Het Franse bedrijf Ledger lanceerde deze week haar nieuwe Ledger Nano X. Daarmee speelt het bedrijf volop in op de toekomst van de cryptomarkt. Ondanks het feit dat Ledger is uitgegroeid tot een belangrijke speler en vooral haar Ledger Nano S door een enorm aantal cryptofanaten in de wereld wordt gebruikt is ze niet de eerste hardware wallet ontwikkelaar. Die eer is weggelegd voor het Tsjechische bedrijf Trezor. Nu heeft ook dit bedrijf een tweet de wereld ingestuurd met een niet mis te verstane boodschap over de Trezor wallet:

Trezor hint op lancering nieuwe hardware wallet

Niet alleen de tweet op zich, maar ook de afbeelding die er bij is geplaatst laten weinig aan de verbeelding over. Het spreekt dan ook voor zich dat Trezor niet achter kon blijven en eveneens uit zal pakken met een nieuw stukje hardware. Toch blijft het ergens een beetje vreemd dat Trezor niet als eerste een opvolger aan de wereld heeft getoond voor haar inmiddels iconische TREZOR hardware wallet. Of was het een bewuste strategie om eerst te kunnen kijken naar de nieuwe functies waar de Ledger Nano X over beschikt? Wie weet…

Welke nieuwe functies mogen we mogelijk verwachten?

Trezor heeft tot dusver de lippen stijf op elkaar gehouden over een mogelijke opvolger voor haar legendarische TREZOR One & TREZOR T hardware wallets. Vanuit de community bestaan er dan ook heel wat vragen over de functionaliteiten waar het nieuwe toestel allemaal over zal beschikken. De belangrijkste vraag gaat echter ongetwijfeld uit naar de coins die ondersteund zullen worden. Tot dusver is het namelijk zo dat Ledger deze strijd zonder ook maar het geringste probleem heeft gewonnen. Er wordt dus verwacht Trezor zeker hier de focus op gaat leggen. Dit niet in het minst omdat de nieuwe Ledger Nano X ondersteuning biedt voor zomaar even 100 verschillende coins. De verwachting is dat de nieuwe TREZOR wallet minstens even goed zal gaan doen. Om welke coins het dan precies zal gaan is nog maar zeer de vraag.

Legt ook Trezor de focus op het mobiele aspect?

Misschien wel de meest cruciale vraag buiten de coins die zullen worden ondersteund door de nieuwe TREZOR wallet heeft betrekking tot de aard van het toestel. Zal er bijvoorbeeld ook wisselwerking worden gerealiseerd met mobiele toestellen door middel van bluetooth? Of blijft de nieuwe TREZOR vooral een stand-alone device? Het is bijna ondenkbaar. Bovendien stellen veel mensen zich nu ook al reeds de vraag tegen welke kostprijs de nieuwe TREZOR wallet in de markt zal worden gezet. De TREZOR T is op moment van schrijven immers nog te koop voor een prijs die ergens rond de 180 euro is gelegen. Voor een TREZOR One betaal je op moment van schrijven iets minder dan 84 euro. Wil je een speciale Trezor One Metallic in huis halen? Dan betaal je daar een explosief bedrag van ruim 600 euro voor.

Wanneer volgt definitieve voorstelling?

Dat Trezor haar nieuwe hardware wallet voor zal stellen staat vast. De vraag is echter wanneer het nieuwe toestel precies zal worden voorgesteld aan het publiek. Wat dit betreft is het natuurlijk een beetje koffiedik kijken. Kan het komend weekend al zijn? Of wacht Trezor tot de publiciteit rond de nieuwe Ledger Nano X wat is gaan liggen? Het kan allebei. De kans is echter bijzonder groot dat we binnen afzienbare tijd en wellicht dus nog deze maand het nieuwste paradepaardje van Trezor zullen mogen aanschouwen. Op het ogenblik dat dit gebeurt lees je het uiteraard hier op Cryptobeginner.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *