TRON (TRX) heeft bekend gemaakt dat het een belangrijke upgrade gaat doorvoeren komende donderdag 28 februari. De upgrade zal worden uitgevoerd door middel van een hard fork. De upgrade realiseert versie 3.5 van het netwerk. Het was mede-oprichter en CEO Justin Sun welke de aankondiging de wereld in heeft gestuurd via social media. In deze aankondiging stond het volgende te lezen:

“TRON zal haar 3.5 hard fork lanceren op 28 februari. Nieuwe features: 1. multi-sig en acct mng institution ready 2. Dynamische energie aanpassingen op basis van real-time network performance 3. 50% betere prestaties & res usage 4. Verbeterde VM beveiliging, events server voor Dapps. Go!”.

Het nieuws van de upgrade komt er enkele dagen nadat TRON zich heeft weten te profileren als één van de leidende netwerken op vlak van dApps. Versie 3.5 brengt dan ook verschillende features met zich mee die een vlottere functionaliteit weten te realiseren. Op moment van schrijven weet TRON een record hoeveelheid van 748 transacties per seconde te verwerken. Gemiddeld worden er echter 17 transacties per seconde op het netwerk uitgevoerd. De nieuwe upgrade moet er in het bijzonder voor zorgen dat de efficiëntie van het netwerk verder wordt verbeterd.

Ondersteuning voor ‘multi-signature transaction verification’

De aankomende upgrade van TRON zal eveneens ondersteuning met zich meebrengen voor multi-signature transactie verificaties. Bovendien zal het voor veel mensen ook als muziek in de oren klinken dat er een nieuw systeem op vlak van energie beheer wordt gelanceerd. Dit systeem zal nu zijn afgestemd op de activiteit van block producers. Daarnaast zal er eveneens rekening worden gehouden met de actuele vereisten van het netwerk.

Naast bovenstaande moet de nieuwe upgrade het eveneens mogelijk maken voor gebruikers om eenvoudig(er) van account te kunnen wisselen. Op moment van schrijven is het TRON netwerk goed voor zomaar even 1,8 miljard accounts. Bovendien beschikken gebruikers over de mogelijkheid om meerdere accounts voor zichzelf aan te maken.

Geen invloed op de TRX-prijs

Ondanks het feit dat de aankomende upgrade terug goed nieuws vormt voor TRON (TRX) heeft het nieuws geen invloed gehad op de waarde van de TRX-token. De asset kenmerkte zich de voorbije 24 uur zelfs vooral door een rode koers. De TRX-token leverde dan ook ruim 9 procent van haar waarde in. Hierdoor viel ze terug naar een prijs van 0,24 dollar. Het gemiddelde volume dat door het netwerk gaat blijft bovendien steken op ongeveer 283 miljoen dollar.

Het gebruik van de TRON dApps heeft wel een significante stijging weten te realiseren. De leidende app op moment van schrijven, namelijk ‘PLAY GOC’ is op zichzelf goed voor 7.200 gebruikers in 24 uur. Dat het gebruik van de TRON dApps toeneemt vormt een belangrijk verschil in vergelijking met andere leidende platformen. Het gebruik bij concurrerende netwerken zoals Ethereum evenals EOS blijft namelijk een stuk beperkter.

Bruikbaarheid van dApps wordt nog groter met nieuwe upgrade

De nieuwe upgrade die TRON lanceert moet er voor zorgen dat er een nog efficiënter gebruik kan worden gerealiseerd voor wat de TRON Virtual Machine betreft. Hierdoor moet de bruikbaarheid van dApps naar een nog hoger niveau worden getild. Benieuwd of de upgrade er uiteindelijk in zal slagen om alle vooropgestelde verwachtingen in te lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo