Het bullish gedrag ten opzichte van de BTC-token van Bitcoin lijkt stand te houden. Ondanks een belangrijk weerstandsniveau weet de token ook op vandaag een meerwaarde te realiseren van 4,92%. Dit zorgt er voor dat haar actuele waarde nu 5.590,06 euro bedraagt. Dit prijsniveau is al niet meer gezien vanaf november 2018. Niet alleen de waarde van de BTC-token laat een mooie meerwaarde optekenen, ook het 24-uurs volume is wederom flink gestegen boven het niveau van 16 miljard over de voorbije 24 uur. 

76% van handelsvolume met Tether’s USDT-token 

Op moment van schrijven is het zo dat zomaar even 76% van al het Bitcoin volume wordt gerealiseerd door middel van het handelspaar met Tether’s USDT-token. Het wordt dan ook eens temeer benadrukt dat de nummer één stablecoin van cruciaal belang is voor de groei die Bitcoin heeft doorgemaakt en verder nog kan doormaken. Dit brengt uiteraard ook een significant risico met zich mee. Dit niet in het minst omdat Tether recent heeft toegegeven dat niet elke USDT-token ook daadwerkelijk is gedekt door één Amerikaanse dollar. Een significant deel van de uitgegeven credits zou dan ook gedekt zijn door schuld. 

37% winst ten opzichte van het begin van dit jaar 

Dat Bitcoin het tot dusver dit jaar uitstekend heeft gedaan blijkt uit het rendement welke ze heeft weten te realiseren ten opzichte van het begin van het jaar. Inmiddels is er dan ook sprake van een rendement van zomaar even 37 procent. Niet alleen Bitcoin heeft het tot dusver uitstekend gedaan, ook de betere altcoins zijn er in geslaagd om een vaak indrukwekkende rendement neer te zetten. In bepaalde gevallen is er zelfs sprake van een koersstijging van zomaar even meer dan 300 procent. 

Interesse in crypto wakkert terug aan 

Het lijkt er hoe dan ook naar uit te zien dat het positieve sentiment dat op dit ogenblik heerst in de markt nog wel even aan zal houden. Dit valt niet in het minst af te leiden uit het feit dat er vanuit verschillende landen waar gedurende enige tijd een mindere belangstelling was voor crypto terug wordt ingestapt met vers fiat-geld. Een voorbeeld van een dergelijk land is niet alleen Zuid-Korea, want wat ook te denken van de Verenigde Staten? Verhoogde activiteit bij onder meer Coinbase kan er op wijzen dat ook Amerikaanse investeerders terug groter en vaker instappen in crypto dan het voorbije jaar het geval was. 

Positieve impact op mining business 

De hogere BTC prijzen zorgen ook voor een boost voor de mining business. De zogenaamde hashrate van het Bitcoin netwerk ligt op dit ogenblik rond de 50 EH/s. De huidige prijs van meer dan 5.000 dollar kan in de praktijk bijzonder lucratief zijn. Dit niet in het minst voor de Chinese mining sector. De lage elektriciteitsprijzen die daar op moment van schrijven gelden zorgen er voor dat het rendement dat kan worden behaald een extra duwtje in de rug heeft gekregen. Ook voor dit segment van de cryptomarkt zijn de huidige, hogere prijzen dan ook meer dan welkom na het voorbije jaar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *