De listing van de Basic Attention Token (BAT) bij Bithumb heeft gezorgd voor een tijdelijke piek in prijs. De waarde van de token steeg dan ook met ongeveer 7 procent. De Koreaanse exchange heeft nog maar één handelspaar gelanceerd, namelijk met de nationale fiat munteenheid van Zuid-Korea. De koersstijging van de BAT-token begon twee uur voor het openen van de markt (07h30 UTC). Dit omdat het vanaf dit ogenblik mogelijk was om een storting te doen bij de exchange. De positieve trend met betrekking tot de BAT-token wist de hele morgen en zelfs nog de vroege namiddag aan te houden. Uiteindelijk zou de BAT-token ongeveer acht uur na de listing worden verhandeld aan een waarde van 0,17 Amerikaanse dollar per stuk. Dit was een stijging van 6,80 procent binnen de 24 uur.

10,7 miljoen dollar aan volume in 24 uur

BAT-token was in deze periode goed voor een volume van 10,7 miljoen Amerikaanse dollar over 24 uur. Binance was weinig verrassend de grootste BAT-markt. De populaire exchange biedt verschillende handelsparen aan, namelijk met BTC, ETH en natuurlijk de eigen BNB. Binance was alles bij elkaar gezien goed voor een slordige 49 procent van het totale volume welke BAT wist te realiseren. Dit kwam overeen met een volume van 5,2 miljoen dollar. De tweede plaats werd ingenomen door Upbit. Ook zij heeft een handelspaar met de Koreaanse fiat-munteenheid evenals met BTC, ETH en Tether (USDT). Upbit was goed voor 2,5 miljoen dollar aan handelsvolume in de Basic Attention Token. Tot slot was ook een significant deel van het handelsvolume in BAT weggelegd voor de exchange Bittrex. Daar worden handelsparen met BAT aangeboden met BTC, ETH en USDT. Het volume daar steeg tot 984.408 Amerikaanse dollar welke goed was voor 9 procent van het totale handelsvolume.

Wat is de Basic Attention Token precies?

De BAT-token is een open-source coin welke niet gemined kan worden. Ze is bovendien gebouwd op de Ethereum blockchain. BAT werd opgericht in het Californië van 2017 door niemand minder dan Brendan Eich. Mensen die enigszins bekend zijn met de grote namen uit de internetwereld zullen ongetwijfeld weten dat het hierbij gaat om de maker van niet alleen JavaScript, maar ook Mozilla Firefox. De cryptocurrency werd geïntroduceerd door middel van een ICO op 31 mei 2017. De ICO was goed voor een opbrengst van een slordige 35 miljoen Amerikaanse dollar in amper 24 seconden.

De Basic Attention Token doet dienst als betaalwijze binnen het BAT-platform. Het DLT-gedreven advertentienetwerk maakt directe communicatie mogelijk tussen enerzijds de uitgevers en anderzijds de adverteerders en de gebruikers. Het platform maakt bovendien deel uit van de blockchain browser ‘Brave’. Basic Attention Token wordt door velen aanzien als een beloftevolle digitale valuta voor de toekomst, maar uiteraard kunnen er op dat vlak nooit garanties worden gegeven. Toch heeft de Bithumb listing alvast even voor een mooie, maar helaas wel tijdelijk pump gezorgd.

Basic Attention Token kan worden aangekocht met verschillende handelsparen bij tal van verschillende exchanges. Denk hierbij niet alleen aan Binance en Upbit, maar ook aan bijvoorbeeld Coinbase Pro, Bittrex, Huobi en Poloniex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *