Morgen komen wij hier op Cryptobeginner.nl met een artikel waarin u kunt lezen dat TrustToken een nieuwe stablecoin op de markt heeft gebracht. De nieuwe stablecoin wordt gedekt door de Australische Dollar. Het bedrijf heeft bovendien inmiddels bekend gemaakt dat het van plan is om nog een aantal extra stablecoins op de markt te lanceren later dit jaar. Een ander bedrijf welke een duidelijke markt ziet in dergelijke tokens is duidelijk het betaalplatform ‘Wirex’. Het bedrijf heeft namelijk zomaar even 26 nieuwe stablecoins gelanceerd op de Stellar blockchain. 

Gedekt door verschillende fiat valuta’s 

Wirex heeft bij de bekendmaking van de lancering van de nieuwe stablecoins aangegeven dat ze gedekt zullen zijn door verschillende fiat valuta’s. Het zou hierbij specifiek gaan om de Amerikaanse dollar, de euro, de Britse pond, de Hong Kong dollar evenals de Singapore dollar. Wirex is houder van een licentie van de ‘Financial Conduct Authority (FCA)’. Dit zorgt er voor dat gebruikers van haar eigen multi-currency Visa kaart de mogelijkheid zullen hebben op hun uitgaven te doen met behulp van deze stablecoins. De Visa kaart van de financiële instelling maakt het mogelijk voor gebruikers om hun cryptovaluta’s overal uit te geven waar Visa wordt geaccepteerd. Op moment van schrijven biedt de kaart dan ook ondersteuning voor 8 cryptocurrencies evenals 10 fiat valuta’s.

Direct verhandelbaar met andere stablecoins 

Wirex heeft verder nog laten optekenen dat de nieuwe stablecoins rechtstreeks verhandelbaar zijn met andere stablecoins. Dit zal gebeuren tegen over-the-counter prijzen. Daarnaast werd er uiteraard ook nog even stilgestaan bij de keuze voor de Stellar blockchain. Daarover wist het bedrijf te zeggen dat deze keuze voor haar de meest voor de hand liggende was. Stellar werd verkozen boven andere blockchains omwille van haar betere beveiliging en schaalbaarheid. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de lage kosten die worden aangerekend voor realtime transacties. Wirex heeft bovendien ook meteen laten uitschijnen dat het de token van Stellar Lumens (XLM) zal gaan toevoegen aan haar platform. 

Ook IBM maakt gebruik van de Stellar blockchain

Wirex is niet het eerste grote en bekende platform dat er voor heeft gekozen om gebruik te maken van de Stellar blockchain. Een ander bekend bedrijf welke over een dergelijk samenwerkingsverband beschikt is IBM. Dit bedrijf maakt gebruik van de Stellar blockchain voor haar betaalnetwerk ‘World Wire’. Het bedrijf heeft ondertussen overeenkomsten afgesloten met zes banken met betrekking tot de uitgifte van stablecoins op haar platform. 

Stablecoins lijken “big business”

Meer dan ooit lijkt het er naar uit te zien dat stablecoins big business zijn. Steeds meer bedrijven pakken niet zomaar uit met één enkele stablecoin, maar lanceren verschillende varianten die gedekt zijn door diverse valuta’s. Dit gezegd zijnde blijft de USDT-token vooralsnog veruit de belangrijkste stablecoin op de markt. De nummer 8 cryptocurrency volgens marktwaarde ter wereld realiseert dan ook op dit ogenblik een 24-uurs volume welke zomaar even rond de 12.890.000.000 is gelegen. Er zijn tot dusver 2.827.783.840 USDT-tokens door Tether uitgegeven. Andere stablecoins die stelselmatig aan de weg bouwen en een stijgende adoptie kennen zijn met name USD Coin, TrueUSD evenals de Paxos Standard Token.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.