De Japanse cryptocurrency exchange CoinCheck heeft bekend gemaakt dat er door een hack voor zomaar even 530 miljoen Amerikaanse dollar aan NEM tokens zijn gestolen. Tijdens een persconferentie welke onder meer werd bijgewoond door MineCC, een in Japan gevestigde cryptocurrency-analist werd er door enkele topmensen van de exchange bevestigd dat de tokens zijn gestolen uit hun hot wallet door een tot dusver onbekende groep hackers.

Informatie over de exchange Coincheck kun je lezen op cryptobeginner.nl

In tegenstelling tot zogenaamde ‘cold wallets’ (welke volledig offline worden opgeslagen) is het mogelijk om bij hot wallets wel in te breken op het ogenblik dat de servers zijn gehackt. Omwille van deze reden kiezen een groot aantal exchanges evenals andere partijen uit de cryptowereld er voor om uitsluitend een kleine hoeveelheid aan tokens op te slaan in hun hot wallets. De rest wordt dan opgeborgen in cold wallets waardoor ze veilig weg van het internet voor de middellange tot lange termijn kunnen worden beschermd tegen mogelijke hackers. In een eerste reactie liet CoinCheck evenwel het volgende, opmerkelijke statement optekenen:

“It was hard for us to manage cold wallet”

Het is op moment van schrijven nog niet precies duidelijk of er buiten NEM ook nog andere cryptocurrencies buit werden gemaakt bij de exchange. Het enige dat tot dusver is bevestigd is dat er voor een slordige 530 miljoen Amerikaanse dollar aan NEM werd gestolen. Inmiddels hebben de ontwikkelaars achter NEM reeds aangegeven dat er geen sprake van kan zijn om een hard fork te creëren omdat er een hack heeft plaatsgevonden bij één cryptocurrency exchange.

Japan mag zich op vandaag ‘s werelds grootste en meest actieve cryptocurrency exchange markt noemen. Het dagelijkse handelsvolume ligt hier dan ook significant hoger in vergelijking met bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Bovendien staat Japan er om bekend over een strikt licentiesysteem te beschikken voor cryptocurrency exchanges. Dit systeem werd net in het leven geroepen om de kwaliteit en veiligheid van de infrastructuur te kunnen garanderen.

CoinCheck is na BitFlyer de tweede grootste exchange van Japan. Inmiddels is de aanval gemeld aan het FSA, het Japanese Financial Services Agency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.