Gisteren was Waves alweer één van de best presterende cryptocurrencies. Haar koers steeg dan ook terug met meer dan 20 procent. De voorbije maanden zijn bijzonder gunstig geweest voor Waves. Het begon eigenlijk allemaal op 27 november van vorig jaar. Toen bedroeg de waarde van één WAVES-token namelijk nog 0,95 dollar. In de daarop volgende dagen zou de koers langzaam stijgen om op 4 december een punt te bereiken van zomaar even 2,32 dollar. Na een korte terugval herstelde de koers zich om op 18 december terug een indrukwekkende run te laten zien richting de 3,30 dollar en vervolgens ook de 4,43 dollar één dag later. Vanaf dat moment leek het met de WAVES-koers vooral zijwaarts te gaan. Tot gisteren althans.

Nieuwe stijging van meer dan 20 procent

De Waves koers steeg gisteren van 2,56 dollar binnen 24 uur richting een waarde van 3,18 dollar. Heel wat investeerders en experts zien de koers van deze cryptocurrency ook in de komende tijd nog enkele stevige pieken realiseren. Dit voor een groot deel uiteraard in navolging van de bekendmaking drie weken geleden. Toen raakte namelijk bekend dat Waves 120 miljoen dollar had opgehaald voor het lanceren van haar enterprise-grade blockchain netwerk genaamd ‘Vostok’. Niet alleen heeft dit het vertrouwen in het project een boost gegeven, daarnaast is ook de aangekondigde airdrop uiteraard voor velen een goede reden om over te gaan tot het instappen in Waves of zelfs om de bestaande portefeuille uit te breiden. Dit neemt niet weg dat er nooit garanties kunnen worden gegeven met betrekking tot de mogelijke realisatie van een bepaalde (extra) koersstijging.

Marketing aanpak doet denken aan TRON

De manier waarop Waves haar aankondigingen doet lijkt heel wat weg te hebben van Tron. Hier is echter helemaal niets mis mee, want de aanpak blijkt haar doel niet te missen. In ieder geval is inmiddels duidelijk dat iedereen die houder is van Waves dezelfde hoeveelheid aan Vostok tokens zal ontvangen. In welke mate dit in de komende periode nog kan zorgen voor extra waardestijgingen valt nog af te wachten, maar het momentum zit duidelijk goed. Waves heeft in ieder geval de interesse voldoende hoog weten te houden om een mooie meerwaarde te realiseren op haar koers.

Ook update aan software client goed ontvangen

De eerste Waves rally werd ook ingezet rond de tijd dat CEO Sasha Ivanov de update aan haar software client bekend maakte. De nieuwe versie van de Waves client maakt het voor traders mogelijk om te handelen op de gedecentraliseerde exchange (DEX) met scripted accounts. Bovendien introduceert de nieuwe versie van de client ook een speciale zoekfunctie voor assets. Sinds de lancering van de nieuwe client lijkt de interesse in Waves terug aanzienlijk te zijn toegenomen nadat het project toch een geruime tijd naar de achtergrond was verdwenen.

Hoe investeren in Waves?

Niets uit dit artikel kan op eender welke manier worden aanzien als investeringsadvies. Vooraleer te investeren in cryptocurrencies is het dan ook van belang om altijd goed uw eigen onderzoek te doen. Wilt u echter graag investeren in Waves? In dat geval kunt u dat doen bij verschillende partijen. De exchange met het grootste volume in Waves is in ieder geval Binance. Wilt u graag nieuw instappen met euro’s in Waves? In dat geval kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die de Nederlandse aanbieder LiteBit op dit vlak te bieden heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *