De koers van de DASH-token heeft over de voorbije 7 dagen een mooie stijging van om en nabij de 40 procent weten te realiseren. Dit heeft er voor gezorgd dat ze haar waarde zag stijgen van 87,80 dollar naar het hoogste niveau in vier maanden tijd, namelijk 121,90 dollar. De aanzienlijke koersstijging kwam er onder meer nadat Binance op 27 maart nieuwe handelsparen had geïntroduceerd voor Dash. Het ging hierbij specifiek om een nieuw handelspaar met de eigen BNB-token evenals om een handelspaar met USDT.

Lancering van Dash Core v.0.14.0 testnet

Niet alleen de introductie van de nieuwe handelsparen bij Binance heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het bullish momentum dat de  Dash-koers stijgt. Daarnaast is er namelijk natuurlijk ook nog de lancering van het Dash Core v.0.14.0 testnet op 28 maart. De laatste mijlpaal update introduceert de langverwachte ‘Long Living Masternode Quoroms (LLQMs). Bovendien wordt door de nieuwe Dash Core ook meteen het op LLQM-gebaseerde InstantSend evenals Chainlocks geïntroduceerd. In het bijzonder de schaalbaarheid van Dash moet met deze nieuwe implementeringen aanzienlijk worden verbeterd.

Psychologische drempel overschreden

Zoals voor menig aantal cryptocurrencies die hoger hebben genoteerd is het zo dat de kaap van 100 dollar een niet onbelangrijke, psychologische grens vormt. Het bullish momentum welke Dash op moment van schrijven meemaakt heeft er voor gezorgd dat deze kaap relatief eenvoudig is overschreden. Het is voor het eerst sinds november van vorig jaar dat de waarde van de DASH-token de kaap van 100 dollar achter zich heeft gelaten. Het handelsvolume van Dash steeg bovendien met een slordige 100 miljoen dollar.

Nog een lange weg af te leggen

Ondanks het feit dat er door het team achter Dash duidelijk stevig aan de weg wordt getimmerd en de cryptovaluta in menig aantal landen steeds belangrijker wordt in het dagelijks leven spreekt het natuurlijk voor zich dat er nog een lange weg moet worden afgelegd. Dash bereikte haar all-time high op 21 december 2017 waarbij de koers van de DASH-token noteerde tegen een waarde van zomaar even 1.499,21 dollar. Zoals nagenoeg alle cryptocurrencies die voor de bullmarkt op de markt waren gelanceerd heeft Dash een enorme terugval gekend in koers. Dit gezegd zijnde staat ze nog steeds op rank 14 in de index met meest waardevolle cryptocurrencies volgens marktwaarde ter wereld. Haar handelsvolume over een periode van 24 uur bedraagt op dit ogenblik ook niet minder dan 354.903.261 dollar.

Belang van Dash in diverse landen neemt toe

Dash is één van de projecten binnen de cryptomarkt die vanuit de community kan rekenen op een groot respect en vertrouwen. Bovendien is het één van de weinige cryptocurrencies die op relatief uitgebreide schaal dagelijks wordt gebruikt in verschillende landen. Niet alleen in Venezuela waar hyperinflatie het leven van de inwoners aanzienlijk heeft bemoeilijkt, maar ook in bijvoorbeeld Nigeria groeit het belang van Dash (en crypto in het algemeen) zienderogen.

Bovenstaande is van cruciaal belang voor de toekomst en het potentieel van een cryptovaluta. Op het ogenblik dat ze als het ware onmisbaar wordt binnen een bepaalde sector of binnen een specifiek doelgebied kan dat de toekomst min of meer waarborgen. Dit geeft uiteraard nog steeds geen garanties (zeker niet op vlak van koers), maar het is voor (potentiële) investeerders wel altijd goed om hier de nodige aandacht aan te schenken. Wij zijn in ieder geval benieuwd of Dash haar momentum kan vasthouden en welke nieuwe mijlpaal er binnen afzienbare tijd kan worden overschreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *