Nadat eerder de XRP-token van Ripple reeds was toegevoegd aan Coinbase Pro volgt nu al snel een tweede nieuwe naam. Deze keer gaat het om de XLM-token van Stellar. Beide projecten richten zich op min of meer dezelfde markt. Daar waar Stellar echter gedecentraliseerd is geldt dat niet voor de XRP-token van Ripple. Wellicht wou men bij Coinbase niemand voor de borst stoten en is het daarom dat ook Stellar zo kort achter de XRP-token eveneens aan de exchange is toegevoegd.

“Ondersteuning voor de XLM-token zal meteen beschikbaar zijn voor alle gebruikers van Coinbase Pro. De enige uitzondering hierop wordt gevormd voor inwoners van de Amerikaanse staat New York. Het is mogelijk dat er in een latere fase nog extra jurisdicties zullen worden toegevoegd”, aldus Coinbase op haar officiële blog.

De listing op Coinbase Pro komt er slechts enkele dagen nadat Stellar een rebranding heeft doorgevoerd. In eerste instantie lanceerde het project een nieuw logo, maar ook haar volledige identiteit ging op de schop. Stellar heeft voorheen reeds indicaties de wereld ingestuurd al zou ze over een hechtere samenwerking beschikken met verschillende banken. Dit uiteraard door middel van haar betaalsysteem voor het uitvoeren van zogenaamde “cross-border payments”. Dit uiteraard geheel in lijn met het systeem van Ripple.

Destination Tag of Memo vereist

Wanneer u een storting wenst te doen in XLM bij Coinbase Pro dient u er rekening mee te houden dat er daarvoor een destination tag of een memo meegegeven dient te worden. Alleen op deze manier is het namelijk voor Coinbase (Pro) mogelijk om de stortingen aan de juiste gebruiker toe te wijzen. Gebruikers die er niet voor kiezen om aan hun stortingen een destination tag mee te geven kunnen hun funds mislopen. Dit is dan ook zeker en vast iets om rekening mee te houden.

Prijsstijging van 7% over de voorbije 24 uur

Het nieuws met betrekking tot de listing van de XLM-token op de Coinbase Pro exchange heeft gezorgd voor een stijging van ongeveer 7 procent over de voorbije 24 uur. Dit heeft de waarde van de XLM-token tot boven de 0,11 dollar gebracht. Het is perfect mogelijk dat de waarde van de token nog een verdere stijging kent. Dit niet in het minst omdat de interesse in Stellar duidelijk terug is toegenomen. Uiteraard kunnen er op dit vlak geen garanties worden gegeven. Het nieuws heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ook met name Binance een aanzienlijke stijging van het volume in Stellar heeft waargenomen. Het volume van de XLM-token tegenover USDT van Tether steeg dan ook met zomaar even 36 procent.

Is de XLM-token wel vereist voor de Stellar technologie?

Eén van de vaakst gehoorde nadelen van Ripple heeft betrekking tot het feit dat haar XRP-token niet noodzakelijk is voor partners die gebruikmaken van de Ripple technologie. Een niet onbelangrijke vraag welke zich dan ook stelt is in hoeverre het systeem van Stellar en haar XLM-token hiervan verschilt. De kans bestaat namelijk dat ook het systeem van Stellar perfect kan functioneren zonder het gebruik van de XLM-token. Dat is op moment van schrijven nog zeer onduidelijk. Dit blijft dan ook een rode vlag waar u als investeerder altijd rekening mee zult willen houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *