Een in Zwitserland gevestigde uitgeverij is bereid fiat-valuta te dumpen voor een relatief volatiele cryptocurrency Bitcoin.

Netzmedien AG heeft aangekondigd dat het effectief alle lonen in Bitcoin wil gaan betalen. De beslissing volgde op eerdere plannen van het bedrijf om de helft van zijn vermogen om te zetten in cryptocurrencies. Toen de topmanagers hun fiat-naar-crypto plan naar voren brachten, boden ze hun werknemers ook de keuze om te kiezen tussen Bitcoin en Zwitserse franken. Er volgde een stemronde en Bitcoin kwam naar voren als de winnaar.

Heinrich Meyer, de CEO van Netzmedien, verklaarde dat ze medio 2019 Bitcoins zouden gaan accepteren voor hun mediapublicaties, waaronder acht technologie-gerelateerde tijdschriften en een website. Hij bracht zijn ‘stieren-gevoel’ tegenover de cryptocurrency naar voren, en verklaarde dat zijn werknemers uiteindelijk meer zouden ontvangen dan wat ze vroegen via hun payroll. “Ze zullen Bitcoins tegen een hogere prijs kunnen behouden of doorverkopen,” zei Meyer.

Gokken of geloof?

De ‘bullish’ gedachte van de CEO volgt op de beruchte crash van cryptocurrency, waarbij de markt een derde van zijn waardering in ruim een jaar verloor. Met name Bitcoin was aan het einde van 2018 met meer dan 70 procent gedaald. In het eerste kwartaal van 2019 was de cryptocurrency echter maximaal groen, en herstelde deze tot $ 4.100, na het dieptepunt van bijna $ 3.300. Dit brengt velen ertoe te geloven dat Bitcoin eindelijk zijn dieptepunt heeft bereikt. En vandaag staat de Bitcoin op een stand van tegen de $ 5.000, dus wie weet is het dieptepunt inderdaad geweest.

Deze wispelturige fluctuaties hebben Netzmedien echter niet afgeschrikt. Volgens Marc Landis, de hoofdredacteur van de uitgever, werd Bitcoin een relevante betaaloptie, dankzij de acceptatie van Bitcoin bij enkele van de grootste bedrijven in Zwitserland. Hij zei: “De SBB en Digitec Galaxus hebben het goede voorbeeld gegeven. Ze accepteren vandaag de dag al Bitcoin. Ook heeft het ‘Grand Hotel Dolder’ vorige week aangekondigd dat het betalingen in Bitcoin zou gaan accepteren. Ik geloof dat duizenden bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. “

Niettemin lijkt Netzmedien, in tegenstelling tot andere bedrijven, de Bitcoin-markt als een speculant te betreden. Het bedrijf lijkt de cryptocurrency als investering te beschouwen, in de verwachting dat het in staat zal zijn om het tegen een hoger bedrag voor fiat in te wisselen. Normaal geloven online verkopers in het in realtime converteren van Bitcoin betalingen naar fiatgeld bij POS-services van derden zoals BitPay en Coinify. In tegenstelling tot hen, wil Netzmedien zelf risico’s nemen met de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

Fabian Pöschl, hoofdredacteur bij Netzmedien, stemde vóór cryptocurrencies en voerde aan dat fiat-valuta’s te lastig waren om mee te werken. “Waarom zou ik Zwitserse franken met me meenemen, als ik mijn geld als cryptocurrency digitaal op mijn mobiele telefoon kan hebben,” voegde hij eraan toe.

Meer cryptocurrency opties

Netzmedien bevestigde dat het bedrijf zijn crypto-beleggingsportefeuille wilde diversifiëren. Het zou ook betekenen dat zijn werknemers hun favoriete crypto-project zouden kunnen kiezen als het gaat om het accepteren van hun inzet cq salaris.
“We zijn van plan om hen in de toekomst de keuze te geven tussen verschillende cryptocurrencies. Dus ze zouden binnenkort kunnen kiezen tussen Bitcoin, Ethereum, Ripple, of een andere voorkeur crypto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *