De voorbije dag is er een toch wel opmerkelijke hoeveelheid aan ETH-tokens naar Binance verstuurd. Het ging om een transactie van zomaar even 45,000 ETH welke afkomstig is van een onbekend adres. De tokens zijn wel verstuurd naar een bekende Binance wallet. Net omdat het om een dergelijke grote hoeveelheid aan tokens gaat is het uitkijken naar wat er precies mee zal gebeuren. Handelingen die worden uitgevoerd met een dergelijke hoeveelheid aan tokens hebben in de praktijk namelijk altijd een bepaald effect op de koers van de cryptocurrency in kwestie. Op Twitter verscheen alvast het volgende bericht:

Ongeveer 45,000 ETH (goed voor een waarde van zomaar even 9.385.000,00 Amerikaanse dollar) is de voorbije 2 uur verstuurd naar een wallet bij Binance. Dit is ongeveer één derde van het totale ETH volume welke door Binance in de voorbije 24 uur is verhandeld. Enige volatiliteit valt dan ook te verwachten”.

Groot aantal handelsparen met ETH op Binance

Het is nu vooral uitkijken naar wat er met de grote hoeveelheid aan tokens zal gebeuren. Binance is één van de grootste en populairste exchanges voor cryptocurrencies ter wereld, maar de ETH handelsparen zijn opvallend minder populair in vergelijking met de Bitcoin handelsparen. Toch moet het gezegd dat er verschillende tokens bij Binance tegen ETH kunnen worden verhandeld. Dit laatste zou kunnen betekenen dat er heel wat coins in de komende periode een aanzienlijke pump kunnen krijgen. Anderzijds is het ook de vraag hoe de ETH-prijs er op gaat reageren wanneer straks blijkt dat een significante hoeveelheid van de 45,000 ETH-tokens terug in de markt zal worden gebracht. De totale balans van de Binance 1 wallet is nu goed voor 299,894 ETH. Dit zorgt er voor dat de transfer van de 45,000 tokens een toch niet onaanzienlijk belang vertegenwoordigt.

Worden de ETH-tokens verhandeld voor een andere coin?

Eén van de theorieën welke op dit ogenblik het luidst klinkt is dat de ETH-tokens waarschijnlijk zullen worden ingewisseld voor een andere, nog nader te bepalen munt. Op Binance zou het dan onder meer kunnen gaan om het XEM/ETH handelspaar. NEM (XEM) laat haar recente laagste noteringen achter zich en lijkt een boost te hebben gekregen doordat Coincheck de handel in de munt terug heeft hervat. NEM weet hierdoor op moment van schrijven mooie resultaten neer te zetten. In het bijzonder het volume van de coin heeft een significante stijging doorgemaakt. Benieuwd of ze deze ook daadwerkelijk zal weten aan te houden.

Deze huidige invloed van deze 45,000 ETH op de markt

Ondanks het feit dat de ETH-handelsparen onder meer bij Binance sterk in de schaduw staan van de Bitcoin varianten moet het toch gezegd dat de invloed van Ethereum op de markt niet mag worden onderschat. Nog steeds is ETH dan ook goed voor zo’n 11 procent van alle cryptocurrency trades die worden uitgevoerd. Tot dusver heeft de move van 45,000 ETH tokens naar de Binance wallet nog geen grote impact gehad op de prijs van de asset. Het is echter zeer interessant om te zien wat er in de komende dagen precies zal staan te gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *