Cryptobeginner.nl

SprinkleXchange gaat volgende maand eerste bedrijf listen

SprinkleXchange, een beurs die is gebaseerd op het Ethereum platform heeft bekend gemaakt dat het volgende maand haar eerste bedrijf gaat listen. Het was de CEO van de Sprinkle Group, namelijk ‘Alexander Wallin’ welke het nieuws aan Bloomberg heeft bekend gemaakt. In een interview liet de CEO onder meer optekenen trots te zijn op het feit dat ze de eerste partij zijn ter wereld die deze beslissing heeft gemaakt. Echter liet Wallin meteen ook optekenen dat hij er zich van bewust is dat dit een verzadigde markt zal gaan worden. Zo snel mogelijk de eerste bedrijven listen lijkt dan ook een absolute prioriteit te gaan vormen. 

Gevestigd in Bahrein 

De beurs is gevestigd in Bahrein waar het over een legaal framework beschikt. Het was uiteindelijk de Nationale Bank van het land welke mogelijkheden heeft gecreëerd voor de lancering van de exchange. De gedecentraliseerde afhandeling van de orders die worden geplaatst moet er in de praktijk voor zorgen dat niet alleen tijd, maar ook kosten uitgespaard kunnen worden. De setting van de prijzen zal gehanteerd worden op de Nederlandse veilingmethode. De vergoeding die de SprinkleXchange zelf zal opstrijken is vastgesteld op 1 procent. De CEO liet zich ook even uit over de vergoeding voor opname op de exchange. 

“De kostprijs om gelist te worden op de SprinkleXchange is vergelijkbaar met een listing op een Zweedse beurs. In vergelijking met een dergelijke beurs kunnen wij echter wereldwijde toegang verlenen. Daarnaast hebben we eveneens de mogelijkheid om onze klanten een betere liquiditeit te garanderen. Op deze manier wordt een belangrijke meerwaarde gecreëerd ten opzichte van andere, traditionele beurzen”. 

Focus op bedrijven met een marktwaarde van tussen de 20 & 200 miljoen dollar

SprinkleXchange heeft verder bekend gemaakt dat het graag de focus wil leggen op het aantrekken van bedrijven met een marktwaarde variërend van 20 tot 200 miljoen dollar. De beurs heeft verder reeds laten optekenen dat het verwacht om 35 bedrijven te kunnen listen verspreid over de volgende 12 maanden. Bovendien zou het in een tijdspanne van een paar jaar willen uitgroeien tot een beurs waar meer dan 1.000 bedrijven op staan genoteerd. SprinkleXchange zal het voor investeerders niet alleen maar mogelijk maken om te investeren in aandelen van bedrijven. Daarnaast wil het namelijk ook handel in cryptocurrencies gaan aanbieden. Bovendien moeten er in de toekomst ook exchange-traded funds worden aangeboden waardoor er een zeer omvangrijk en compleet aanbod aan diensten zal ontstaan.

Ook andere beurzen kijken in de richting van blockchaintechnologie

Eerder raakte reeds bekend dat ook een aantal traditionele beurzen in de richting kijken van blockchaintechnologie. Met name de belangrijke Zwitserse beurs ‘SIX’ heeft reeds laten optekenen een blockchain platform te gaan lanceren waardoor een snellere handel mogelijk moet worden gemaakt. Daarnaast heeft de Gibraltar Stock Exchange recent reeds bekend gemaakt te starten met het accepteren van tokenized securities. De meerwaarde welke het gebruik van blockchaintechnologie met zich mee kan brengen voor de (traditionele) beurzen lijkt inmiddels dus wel duidelijk te zijn geworden. Het is dan ook alleen maar afwachten welke andere beurzen het voorbeeld van de eerder genoemde nog zullen gaan volgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!