Het is enige tijd opvallend stil geweest rond de XVG-token van Verge. Nadat de cryptocurrency in het verleden meermaals duidelijk in de spotlights kwam te staan leek het er naar uit te zien dat ze een beetje een in de vergetelheid was terecht gekomen. Wie vandaag de sterkste stijgers op CoinMarketCap bekijkt zal echter kunnen vaststellen dat de koers van de XVG-token een mooie stijging heeft doorgemaakt. Over de voorbije 24 uur boekt ze dan ook een meerwaarde van meer dan 9 procent. De koersstijging heeft er voor gezorgd dat de waarde van de token van Verge terug boven de 0,01 dollar uit is gekomen. Dit wordt toch een beetje aanzien als een psychologische drempel voor de token.

Negatieve gebeurtenissen hebben XVG-koers sterk beïnvloed

De XVG-token van Verge heeft over de voorbije periode aanzienlijke klappen te verduren gekregen. Dit had voor een groot deel te maken met twee negatieve gebeurtenissen die plaats hebben gevonden op het netwerk van Verge. In eerste instantie was er natuurlijk de mining exploit, maar daarnaast heeft het netwerk ook te maken gehad met een 51% attack. Ondanks het feit dat de token gebruik maakt van verschillende algoritmes is een hacker er in geslaagd om één van de algoritmes over te nemen en zo de blok productie te domineren.

De XVG-token van Verge kon in één klap op een enorme populariteit rekenen door de enorme rally die ze had weten te realiseren in december van 2017. Toen schoot de koers omhoog richting een waarde van zomaar even 0,22 dollar. Sinds die tijd is er echter veel gebeurd en lijkt het er naar uit te zien dat verschillende, strategische beslissingen van het team niet de gewenste impact hebben gehad. In het bijzonder de overeenkomst die ze heeft afgesloten met een leidende adult website heeft weinig tot geen positief sentiment met zich meegebracht, in tegendeel. Heel wat (vroege) investeerders in Verge zagen de sterk gehypte overeenkomst als een grote teleurstelling. Nadat het nieuws bekend werd zakte de koers dan ook sterk ineen.

Handelsvolumes blijven relatief laag

Ondanks het feit dat de token nu een stijging van dik 9 procent heeft gerealiseerd blijven de handelsvolumes die door de XVG-token worden gerealiseerd relatief beperkt. Naar aanleiding van de prijsstijging steeg het volume even richting even een bedrag van 22 miljoen dollar, maar in de voorbije maand was er sprake van een stagnering rond een volume van ongeveer 3 miljoen dollar. Meer dan 91 procent van het volledige handelsvolume van Verge wordt gerealiseerd door haar handelspaar met de BTC-token.

Problemen met Verge wallet eindelijk van de baan?

Eén van de belangrijkste problemen waar Verge veel te lang mee werd geconfronteerd was terug te vinden in een niet correct functionerende wallet. Heel wat mensen die gebruik wilden maken van de Verge wallet liepen tegen problemen aan. Deze problemen zouden inmiddels eindelijk grotendeels van de baan moeten zijn. Dit gezegd zijnde blijft Verge een project waar heel wat mensen uit de cryptowereld sceptisch tegenover staan. Anderzijds is de XVG-token er wel in geslaagd om over de voorbije 3 maanden ruim 50% in waarde toe te nemen. Zit er dus misschien toch nog wat moois in de pijplijn voor investeerders in deze privacy coin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *