De prijs van de GAS-token heeft in het voorbije weekend een niet onaanzienlijke stijging weten te realiseren. De koers van de GAS-token piekte dan ook tot boven de 3,65 dollar. Gisteren viel ze echter reeds terug naar een waarde van 2,49 dollar. De rally werd meer dan waarschijnlijk voor een groot deel getriggerd door de aankondiging van de lancering van NEO 3.0. NEO heeft haar plannen voor consensus and distributed computing bekend gemaakt tijdens het DevCon 2019 evenement. Toch lijkt het er naar uit te zien dat niet alleen dit nieuws heeft gezorgd voor de waardestijging van de GAS-token. Wellicht heeft ze immers ook het voorbeeld van de ONG-token gevolgd. Deze token is gerelateerd aan het Ontology project. De waarde van ONG steeg over de voorbije week dan ook met een niet onaanzienlijke 137 procent.

Ook waarde van ONG-token terug onderuit

De ONG-token heeft er met een stijging van zomaar even 137 procent dus een fantastische week opzitten. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat ook haar waarde inmiddels sterk is teruggevallen. Haar waarde crashte dan ook van 1,80 dollar terug naar 0,28 dollar. Inmiddels blijkt ze ergens tussenin te stagneren. Op moment van schrijven bedraagt de waarde van de ONG-token dan ook terug 0,69 dollar. De activiteit waarvan sprake is bij beide projecten wordt voor het grootste deel getriggerd door hun aanwezigheid op Binance. Het is dan ook op deze exchange dat het belangrijkste volume wordt gerealiseerd.

Passief inkomen voor houders van ONT en NEO

In de praktijk is het zo dat de ONG- evenals GAS-tokens worden toegekend als een vorm van passief inkomen voor houders van ONT en NEO. Kenmerkend voor deze projecten is ook dat je als investeerder de wallet niet noodzakelijkerwijs open moet laten staan om de rewards te kunnen claimen, in tegendeel. Het volstaat om één keer in de zoveel tijd de tokens te bevestigen. Op deze manier wordt er een extra vorm van inkomen gecreëerd voor houders van de aangehaalde tokens. Het spreekt voor zich dat de waarde van bijvoorbeeld de GAS-token min of meer dezelfde evolutie heeft gevolgd als NEO. Dit betekent helaas dat er vooral een daling van de prijs is geweest sinds de all time high die beide tokens in 2017 wisten te realiseren.

10 dollar cruciaal punt voor NEO

Het is opvallend dat NEO, toch “het Chinese Ethereum” genoemd er niet echt in slaagt om zich door te zetten op de markt. De waarde van de NEO-token blijft dan ook (enkele uitschieters even daar gelaten) standvastig onder de 10 dollar noteren en dat is toch wel erg laag. Gisteren bedroeg de waarde van de NEO-token nog 8,63 dollar. Dit betekent wel een meerwaarde van 9 procent gezien over de voorbije week. Heel wat tokens die staan gelist bij Binance kenmerken zich regelmatig door een (kortstondige) prijsstijging waarna de waarde van de token in kwestie terug afzwakt. De explosieve stijging van de GAS-token is hier wellicht ook een mooi voorbeeld van. Dit betekent uiteraard niet dat we in de (nabije) toekomst geen nieuwe all time high kunnen zien voor de GAS-token van NEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *