Slechts enkele dagen nadat het genesis block werd gemined van de Binance Chain heeft de exchange bekend gemaakt dat het alle oude ERC-20 tokens heeft geswapped. Dit heeft er voor gezorgd dat Binance Coin (BNB) officieel niet meer op het netwerk van Ethereum draait. De CEO van Binance, namelijk ‘Changpeng Zhao’ heeft inmiddels benadrukt dat men er voor heeft gekozen om voor Binance Chain gebruik te maken van het energie-efficiënte proof-of-stake protocol. Tegelijkertijd met de coin swap heeft Binance ook meteen de langverwachte DEX gelanceerd. Nu deze belangrijke mijlpalen zijn gerealiseerd lijkt de koers van de BNB-token wel even onder druk te staan. Ze noteert momenteel aan een verlies van 3,11 procent. 

Langverwachte lancering van Binance DEX

Niet alleen zal 23 april 2019 de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop Binance Coin naar haar eigen blockchain is overgestapt, daarnaast is er natuurlijk ook de langverwachte lancering van de Binance DEX. Binance zal zorgen voor de stortingen en uitbetalingen, maar de DEX moet vooral directe handel mogelijk maken tussen wallets die ondersteuning bieden voor de BNB-token. De Binance DEX zal bovendien ook een online wallet aanbieden. Deze moet niet alleen het opslaan van de tokens mogelijk maken, maar zal ook directe handel moeten realiseren. Het is nu vooral uitkijken naar de impact die de DEX verder zal hebben op de koers van de BNB-token. In de aanloop naar de lancering van de DEX kende deze namelijk een mooie stijging. Op dit ogenblik lijkt de koers echter wat weg te zakken. 

Koers BNB-token duikt meer dan 3 procent in het rood

In de aanloop naar de lancering van de DEX en de coin swap steeg de koers van Binance Coin aanzienlijk. Het hoogtepunt kon genoteerd worden op 20 april toen de koers een waarde van 25,36 dollar liet optekenen. Dat de token nu enigszins aan waarde moet inboeten is niet zo vreemd. Heel wat investeerders hebben als belangrijkste doel gehad om te anticiperen op de aankomende coin swap en de lancering van de Binance DEX. Ondanks het feit dat er op moment van schrijven reeds meer dan 3 procent van de waarde van de BNB-token is verdwenen is de algemene verwachting (geen garanties uiteraard) wel dat ze naar de toekomst toe terug een mooie waardevermeerdering zal weten te realiseren. 

Ook eToro bevestigt ondersteuning voor coin swap 

Inmiddels heeft ook de broker eToro via Twitter laten weten dat het ondersteuning biedt voor de coin swap van Binance Coin. In een tweet liet de broker optekenen dat Binance vandaag haar coin swap heeft uitgevoerd en gebruikers van het eToro platform daar niets voor hoeven te ondernemen. De swap zal dus ook op haar platform automatisch plaatsvinden. 

Matic Network token sale 

Nu de coin swap en de lancering van de DEX achter de rug is vrezen veel investeerders dat Binance en de BNB-token een beetje meer op de achtergrond zullen komen te staan. Niets is echter minder waar. Zo is er bijvoorbeeld op 28 april alweer de token sale van het Matic Network. Dit wordt meteen de eerste ‘Initial Exchange Offering’ waarbij er gebruik zal worden gemaakt van een loterij. Eigenaars van de BNB-token zullen de mogelijkheid hebben om te participeren in de loterij waarbij de winnende tickets de mogelijkheid zullen hebben om als eersten te investeren in de Matic Network token.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *