog uit. Deze bekendmaking heeft de koers van Binance Coin evenwel niet negatief beïnvloed, in tegendeel. Over de voorbije 24 uur heeft de asset een meerwaarde laten optekenen van 15,22 procent. Hiermee heeft ze een waarde bereikt van een mooie 26,88 dollar.

Toch onderzoek gedaan naar crypto acceptatie 

Ondanks het feit dat het er dus naar uit lijkt te zien dat er momenteel geen sprake is van een mogelijke adoptie van crypto door eBay is het niet zo dat het platform er geen interesse in heeft getoond. De recente advertenties die te zien waren van eBay mogen dan misschien fout zijn geïnterpreteerd, dit neemt niet weg dat er in het verleden reeds berichten zijn verscheen over onderzoeken die eBay voerde naar het accepteren van Bitcoin (BTC). 

In december 2017, ten tijde van de enorme bullrun op crypto verschenen in alle media berichten over een mogelijke acceptatie van crypto op eBay. Het was op dat ogenblik de Senior Vice President van eBay Amerika, namelijk ‘Scott Cutler’ welke liet optekenen dat het platform de mogelijkheden onderzocht, maar er “nog” niet klaar voor was. Is het nog slechts een kwestie van tijd vooraleer we kunnen betalen met crypto op eBay? De (nabije) toekomst zal het ons leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *