De oprichter van ‘Galaxy Digital’, namelijk ‘Mike Novogratz’ ziet de nabije toekomst voor Bitcoin ongelofelijk positief in. In een recent interview met Bloomberg heeft de man dan ook laten optekenen dat hij de koers van Bitcoin nog sterk ziet stijgen dit jaar. Volgens de brave man zou er zelfs zomaar een nieuwe all-time high in de pijplijn kunnen zitten. Novogratz verwacht dat de BTC-koers tegen het einde van het jaar dan ook de kaap van 20.000 dollar zal hebben bereikt. Kleine kanttekening, Galaxy Digital is een investeringsbank welke zich specifiek richt op cryptocurrency en blockchain. 

Positief sentiment en hernieuwde interesse 

Of we de 20.000 dollar dit jaar terug op de kaarten van Bitcoin zullen zien staan is uiteraard nog maar zeer de vraag. Niemand kan dit dan ook echt voorspellen. Novogratz is er echter van overtuigd dat de parabolische groei naar de waarde van 14.000 dollar voor Bitcoin helemaal gegrond is. De prijs van de BTC-token is volgens hem dan ook zo hard gestegen omdat grote bedrijven over een nieuwe over hernieuwde kennis beschikken in cryptocurrencies. 

U kon er verder op wachten, maar ook de toekomstige coin van Facebook werd er bij gehaald. Het sociale netwerk heeft eerder immers aangegeven dat grote, toonaangevende bedrijven een node zullen gaan draaien op de blockchain van Libra. Het zou hierbij onder meer gaan om Visa, Mastercard en Uber. 

“Libra zal er op haar eentje voor zorgen dat het hele idee van cryptocurrencies zal worden gelegitimeerd”, aldus Novogratz. Mocht dit inderdaad het geval blijken te zijn zou dat betekenen dat de komst van de Facebook coin niet alleen gunstig is voor het achterliggende bedrijf en haar partners, maar wel voor de volledige cryptomarkt. Libra zal in de praktijk ook helemaal geen concurrent vormen van Bitcoin, in tegendeel. Libra zal namelijk over het karakter beschikken van een stablecoin. Ze zal met andere woorden uitsluitend gebruikt worden voor het uitvoeren van financiële transacties en niet als investeringsobject. 

Harde asset 

De lofzang van Novogratz was met bovenstaande nog lang niet ten einde, in tegendeel. Zo heeft hij aangegeven dat Bitcoin zich inmiddels heeft bewezen als harde asset. Dit betekent concreet dat ze er in slaagt om waarde vast te houden, een beetje vergelijkbaar dus met goud. Ook de traditionele investeerders beginnen steeds meer brood te zien in het financiële potentieel waar Bitcoin over beschikt. Steeds vaker wordt gesteld dat Bitcoin in zekere zin als digitaal goud kan worden aanzien. Er werd tot slot nog een andere grote naam bij gehaald, namelijk Microsoft. Dit bedrijf heeft inderdaad eerder reeds laten optekenen dat het bezig zou zijn met het ontwikkelen van een bepaald product op blockchain. Om welk product het precies zou gaan is evenwel nog niet bekend. 

Niet langer een hype 

Finaal heeft Novogratz nog aangegeven dat er een verschil is tussen de situatie op vandaag en deze die we hebben gezien tijdens de bullmarkt aan het einde van 2017. Toen was er volgens hem vooral sprake van een hype. Op vandaag is dat niet langer het geval. Of we al dan niet de vooropgestelde koers van 20.000 dollar dit jaar nog zullen zien laten we in het midden. Feit is wel dat er door de aankomende halving en de komst van Bakkt evenals Fidelity nog spannende tijden voor de deur staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.