De bekende en gerenommeerde cryptocurrency exchange ‘Coinbase’ heeft bekend gemaakt dat het handel in de door de Amerikaanse dollar gedekte stablecoin ‘USD Coin’ heeft uitgerold in 85 landen verspreid over de wereld. In een blogartikel maakte het bedrijf bekend dat het vanaf nu crypto-to-crypto trading mogelijk maakt met USDC-token, zowel door middel van haar retail website Coinbase.com als middels haar Coinbase Pro service. Het is inmiddels bekend dat Coinbase een sterke voorstander is van de stablecoin. 

“Stabiele vorm van store of value” 

Coinbase heeft in het verleden reeds meermaals haar positivisme uitgesproken ten opzichte van de USDC-token. Zo liet het optekenen dat de stablecoins een stabiele vorm van store of value kan vertegenwoordigen op de blockchain. Bovendien is het met behulp van deze token mogelijk om nagenoeg instant betalingen uit te voeren naar overal ter wereld. “In tegenstelling tot het merendeel van de andere cryptocurrencies is het zo dat elke USDC is gedekt door één Amerikaanse dollar. Bovendien gebeuren er maandelijkse audits die niet alleen uiterst transparant zijn, maar bovendien ook 100% dekking door de Amerikaanse dollar garanderen”, aldus Coinbase in haar blogartikel. Met deze uitspraken verwijst het duidelijk naar het feit dat recent bekend raakte dat de USDT-tokens van Tether niet allemaal zijn ingedekt door Amerikaanse dollars op een bankrekening. 

Oplossing voor onstabiele, landelijke valuta’s 

Coinbase liet meteen ook optekenen dat met USDC-token eveneens een oplossing gevonden kan worden voor landen die krijgen af te rekenen met een onstabiele valuta. Heel wat landen in de wereld kennen vandaag de dag een ongekend hoge inflatie die het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloedt. “Voor nieuwe klanten in landen zoals bijvoorbeeld Argentinië en Oezbekistan, waar wordt verwacht dat de kosten van het dagelijks leven in het jaar 2020 met tussen de 10 en 20 procent zullen stijgen kunnen stablecoins zoals USDC een perfecte oplossing betekenen tegen de inflatie”. Coinbase heeft het ook in het verleden nooit onder stoelen of banken gestoken dat het één van de absolute voortrekkers wil zijn op vlak van cryptocurrency adoptie in landen die kampen met een hoge inflatie. 

103 landen hebben toegang tot Coinbase diensten 

In dezelfde bekendmaking heeft Coinbase ook aangegeven in welke mate ze haar diensten wereldwijd heeft weten uit te breiden. Eén jaar geleden was het dan ook zo dat 32 landen verspreid over deze planeet toegang hadden tot de diensten van de cryptocurrency exchange. Op vandaag staat dit aantal reeds op 103. 50 nieuwe landen werden vandaag door het bedrijf bekend gemaakt. USDC werd tijdens de voorbije herfst gelanceerd door een groep van bedrijven waaronder ook de crypto finance startup ‘Circle’. De belangrijkste reden voor de lancering van de stablecoin heeft betrekking tot tot aanbieden van een mogelijkheid om snel en eenvoudig transfers te kunnen uitvoeren op een publieke blockchain. 

“Cryptocurrencies en blockchain technologie zullen het voor ons mogelijk maken om waarde uit te wisselen en te communiceren met elkaar. Dit niet alleen nagenoeg instant, maar ook globaal, veilig en tegen een ongekend lage kostprijs”, aldus Circle. In februari van dit jaar heeft Coinbase reeds een dienst gelanceerd die het mogelijk maakt om met USDC-token en XRP gebruik te maken voor het uitvoeren van snelle en gratis internationale transacties. Eerder vandaag liet de exchange ook nog optekenen dat het haar handel in XRP eveneens beschikbaar zou stellen voor inwoners van de Amerikaanse staat New York. Tot dusver was dat namelijk nog niet het geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.