Het lijkt er naar uit te zien dat Zuid-Koreanen steeds meer geld investeren in cryptocurrencies. Er vloeit dan ook heel wat meer fiat-geld vanuit Zuid-Korea richting de cryptomarkt. Dit werd bevestigd in een nieuwsbericht van ‘Arirang Daily News’. Volgens de laatste berichten zouden Zuid-Koreanen zelfs gemiddeld 6.000 dollar in cryptocurrencies investeren. Het is algemeen bekend dat Zuid-Korea een niet onbelangrijke markt is voor de cryptomarkt.

7,4 procent van ondervraagden zit in crypto

In december vorig jaar werd een peiling gehouden door een non-profit organisatie genaamd ‘Korea Financial Investors Protection Foundation’. Deze peiling bracht aan het licht dat 7,4 procent van de 2.500 ondervraagde volwassenen er voor hadden gekozen om te investeren in cryptocurrencies. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend, maar er dient wel rekening te worden gehouden met de actuele marktomstandigheden. Ondanks de stevige berenmarkt waarin we ons bevonden ligt dit percentage toch 1 procent hoger in vergelijking met één jaar eerder. Dat is des te opvallender omdat december 2017 heeft gezorgd voor menig aantal all time highs bij verschillende cryptovaluta’s.

Investeringen die gebeuren worden steeds groter

Niet alleen is het zo dat meer mensen er in Zuid-Korea voor kiezen om te investeren in crypto, daarnaast kan er ook worden vastgesteld dat de investeringen die gebeuren steeds groter worden. In vergelijking met het jaar 2017 zijn de investeringen dan ook omhoog geschoten met zomaar even 64 procent. Dit heeft er voor gezorgd dat de gemiddelde investering bij Zuid-Koreanen in crypto zomaar even 6.000 dollar bedraagt. Nog opvallend, de personen die het meest investeren hebben de leeftijd van 50 jaar of ouder. De leeftijdsgroep van 30-40 jarigen zou de tweede belangrijkste doelgroep zijn voor cryptovaluta’s in Zuid-Korea.

Zuid-Koreaanse exchanges hebben het moeilijk

Ondanks het feit dat cryptocurrencies hotter lijken dan ooit in Zuid-Korea is het wel zo dat de gespecialiseerde cryptocurrency exchanges het moeilijk hebben. Vorige week sloot er bijvoorbeeld nog een exchange de deuren terwijl Bithumb nog steeds de gevolgen draagt van de hack van maart toen voor 18 miljoen dollar aan cryptocurrencies werd gestolen. Op hetzelfde ogenblik heeft het moederbedrijf van Bithumb wel een investering ontvangen voor een bedrag van 200 miljoen dollar van een Japans investeringsfonds. De exchange heeft naar aanleiding van deze kapitaalinjectie bekend gemaakt dat het plannen heeft om uit te breiden naar Japan en de Verenigde Staten.

Sentiment ten opzichte van crypto verandert

Niet alleen in Zuid-Korea, maar ook in andere delen van de wereld lijkt het sentiment ten opzichte van crypto aanzienlijk te zijn veranderd. Na de berenmarkt die meer dan een jaar heeft geduurd laten de belangrijkste cryptocurrencies een mooie opwaartse trend zien. Dit geldt niet in het minst voor Bitcoin. Niet alleen mensen die eerder reeds een bepaalde participatie hadden gedaan in cryptocurrencies stappen terug in, daarnaast lijkt het er naar uit te zien dat overal ook het aantal nieuwe investeerders toeneemt. De instroom van vers fiat-geld welke op deze manier ontstaat kan een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen voor de cryptomarkt. Dit niet alleen op moment van schrijven, maar ook met zicht op de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *