De Zuid-Koreaanse technologie gigant Samsung heeft bekend gemaakt dat het een investering heeft gedaan van zomaar even 2,9 miljoen dollar in het bedrijf Ledger. Het Franse bedrijf staat uiteraard bekend als één van de grootste en belangrijkste fabrikanten van gespecialiseerde hardware wallets voor het opslaan van cryptocurrencies. Door deze investering van Samsung komt de totale marktwaarde van Ledger uit op ongeveer 290 miljoen dollar. Ondanks het feit dat een woordvoerder van Ledger de investering van Samsung bevestigde zijn er geen verdere details over de overeenkomst bekend gemaakt.

Verschillende kapitaalinjecties

Het is zeker niet voor het eerst dat Ledger er voor kiest om extra kapitaal aan te trekken. Een eerste kapitaalinjectie gebeurde in het jaar 2017 welke goed was voor in totaal 7 miljoen dollar. In 2018 volgde een extra kapitaalinjectie voor een bedrag van 75 miljoen dollar. Het is niet meteen duidelijk of de investering die Samsung nu heeft gedaan deel uitmaakt van een grotere financieringsronde. Wellicht is dat niet het geval en betreft het gewoon een overeenkomst tussen Ledger en Samsung.

Éric Larchevêque

Het was de voormalige CEO en mede-oprichter van Ledger, namelijk Éric Larchevêque die het nieuws over de investering van Samsung in het bedrijf bevestigde. Inmiddels heeft Larchevêque de fakkel als CEO wel overgedragen aan Pascal Gauthier. Wat het exacte doel is van de investering die Samsung heeft gedaan is niet duidelijk. Wel is het zo dat Larchevêque op Twitter van zich heeft laten horen. Hij stuurde dan ook de volgende tweet de wereld in:

“We zullen altijd nood hebben aan hardware wallets. Echter, om er voor te zorgen dat we een echte revolutie met crypto kunnen realiseren en ze door zoveel mogelijk mensen wordt gebruikt mogen we de rol van de smartphone niet uit het oog verliezen”.

Logische investering?

Het lijkt in de praktijk niet meer dan logisch te zijn dat Samsung haar vingers in een crypto hardware wallet bedrijf wil hebben. De link tussen het gebruik van een hardware wallet en een smartphone is sinds de komst van de Ledger Nano X vanwege haar bluetooth ondersteuning uiteraard alleen maar extra in de verf gezet. Daarnaast heeft Samsung het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze interesse heeft in de cryptomarkt. Dit blijkt ook niet in het minst uit het feit dat haar nieuwe smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S10 (zullen) beschikken over een ingebouwde crypto wallet. Het mag dan ook in ieder geval duidelijk zijn dat de Zuid-Koreaanse technologie gigant zeker een toekomst voor crypto ziet weggelegd.

Ledger Nano X

Met de komst van de nieuwe Ledger Nano X biedt de hardware wallet van Ledger eveneens ondersteuning voor bluetooth. Op deze manier is er een wisselwerking ontstaan tussen enerzijds de hardware wallet van het bedrijf en anderzijds smartphones en tablets. De lancering van de Ledger Nano X liep echter vertraging op nadat bekend werd dat de stukken die geleverd werden voor de fabricage van de systemen niet voldoende kwalitatief waren. Ledger compenseerde de uitgestelde release wel door iedereen die een Ledger Nano X in pre-order had staan een gratis Ledger Nano S aan te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.