De in Cyprus gevestigde broker ‘eToro’ heeft haar eigen cryptocurrency wallet gelanceerd. De broker maakte het nieuws bekend door een tweet de wereld in te sturen. De eToro Wallet is een multi-asset wallet welke beschikbaar is om te downloaden in zowel Google Play als de Apple Store. Het was eigenlijk slechts een kwestie van tijd vooraleer eToro zou uitpakken met een eigen wallet. De broker biedt dan ook een ruime waaier aan de populairste cryptocurrencies aan waar haar beleggers in kunnen investeren. Toch waarschuwen gebruikers nu reeds dat de wallet niet volledig operationeel zou zijn met alle potentiële risico’s van dien.

Snelle evolutie van eToro binnen de cryptomarkt

Het ecosysteem van eToro heeft een behoorlijk snelle evolutie meegemaakt. Het voorbije jaar zag ze haar portfolio dan ook aanzienlijk aandikken. Het gevolg hiervan was dat eToro er plots voor koos om ook het opnemen van cryptocurrencies mogelijk te maken. Dit betekent dat beleggers niet langer uitsluitend konden speculeren op de koers van bepaalde cryptocurrencies bij eToro, maar ook daadwerkelijk eigenaar van de tokens konden worden. Dat de broker nu uitpakt met een cryptocurrency wallet hoeft dus eigenlijk geen verrassing te zijn:

“Wij geloven dat cryptocurrencies evenals de blockchain technologie een grote impact zullen hebben op de financiële markten. Blockchain heeft het potentieel om een heuse revolutie plaats te laten vinden binnen de cryptomarkt. Wij geloven bovendien sterk in het feit dat we een enorme overdracht van rijkdom gaan zien op de blockchain. We geloven dat in de toekomst het merendeel van de assets omgevormd zullen worden tot een token en dat crypto nog maar de eerste stap is in deze richting. Net zoals eToro er voor heeft gekozen om haar traditionele markten te openen voor investeerders wil ze hetzelfde doen in een ‘tokenized’ wereld. De eToro wallet zal daar uiteraard een sleutelrol in spelen”; aldus Yoni Assia, de CEO van eToro.

Beperkte lancering van eToro wallet

De eToro wallet zal worden uitgerold volgens functionaliteit en land, te beginnen met een beperkte selectie van cryptocurrencies. In eerste instantie zal de wallet dan ook ondersteuning bieden voor niet alleen Bitcoin en Bitcoin Cash, maar ook voor Ethereum en Litecoin. In eerste instantie zal het direct transfereren van Bitcoin vanaf het eToro platform naar de wallet uitsluitend mogelijk zijn voor Platinum Club leden. De Platinum club is er voor gebruikers die meer dan 25.000 dollar aan vermogen op het platform hebben staan.

Toekomstvisie voor eToro wallet

Bovenstaande is uiteraard nog maar het begin. In de toekomst moet de wallet dan ook crypto-to-crypto en fiat-to-crypto conversies mogelijk maken. De wallet zal gebruik gaan maken van multi-signature technologie. Op het eToro platform zijn buiten de reeds aangegeven cryptocurrencies nog tal van andere assets terug te vinden. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld XRP, Stellar (XLM) en NEM. Het platform van eToro is één van de vaak toegepaste legale manieren om in te stappen in de cryptomarkt. Dit gezegd zijnde moet het wel ook aangegeven worden dat het opvragen van cryptocurrencies net wat lastiger is bij eToro in vergelijking met de handel bij gespecialiseerde cryptocurrency exchanges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.