Cryptobeginner.nl

Waves lanceert desktop client

Waves lanceert desktop client

Wie er voor koos om te investeren in de cryptocurrency ‘Waves‘ was tot dusver uitsluitend aangewezen op de officiële, online wallet. Deze wallet functioneert op zich prima, maar heel wat mensen geven er toch (terecht) de voorkeur aan om meer vertrouwen te stellen in een desktop client. Het was er even op wachten, maar via Twitter heeft Waves laten weten dat de client er nu dan eindelijk is, hetzij uiteraard in bèta versie. De client die Waves lanceert word in eerste instantie uitsluitend gelanceerd voor macOS en Linux.

Waves informatie lees je op cryptobeginner.nl

Even ter introductie; WAVES

Waves is een gedecentraliseerd ontwikkelingsplatform gebouwd op een eigen blockchain, met als kenmerk ondersteuning van hun eigen ‘custom tokens’. Je kunt dus op een relatief makkelijke manier tokens in omloop brengen. Hierdoor is niet alleen decentrale crowdfunding mogelijk, maar heb je eveneens de optie om klassieke digitale valuta’s te bewaren en op te slaan op het Waves platform: en dit allemaal op een zeer veilige manier. Ook de cryptografische beveiliging waar je op het Waves platform over beschikt draagt natuurlijk bij aan een deel van de veiligheid welke Waves voor ogen heeft.

Op Twitter werd aangegeven dat er de volgende dag (gisteren dus) ook een Windows versie zou worden uitgebracht, maar deze bleef tot dusver uit. Wanneer Waves lanceert is dus een beetje onduidelijk, maar het zal vermoedelijk een kwestie van dagen zijn. De algemene verwachting is uiteraard wel dat deze er zeer snel aan zal komen. Wil je graag gebruikmaken van de Waves desktop applicatie? In dat geval kan je daarvoor terecht op de officiële website van Waves. Daar kun je alle info met betrekking tot deze lancering blijven volgen. Voor alle verder informatie met betrekking tot Waves, is het natuurlijk mogelijk om deze op onze site te lezen. Wij hopen je dus snel weer op cryptobeginner.nl terug te zien!

 

Waves platform ondersteunt nu meer dan 10.000 tokens

Waves platform ondersteunt nu meer dan 10.000 tokens

Het doel van Waves was vanaf het begin om een toegankelijk platform te creëren voor iedereen die er aan dacht om diens eigen token te lanceren. Na een wat rustigere periode lijkt het er nu naar uit te zien dat Waves hernieuwde energie heeft gevonden om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Niet alleen de koers maakt terug een mooie, opwaartse beweging, daarnaast raakte enkele dagen geleden bekend dat er meer dan 10.000 tokens zijn aangemaakt op het platform. Ondanks het feit dat een niet onaanzienlijk deel van deze tokens nog niet meteen een duidelijk doel heeft weten te realiseren lijkt het glashelder dat Waves stevig aan de weg aan het bouwen is.

Koersherstel na recente correctie

Tijdens de recente, stevige correctie die we eerder deze maand (namelijk op 6 februari) hebben gezien heeft ook Waves stevig in de klappen gedeeld. De koers ging onderuit tot ongeveer 3,08 euro. Dat was een stevige opdonder, maar ondertussen heeft deze zich reeds enigszins hersteld. De weg is nog lang, maar met een actuele koers van 4,84 euro lijkt het de juiste weg op te gaan. Wanneer we dit vergelijken met het hoogtepunt van de voorbije maand, namelijk 10,36 euro op 13 januari moet het wel gezegd dat er nog heel wat groeipotentieel schuilgaat in Waves. Volgens ons is er op moment van schrijven in ieder geval zeker nog sprake van een interessant koopmoment .

De Waves koers kun je volgen op cryptobeginner.nl

Aanzienlijke support uit Rusland

Waves is een gedecentraliseerd platform welke in principe actief is op de internationale markt. Wanneer we dieper in het platform en de support ingaan moeten we echter vaststellen dat vooral vanuit de Russische markt heel wat interesse in Waves opduikt. Gezien het concept van het platform zou het dan ook zomaar kunnen dat Waves uiteindelijk uitgroeit tot een soortgelijk platform voor de Russische markt als wat bijvoorbeeld NEO en Qtum zijn voor de Chinese.

Actieve ontwikkeling van het Waves platform

Gedurende enige tijd bleef het misschien net wat stiller dan heel wat volgers en investeerders van het platform hadden gehoopt. Daar lijkt nu toch terug verandering in te komen. Niet alleen werd enkele dagen geleden bekend gemaakt dat er reeds meer dan 10.000 tokens op het Waves platform zijn gelanceerd, daarnaast is het ook nog eens zo dat er heel wat vacatures zijn uitgeschreven om het team te versterken. Zo zou het bedrijf niet alleen op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelaars, maar ook naar extra marketeers.

Concurrentie met NXT

In de praktijk is het nog altijd zo dat Waves de directe concurrentie aanbindt met NXT. Dit heeft uiteraard voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat de oprichter van deze laatste er op een zeker moment voor koos om verder te gaan met diens eigen project. Dat project kennen we op vandaag onder de naam ‘Waves’. De groep op Telegram bevat inmiddels alvast meer dan 10.000 leden waardoor de interesse vanuit de doelgroep duidelijk aanwezig is.

Wordt 2018 het jaar van Waves?

Al het bovenstaande kan er voor zorgen dat 2018 zomaar eens een uitstekend jaar kan worden voor Waves. Niet alleen mag het duidelijk zijn dat Waves sterk bouwt aan het uitbreiden van haar team, daarnaast wordt ook de invloed van het platform stelselmatig groter. Op moment van schrijven kunnen we Waves uiteraard nog niet echt vergelijken met Ethereum. Dat neemt echter niet weg dat deze laatste te maken krijgt met een aanzienlijke overload van haar netwerk. Bovendien is bekend dat Waves de zogenaamde smart contracts in de pijplijn heeft zitten wat zeker en vast een extra interessant potentieel met zich meebrengt.

Positief nieuws doet waarde WAVES met 34% toenemen

Positief neiuws stuwt waarde Waves omhoog

Gedurende enige tijd bleef het opvallend (volgens velen zelfs ‘angstwekkend’) stil rond WAVES. Nu is er echter eindelijk weer goed nieuws! Waves staat op dit ogenblik op de 28ste plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Ze wist over de voorbije 36 uur een meerwaarde te realiseren van zomaar even 34 procent. Op dinsdag werd de WAVES-token nog verhandeld voor een kostprijs van 1,50 dollar terwijl ze op moment van schrijven rond de 2,01 dollar noteert. Op haar hoogste niveau wist ze de voorbije dagen een waarde op te laten tekenen van 2,34 Amerikaanse dollar. Wat nu precies de reden is voor deze niet onaanzienlijke waardestijging? Dat vertellen we u graag in dit nieuwsbericht!

Update voor mobiele Waves Wallet

De stijging van de waarde van de WAVES-token kwam onder meer tot stand door de aankondiging van de langverwachte update voor de mobiele Waves applicatie. De mobiele applicatie is te downloaden in zowel de Google Play Store als in de AppStore van Apple. De eerste versie van de mobiele wallet applicatie werd eigenlijk reeds vorig jaar gelanceerd. Echter was er dringend nood aan een nieuwe versie die ook de inmiddels doorgevoerde innovaties op het Waves blockchain ecosysteem zou ondersteunen. Aldus bevat de nieuwe versie van de Waves Wallet niet alleen een crypto wallet, maar ook Waves DEX evenals een fiat gateway. Stuk voor stuk zaken waar Waves investeerders best gelukkig van worden uiteraard.

“We zijn zeer enthousiast om eindelijk de langverwachte update van de #Waves mobiele applicatie te mogen lanceren. De geüpdate applicatie maakt het niet alleen mogelijk om uw cryptocurrencies snel en eenvoudig te storten, op te slaan en op te vragen, daarnaast kunt u, uw assets ook meteen verhandelen op DEX. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om uw WAVES tokens te leasen waardoor u zomaar een passief inkomen kunt verdienen. Het leasen van uw WAVES tokens is nu in ieder geval nog eenvoudiger uit te voeren, gewoon rechtstreeks vanop uw smartphone of tablet!”

Sasha Ivanov, de oprichter en CEO van Waves heeft ook meteen een reactie de wereld ingestuurd naar aanleiding van de update van de mobiele Waves applicatie, namelijk:

“We zijn er van overtuigd dat onze mobiele applicatie zorgt voor een extra meerwaarde voor de crypto en blockchain community. Bovendien wordt er ook een betere ervaring gerealiseerd voor zowel iOS als Android gebruikers dan tot dusver het geval was. De vernieuwde mobiele applicatie omvat alle populaire mogelijkheden van de desktop Waves Client. Hierdoor wordt de bruikbaarheid van de applicatie veel uitgebreider dan uitsluitend de functionaliteit van de wallet. Op moment van schrijven is er geen enkel ander platform op de markt terug te vinden welke een gelijkaardig product weet aan te bieden”.

Uitstekende beveiliging

De nieuwe mobiele applicatie van Waves staat naar eigen zeggen garant voor een uitstekende veiligheid. De nieuwe applicatie zorgt dan ook voor een encryptie van alle verkeer. De private keys vinden nooit hun weg naar het internet en verlaten bijgevolg nooit het mobiele toestel. Bovendien worden er door de mobiele applicatie ook nog heel wat extra veiligheidsfeatures ondersteund zoals bijvoorbeeld Face ID evenals fingerprint scanning en touch ID.

Waves koers even in het rood na stijging van meer dan 20%

Waves even in het rood na stijging

Gisteren was Waves alweer één van de best presterende cryptocurrencies. Haar koers steeg dan ook terug met meer dan 20 procent. De voorbije maanden zijn bijzonder gunstig geweest voor Waves. Het begon eigenlijk allemaal op 27 november van vorig jaar. Toen bedroeg de waarde van één WAVES-token namelijk nog 0,95 dollar. In de daarop volgende dagen zou de koers langzaam stijgen om op 4 december een punt te bereiken van zomaar even 2,32 dollar. Na een korte terugval herstelde de koers zich om op 18 december terug een indrukwekkende run te laten zien richting de 3,30 dollar en vervolgens ook de 4,43 dollar één dag later. Vanaf dat moment leek het met de WAVES-koers vooral zijwaarts te gaan. Tot gisteren althans.

Nieuwe stijging van meer dan 20 procent

De Waves koers steeg gisteren van 2,56 dollar binnen 24 uur richting een waarde van 3,18 dollar. Heel wat investeerders en experts zien de koers van deze cryptocurrency ook in de komende tijd nog enkele stevige pieken realiseren. Dit voor een groot deel uiteraard in navolging van de bekendmaking drie weken geleden. Toen raakte namelijk bekend dat Waves 120 miljoen dollar had opgehaald voor het lanceren van haar enterprise-grade blockchain netwerk genaamd ‘Vostok’. Niet alleen heeft dit het vertrouwen in het project een boost gegeven, daarnaast is ook de aangekondigde airdrop uiteraard voor velen een goede reden om over te gaan tot het instappen in Waves of zelfs om de bestaande portefeuille uit te breiden. Dit neemt niet weg dat er nooit garanties kunnen worden gegeven met betrekking tot de mogelijke realisatie van een bepaalde (extra) koersstijging.

Marketing aanpak doet denken aan TRON

De manier waarop Waves haar aankondigingen doet lijkt heel wat weg te hebben van Tron. Hier is echter helemaal niets mis mee, want de aanpak blijkt haar doel niet te missen. In ieder geval is inmiddels duidelijk dat iedereen die houder is van Waves dezelfde hoeveelheid aan Vostok tokens zal ontvangen. In welke mate dit in de komende periode nog kan zorgen voor extra waardestijgingen valt nog af te wachten, maar het momentum zit duidelijk goed. Waves heeft in ieder geval de interesse voldoende hoog weten te houden om een mooie meerwaarde te realiseren op haar koers.

Ook update aan software client goed ontvangen

De eerste Waves rally werd ook ingezet rond de tijd dat CEO Sasha Ivanov de update aan haar software client bekend maakte. De nieuwe versie van de Waves client maakt het voor traders mogelijk om te handelen op de gedecentraliseerde exchange (DEX) met scripted accounts. Bovendien introduceert de nieuwe versie van de client ook een speciale zoekfunctie voor assets. Sinds de lancering van de nieuwe client lijkt de interesse in Waves terug aanzienlijk te zijn toegenomen nadat het project toch een geruime tijd naar de achtergrond was verdwenen.

Hoe investeren in Waves?

Niets uit dit artikel kan op eender welke manier worden aanzien als investeringsadvies. Vooraleer te investeren in cryptocurrencies is het dan ook van belang om altijd goed uw eigen onderzoek te doen. Wilt u echter graag investeren in Waves? In dat geval kunt u dat doen bij verschillende partijen. De exchange met het grootste volume in Waves is in ieder geval Binance. Wilt u graag nieuw instappen met euro’s in Waves? In dat geval kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die de Nederlandse aanbieder LiteBit op dit vlak te bieden heeft.

Hoe Waves tokens leasen?

Hoe Waves tokens leasen

Waves profileert zichzelf als een ‘blockchain voor de mensen’. Dit op zich is reeds voldoende om er de nodige aandacht aan te besteden, maar gelukkig is er meer… heel wat meer. Laat ons eerst even Waves kort introduceren. Het betreft hier namelijk een gedecentraliseerd platform welke het voor iedereen op een razend eenvoudige en efficiënte manier mogelijk maakt om zelf custom tokens te creëren. Bovendien is het binnen het platform van Waves uiteraard ook mogelijk om de verschillende tokens die zijn gebaseerd op Waves onderling uit te wisselen voor andere cryptovaluta’s zoals bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin.

Een niet onbelangrijk verschil tussen bijvoorbeeld Bitcoin en Waves is dat deze laatste geen gebruik maakt van een ‘Proof of Work‘ systeem met mining. Waves heeft er namelijk voor gekozen om haar platform te baseren op het ‘Leased Proof-of-Sake’ principe. Dat is interessant om te weten, want het biedt houders van WAVES tokens de opportuniteit om deze te leasen. Op deze manier wordt de veiligheid van het netwerk gegarandeerd en in tussentijd kan je er ook nog eens wat aan verdienen. Klinkt fantastisch toch?! We vertellen je graag alles wat je altijd al over het leasen van je WAVES tokens hebt willen weten in dit artikel.

Lees verder “Hoe Waves tokens leasen?”

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!