De Basic Attention Token welke wordt verstrekt aan gebruikers van de Brave Browser laat een nieuwe rally optekenen. De token heeft er op moment van schrijven over de voorbije 24 uur een stijging opzitten van om en bij de 8 procent. De stijging komt er wellicht door de lancering van het Brave Rewards programma voor Android gebruikers. De nieuwe rally heeft er voor gezorgd dat de waarde van één BAT-token op dit ogenblik ongeveer 0,33 dollar bedraagt. Het volume steeg over de voorbije 24 uur naar een mooie 50.016.355 dollar. Van de totale supply van 1.500.000.000 BAT zijn er inmiddels 1.249.416.783 in omloop.

“Brave Rewards worden eindelijk ook ondersteund voor Android gebruikers. Zo is het ook meteen duidelijk waar de $BAT pumps vandaan komen. Ik ben erg enthousiast over dit platform. De browser ervaring met @brave weet eenvoudig Chrome en Firefox te verslaan. Het enige wat ik nog mis zijn vertalingen. Advertenties zijn malware”, aldus een gebruiker van de Brave Browser op Twitter.

Ondanks het feit dat de lancering van het Brave Rewards programma voor Android gebruikers inderdaad een niet onbelangrijke bijdrage aan de rally zal hebben geleverd is het ook zo dat er nog in de richting van andere invloeden kan worden gekeken. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat de BAT-token zal worden toegevoegd aan het Crypto.com ecosysteem. Ook hierover verscheen een bericht op Twitter, namelijk: “BAT is nu toegevoegd aan de @cryptocom Wallet & Card app. Koop, verkoop of sla nu veilig BAT op in onze app”, aldus Crypto.com op Twitter.

Eén van de meest prominente op Ethereum gebaseerde tokens

Op moment van schrijven kan de BAT-token ongetwijfeld worden bestempeld als één van de meest prominente op Ethereum gebaseerde tokens op de markt. Ze kan dan ook worden aangekocht bij nagenoeg alle grote exchanges. Denk hierbij niet alleen aan Binance en Coinbase, maar ook aan Huobi Global, Bittrex en Poloniex. Op moment van schrijven is er vooral een boost in activiteit zichtbaar op de exchange Binance. Ongeveer 51 procent van alle handel in BAT gebeurt daar tegen de USDT-token van Tether.

Verschillende factoren zorgen er voor dat de bearish trend van nagenoeg het voorbije jaar langzaam maar zeker naar de achtergrond lijkt te worden geduwd. Ook de BAT-token lijkt hier een bijdrage aan te leveren. Niet alleen is het hele concept achter dit project goed uitgedacht, daarnaast lijkt de Brave Browser voor heel wat gebruikers daadwerkelijk een probleem of frustratie op te lossen. De algemene verwachting is dan ook (geen garanties uiteraard) dat er nog wel een verdere meerwaarde voor de BAT-token kan worden gerealiseerd.

“Ik weet dat $BAT op de rand staat van een grote doorbraak. Ongeveer één maand geleden was er ongeveer 3K aan BTC volume vereist om de token 2-300 SATS te doen bewegen. Nu is er een paar honderd BTC volume vereist om hetzelfde resultaat te kunnen behalen. Dit wijst duidelijk op accumulation.”, aldus gebruiker MartyTalksCrypto op Twitter.

Of de BAT-token haar positieve sentiment zal weten vast te houden is natuurlijk altijd nog maar de vraag. Als ze daar in slaagt en ze ziet het aantal gebruikers van bijvoorbeeld Android platformen verder toenemen, dan zit er uiteraard nog heel wat meer in de pijplijn voor dit project. Waakzaamheid blijft echter zoals steeds in crypto altijd geboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *