Coinsquare heeft bekend gemaakt dat het met een eigen stablecoin op de markt komt. De nieuwe stablecoin gelinkt aan de Canadese dollar zal luisteren naar de naam ‘eCad’ en zal opvallend genoeg een link hebben met de koers van de Canadese dollar. Naar eigen zeggen moet de nieuwe stablecoin de adoptie van cryptocurrencies in het algemeen een extra duwtje in de rug geven.

“We zijn bijzonder enthousiast om aan te kunnen kondigen dat de eerste stap is genomen richting het brengen van stabiliteit en opportuniteit naar de Canadese cryptocurrency markt”, aldus Cole Diamond, de CEO van Coinsquare. “De lancering van de nieuwe stablecoin ‘eCad’ zal zorgen voor de eerste transparante, betaalbare en bovendien ook veilige manier om waarde te versturen binnen Canada en daarbuiten. Dit zonder het risico om geconfronteerd te worden met de volatiliteit van de traditionele cryptocurrency markt”.

Slechts daags na bekendmaking ‘TrueGBP’

De bekendmaking van deze nieuwe stablecoin die wordt gedekt door de Canadese dollar komt er slechts nadat TrustToken bekend heeft gemaakt de ‘TrueGBP’ stablecoin op de markt te gaan lanceren. Deze stablecoin is op haar beurt weer gedekt door Britse Pond reserves. Stablecoins worden steeds belangrijker, niet in het minst omdat steeds meer exhanges bezig zijn met het zelf lanceren van een door dollar (of een andere asset) gedekt type van stablecoins.

Gedekt door Canadese dollar reserves

De eCad stablecoin zal aldus gedekt worden door de Canadese Dollar reserves. Dit in contrast met bijvoorbeeld de op moment van schrijven leidende stablecoin op de markt Tether (USDT). Deze heeft recent namelijk haar terms of service aangepast. Dit betekent concreet dat USDT heeft aangegeven dat haar tokens nu zowel zijn ingedekt door fiat als door schulden. Concreet betekent dit dat het mogelijk is dat Tether tokens uitgeeft op basis van een krediet. Dit brengt natuurlijk heel wat extra risico’s met zich mee waardoor er nu vanuit de markt (terecht) wordt gesteld dat andere stablecoins zoals USDC, GUSD, TUSD evenals PAX heel wat veiliger zijn. Dit zou er zomaar voor kunnen zorgen dat het marktaandeel van Tether rake klappen zal krijgen.

Vrij prominente Canadese exchange

Coinsquare staat natuurlijk bekend als een vrij prominente Canadese exchange. Ze realiseert dan ook volumes van rond de 9 miljoen dollar per 24 uur. De exchange beschikt over negen verschillende handelsparen. De toevoeging van de door de Canadese dollar gedekte stablecoin gelinkt aan de eCad, kan nieuwe opportuniteiten met zich meebrengen op vlak van zowel opportuniteiten voor de handel als op vlak van kostprijs.

USDT nog steeds verantwoordelijk voor 98% van de markt

Een nieuwe stablecoin die op de markt wordt gelanceerd start doorgaans relatief beperkt. Op moment van schrijven is USDT dan ook nog steeds goed voor een marktaandeel van zomaar even 98 procent. Canada is op vandaag één van de meer crypto-vriendelijke landen in de wereld. Er zijn dan ook verschillende veelbelovende projecten en startups terug te vinden. Echter is het zo dat fraude en scams ook in dit land niet uitgesloten kunnen worden. Zo bleek recent nog met de zaak van QuadrigaCX. Het is in ieder geval uitkijken naar de komst van de nieuwe stablecoin en de invloed die ze zal uit gaan oefenen op de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *