Cryptobeginner.nl

Wat te verwachten van Litecoin in 2018?

Wat gaat Litecoin in 2018 doen?

Toen Litecoin in 2011 op de markt werd gebracht kenmerkte het zich meteen door een aantal niet onbelangrijke voordelen ten opzichte van Bitcoin. In eerste instantie kon er bijvoorbeeld worden vastgesteld dat de snelheid waarmee transacties door middel van de LTC token konden worden uitgevoerd tot vier keer sneller was in vergelijking met Bitcoin. Een ander niet onbelangrijk voordeel was terug te vinden in de kostprijs die het handelen met Litecoin met zich meebracht. Ook deze lag namelijk structureel lager ten opzichte van transacties met BTC tokens. Het is bovendien onnodig om te zeggen dat dit doorheen de jaren alleen maar is toegenomen. Op vandaag geven bijzonder veel mensen dan ook de voorkeur aan het uitvoeren van transacties met LTC in plaats van BTC tokens. Aan het (relatieve) begin van 2018 is het misschien eens de moeite waard om te kijken naar wat we in het komende jaar van Litecoin allemaal kunnen verwachten. In 2017 heeft Litecoin uiteraard een bijzonder explosieve groei gekend, maar wat is nu precies het toekomstpotentieel? Wij zochten het voor je uit en hebben er dit artikel over geschreven!

Informatie over Litecoin nodig? Kijk op cryptobeginner.nl!

Nadruk op gebruik en niet op market cap

Al er één ding is wat we kunnen zeggen over Charlie Lee, de uitvinder van Litecoin, dan is het wel dat hij geen blad voor de mond neemt. Bovendien zit hij ook helemaal niet verlegen om een opvallende actie. Zo koos Lee er voor om zelf zijn volledige portefeuille met LTC tokens van de hand te doen om een belangenconflict te vermijden. Heel wat crypto-investeerders verweten Lee namelijk om de markt te manipuleren waardoor hij er zelf (extra) financieel voordeel uit zou kunnen halen. Uiteraard was daar helemaal niets van waar, maar om deze eeuwige discussie voor eens en altijd naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen koos Lee er dus voor om zijn tokens te verkopen. Geen echt goede zet  als je het ons vraagt, maar de achterliggende reden kunnen we wel begrijpen. De verkoop van de tokens die Lee in bezit had heeft bovendien niet tot een significante prijsdaling geleid voor wat Litecoin betreft. Wat dat betreft is er dus geen man over boord.

Een zeer interessante uitspraak die Lee recent in een Tweet de wereld heeft ingestuurd heeft te maken met het gebruik van Litecoin. Vanuit de sector kwamen heel wat negatieve berichten binnen over de terugvallende positie in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies op CoinMarketCap. Verschillende andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Cardano moet Litecoin inmiddels voor zich dulden. Ondanks dit gegeven moet het gezegd dat de market cap van Litecoin met een slordige 11.056.061.366 Amerikaanse dollar toch niet onaanzienlijk is. Op de terugvallende positie reageerde Lee erg gevat door te stellen dat hij het gebruik van de LTC token belangrijker vindt dan de market cap. Dat de focus bij Litecoin meer op het gebruik ligt wordt ook duidelijk wanneer we er even verschillende vergelijkingen bij gaan halen. Een afbeelding van op de Twitter van Lee toonde dit zeer duidelijk aan.

Koersen over Litecoin vind je op cryptobeginner.nl

Het kan op het eerste zicht misschien een eenvoudige manier lijken om de terugvallende positie van Litecoin in een relatief positief daglicht te kaderen, maar dat is het niet. Lee heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de LTC token heel wat toegankelijker wou maken in vergelijking met Bitcoin, niet in het minst voor het uitvoeren van kleine betalingen. De kosten die op moment van schrijven voor Bitcoin transacties dienen te worden betaald (10 euro blockchain fee bij LiteBit bijvoorbeeld) zijn immers torenhoog in vergelijking met deze die verbonden zijn aan Litecoin. Het lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk dat meer bedrijven in een sneller tempo LTC-betalingen gaan accepteren ten opzichte van Bitcoin-transacties. Al spelen uiteraard ook nog heel wat andere factoren hier een niet onbelangrijke rol in.

Toenemende adoptie van Litecoin in 2018

De snelle verwerkingstijd evenals de lage transactiekosten zullen er in combinatie met de reeks prima bekendheid en het vertrouwen welke Litecoin geniet voor zorgen dat de algemene adoptie van de LTC token in 2018 alleen maar verder zal toenemen. We treden Lee bij dat deze stijgende adoptie ook de market cap goed zal doen. Er zijn de voorbije maanden en weken heel wat voorspellingen gedaan met betrekking tot de koers van de LTC token aan het einde van 2018. Daar doen wij niet aan mee. Wel zijn wij van mening dat Litecoin in elke cryptocurrency portefeuille een plaats moet hebben. Heb je dus met andere woorden nog niet geïnvesteerd in Litecoin en geloof je in de sterke troeven van het platform en de niet onaanzienlijke expertise van de grote man achter Litecoin, Charlie Lee? De prijs van de LTC token is na de recente correctie nog steeds behoorlijk interessant om in te stappen. Uiteraard kunnen we geen enkele garantie geven met betrekking tot wat dit jaar voor Litecoin zal brengen, maar de verwachtingen zijn in ieder geval uiterst positief.

Zebpay voegt Litecoin toe aan haar exchange

Eén van de grootste exchanges in India, namelijk ‘Zebpay’ heeft Litecoin toegevoegd aan haar Exchange. In het bericht dat de ondersteuning aankondigde staat te lezen dat Litecoin zichzelf heeft bewezen als een belangrijke cryptocurrency die zich kenmerkt door niet alleen een sterke support en een groot handelsvolume, maar ook een aanzienlijke liquiditeit.

Wie of wat is de exchange Zebpay?

Zebpay, gezeteld in Singapore, heeft sinds 2014 duizelingwekkende hoogten bereikt met meer dan 3 miljoen gebruikers en $ 2 miljard aan fiat-transacties. De snelst groeiende,  en de grootste crypto-exchange in een van de grootste economieën ter wereld.  Als een vertrouwd merk in India, heeft deze crypto-exchange de markt op grote schaal bediend en een marktaandeel van meer dan 60% in het land.
Met een recentelijk gevestigde aanwezigheid op Malta zetten ze hun snelle expansie over de continenten voort, waarbij ze zowel crypto-traders, als crypto-gerichte beleggers van over de hele wereld aantrekken. Ze zijn erg trots op de uitzonderlijke beveiligingsprotocollen en leveren een cryptografisch verifieerbaar bewijs van beveiliging.
Met kantoren verspreid over meerdere continenten, blijven ze groeien met hun gespecialiseerde blockchain– en Bitcoin-teams.

ZEBPAY: “Klaar om uit te breiden naar nieuwere, onbekende gebieden, want evolutie is niets minder dan een revolutie – net als die van Bitcoin”.

Charlie Lee heeft via Twitter geantwoord op de ondersteuning en gesteld dat hij tevreden is dat op deze manier 1,3 miljard mensen toegang krijgen tot zijn cryptocurrency. Deze ondersteuning zou er zomaar voor kunnen zorgen dat Litecoin ook op de radar van andere exchanges verschijnt in India. Zo stelt Lee finaal in zijn tweet dat hij hoopt dat ook Unocoin, het belangrijkste Bitcoin bedrijf van het land er binnenkort voor zal kiezen om het zilver van de cryptomarkt te gaan ondersteunen.

Ook informatie over exchanges in India vind je bij cryptobeginner.nl

Litecoin krijgt eerste hard fork onder de vorm van Litecoin Cash

Litecoin krijgt eerste hard fork onder de vorm van Litecoin Cash

Enigszins uit het niets lijkt er voor Litecoin de eerste hard fork aan te komen. De eerste hard fork op deze veteranen cryptocurrency komt er naar verwachting rond 19 februari. Het feit dat deze fork uit het niets de kop opsteekt zorgt voor enig argwaan binnen de wereld van de cryptocurrencies. Daarnaast is er ook de tweet die Charlie Lee de wereld heeft ingestuurd. Hij benadrukte in de tweet dat het Litecoin team niet van plan is om een vork te lanceren. Elke mogelijke fork die zich nu presenteert (zoals dus deze Litecoin Cash) zou bijgevolg bestempeld moeten worden als een scam. Dit is een ietwat vreemde tweet, want dat zou betekenen dat elke fork per definitie een scam is. Als we kijken naar forken die in het verleden plaats hebben gevonden, zoals bijvoorbeeld deze tussen Ethereum & Ethereum Classic kunnen we toch moeilijk van een scam spreken. Is Litecoin Cash je aandacht nu wel of niet waard en zou je de gratis tokens moeten claimen? We geven graag een antwoord op deze vraag in dit artikel!

Info over Litecoin en Litecoin Cash vind je op cryptobeginner.nl

Waar komt het wantrouwen tegenover Litecoin Cash vandaan?

In eerste instantie is het uiteraard  van belang om even te kijken naar de verschillen die merkbaar zijn tussen Litecoin en de Litecoin Cash hard fork. Dat zijn er bovendien nogal wat. In eerste instantie is er het mining algoritme waar gebruik van wordt gemaakt bij beide coins. Voor Litecoin geldt het zogenaamde Scrypt algoritme terwijl Litecoin Cash gebruik zal maken van SHA256. Dat lijkt op het eerste zicht reeds een opvallende keuze, maar de reden die er achter schuilgaat is zo mogelijk nog opvallender. Er zou immers voor SHA256 zijn gekozen om dat op deze manier de verouderde Bitcoin mining hardware terug zou kunnen worden ingezet voor het (efficiënt) minen van tokens. Daar valt misschien best iets over te zeggen, maar het neemt niet weg dat ook meer up 2 date mining apparatuur dan in staat is om de tokens te minen. Het is dus nog maar zeer de vraag of de mensen achter de aankomende Litecoin fork hier wel goed over hebben nagedacht.

Losstaand van bovenstaand feit zijn er nog meer zaken die je in overweging dient te nemen op het ogenblik dat je er aan denkt om te gaan investeren in Litecoin Cash. Iets wat we bijvoorbeeld niet graag zien gebeuren is dat er sprake is van een premine. Het gaat hierbij dan wel ‘maar’ om 1 procent van de in totaal 840 miljoen tokens (daarover verder op deze pagina meer), toch kan dit een flinke impact hebben op het toekomstpotentieel waar Litecoin Cash over beschikt. Deze 1 procent is in de praktijk namelijk zomaar goed voor een slordige 5,5 miljoen aan LCC tokens. Verwaarloosbaar is dit dan ook absoluut niet.

Opvallende tweet van Charlie Lee over Litecoin Cash

En dan is er uiteraard ook nog de tweet van Charlie Lee over de aankomende fork. Zijn tweet heeft heel wat wenkbrauwen doen fronzen. Het mag dan wel het geval zijn dat het huidige Litecoin team geen fork in de planning heeft staan, dat betekent niet dat een hard fork meteen als scam moet worden bestempeld, in tegendeel. Anderzijds moet het wel gezegd dat het er op dit ogenblik naar uitziet dat niet zoveel mensen zitten te wachten op Litecoin Cash. Daar zit de premine van 1 procent ongetwijfeld ook voor iets tussen. Omwille van deze reden raden we iedereen toch aan om voorzichtig te zijn vooraleer private keys in te gaan voeren voor het claimen van je gratis LCC tokens.

Info over eerste hard fork van Litecoin lees je bij cryptobeginner.nl

De kenmerken van Litecoin Cash

Omdat we onze bezoekers geen enkel belangrijk nieuws willen onthouden spreekt het voor zich dat we ook hier uitgebreid verder op in gaan. Mensen die toch interesse hebben om te investeren in Litecoin Cash en / of die de gratis tokens willen claimen kunnen rekening houden met de volgende eigenschappen:

 • Het is mogelijk om LCC te minen met SHA256 mining hardware;
 • De bloktijd zal 2,5 minuten bedragen;
 • Er is sprake van een replay attack beveiliging voor de hard fork;
 • Segwit & lightning ready;
 • De moeilijkheidsgraad van de mining wordt bij elke blok herberekend (zoals bij Dash);
 • De hard cap van Litecoin Cash is vastgesteld op 840 miljoen tokens;
 • Er is op dit ogenblik geen echte white paper beschikbaar;
 • De token van Litecoin Cash zal worden voorgesteld als LCC;

Het Litecoin Cash project beschikt uiteraard reeds over een officiële website. Deze is hier terug te vinden. Op het ogenblik dat je interesse hebt om te investeren in Litecoin Cash of de gratis tokens te claimen is het altijd van belang om eerst even goed de informatie op deze website door te nemen. Bovendien moet er worden opgemerkt dat we op dit ogenblik nog geen exchanges hebben kunnen vinden die hebben bekend gemaakt de fork te gaan ondersteunen. Dit kan uiteraard in de komende dagen nog wel veranderen.

Moet je, je gratis Litecoin Cash claimen of niet?

In principe moet iedereen voor zichzelf uitmaken of hij of zij de Litecoin Cash tokens wil gaan claimen. De specificaties van Litecoin Cash bevatten enkele interessante kenmerken. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de DarkGravity van Dash is mooi net als de ondersteuning voor Segwit en lightning. De maximum supply van 840 miljoen tokens vinden we wat aan de hoge kant en de 1 procent premine is toch echt heel wat meer dan ze in eerste instantie laat vermoeden. Wil jij toch graag je gratis LCC tokens claimen? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van een nieuw adres en de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. Wij zien de toekomst van Litecoin Cash niet bepaald rooskleurig in, maar zoals het verleden reeds meermaals heeft aangetoond kan de cryptomarkt heel onverwachts uit de hoek komen.

Aankomende fork stuwt Litecoin prijs de hoogte in

Aankomende fork stuwt Litecoin prijs de hoogte in

Net zoals het merendeel van de andere cryptocurrencies heeft ook Litecoin eerder deze maand zware klappen moeten incasseren. Litecoin staat echter weer stevig in het nieuws door de aankomende fork, maar de prijs van haar LTC token ging onderuit richting ongeveer 92,47 euro. Inmiddels kan er worden vastgesteld dat deze koers zich aardig heeft hersteld. Verschillende zaken liggen daarvan aan de basis, namelijk:

 1. De stijgende prijs van Bitcoin;
 2. De aankomende fork op Litecoin (Litecoin Cash);
 3. Nieuwe mogelijkheden om betalingen te verwerken of te ontvangen voor professionelen;

In eerste instantie is er de aankomende hard fork die luistert naar de naam Litecoin Cash. Charlie Lee heeft duidelijk gemaakt dat hij deze fork helemaal niet ziet zitten en er bijgevolg ook zijn ondersteuning niet aan kan geven. Zoals het in de cryptowereld gaat is dit echter helemaal geen vereiste. Iedereen kan in principe een hard fork forceren zolang er maar afdoende support voor is. Over deze support gesproken, het ziet er naar uit dat een groot deel van de community niet meteen op Litecoin Cash zit te wachten.

Om de LCC tokens te kunnen claimen (10 voor elke LTC token die je in bezit hebt) dien je overigens je private keys in te voeren. Dit is dan ook zeker niet zonder risico. Dit bovendien niet in het minst omdat niet alleen Charlie Lee, maar ook andere partijen de nieuwe coin afdoen als een scam. Dat is ze volgens ons niet, maar dat neemt niet weg dat voorzichtigheid geboden is.

Litecoin prijs terug boven de 180 euro

Litecoin koers en aankomende fork volg je op cryptobeginner.nlMensen die er voor hebben gekozen om tijdens de recente dip van 6 februari Litecoin te kopen kijken inmiddels tegen een verdubbeling van hun investering aan. De prijs bedraagt op moment van schrijven immers reeds meer dan 180 euro (gemiddeld volgens CoinMarketCap). Ondanks het feit dat Charlie Lee er eerder voor koos om al zijn LTC tokens van de hand te doen (zogezegd om belangenvermenging uit te sluiten) blijft hij bijzonder actief bezig met het project. Er is een tijd geweest dat het anders was, maar de hernieuwde activiteit en het toekomstperspectief van Litecoin heeft ook het vertrouwen onder investeerders terug aangewakkerd. Gisteren plaatste Charlie Lee bijvoorbeeld nog een bericht op Twitter waaruit kon worden afgeleid wat er nog allemaal zit aan te komen voor ‘zijn’ cryptovaluta. We willen je ook deze tweet uiteraard niet onthouden.

Volg Charlie Lee samen met cryptobeginner.nl

Ook Bitcoin prijs doet het goed

De Bitcoin koers kun je vinden op cryptobeginner.nlBitcoin en Litecoin blijven twee cryptocurrencies die in zekere zin met elkaar verweven zijn. Dat blijkt ook uit de koersstijgingen die kunnen worden geregistreerd. Niet alleen Litecoin heeft namelijk een mooie sprong gemaakt over de voorbije 48 uur, dat geldt ook voor Bitcoin. De prijs van één BTC token bedraagt op moment van schrijven dan ook terug gemiddeld net geen 8.000 euro. Nadat er enkele weken enorm veel FUD de markt in werd gestuurd lijkt er nu eindelijk ook terug een beetje ruimte te zijn voor goed nieuws. Hierdoor kan er terug aan de weg worden gebouwd en behoudt Bitcoin terug uitzicht op een (verdere) stijging van de koers. Dit ook niet in het minst omdat Chinees Nieuwjaar bijna achter de rug is. Verwacht wordt dan ook dat er terug heel wat kapitaal vanuit Azië de markt in zal komen.

Nieuwe mogelijkheden om Litecoin betalingen te ontvangen

Ondertussen worden er ook steeds meer (nieuwe) mogelijkheden aangeboden aan handelaars om betalingen met cryptocurrencies te accepteren. Recent was er bijvoorbeeld nog de lancering van Coinbase Commerce. Dit platform maakt het voor professionelen niet alleen mogelijk om betalingen met Bitcoin, maar ook met Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin te ontvangen. Litecoin en haar LTC token staat er om bekend een cryptovaluta te zijn die over een zeer aanzienlijk volume beschikt. Dit maakt duidelijk dat ze in de praktijk reeds erg vaak wordt gebruikt om betalingen uit te voeren. Dit heeft alles te maken met het feit dat het netwerk bijzonder snel is en de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin erg laag liggen.

Koersverwachting Litecoin voor de komende 7 dagen

Het lanceren van een koersverwachting voor een cryptovaluta is altijd tricky te noemen. Veel experts verwachten dat de LTC prijs net voor de lancering van de aankomende fork of net er achter een terugval zal kennen. Dit uiteraard omdat heel wat partijen nu zijn ingestapt om snel een extra rendement te kunnen pakken. Ondanks het feit dat dit inderdaad mogelijk is moet er ook nog rekening worden gehouden met andere factoren. Niet alleen is er de globale, stijgende trend op de cryptomarkt, daarnaast zullen ook factoren zoals het Chinees Nieuwjaar in de voorbije weken zeker hun invloed hebben gehad op de rode koersen. Ondanks het feit dat we het mogelijk achten dat er een correctie voor Litecoin zit aan te komen houden wij onze tokens lekker vast. We geloven in het toekomstperspectief van Litecoin en zien de koers in de loop van het jaar wellicht (geen garanties!) terug de eerder gerealiseerde all-time high van 19 december bereiken.

Volg alle cryptocurrency koersen op cryptobeginner.nl

Litecoin Core v0.15.1 gelanceerd

Litecoin Core v0.15.1 gelanceerd

Litecoin lijkt tegenwoordig wel niet meer uit het dagelijkse crypto nieuws weg te denken. Bijna elke dag valt er wel weer wat nieuws te lezen over het kleine broertje van Bitcoin en ook vandaag is dat niet anders. Via Twitter werd namelijk onder meer door Charlie Lee bekend gemaakt dat de nieuwe Litecoin Core v0.15.1 is gelanceerd.

Deze nieuwe versie omvat volgens Litecoin zelf vooral een aantal kleine verbeteringen. Zo worden er enkele nieuwe features geïntroduceerd, is er een oplossing voor diverse, kleine problemen en zijn de prestaties opgepoetst. Bovendien zou er ook gewerkt zijn aan een verbeterde vertaling. Het wordt aangeraden voor alle Litecoin gebruikers om te update naar deze nieuwe core versie.

Informatie over Litecoin lees je op cryptobeginner.nl

Basis gelegd voor lagere transactiekosten

Eén van de meest in het oog springende veranderingen is dat er voor is gekozen om de minimum relay fee te verlagen naar 0,01 lites per KB (0,00001 LTC). Deze verlaging is de voorbode van een verlaging van de transaction fee tot 0,1 lites per KB (0,0001 LTC) in de aankomende release.

Meerdere versies van dezelfde wallet openen niet meer mogelijk

Voorheen was het mogelijk om dezelfde wallet twee keer te openen. Dit kon gebeuren door het gewoon kopiëren van de wallet file. Dit zorgde in de praktijk voor de nodige problemen. Met de lancering van de nieuwe core versie is het nu niet langer mogelijk om meerdere keren dezelfde wallet te openen.

Zou je graag een volledig overzicht hebben van alle nieuwigheden die deze nieuwe core versie van Litecoin met zich meebrengt? In dat geval verwijzen we je graag door naar het officiële blogartikel.

Nordic Growth Market lanceert XRP en Litecoin ETP’s

Nordic Growth Market lanceert XRP en Litecoin ETP

Nordic Growth Market, een dochteronderneming van de Borse Stuttgart exchange heeft vier nieuwe ETP’s gelanceerd. Het betreft hier “exchange traded products” welke zijn gebonden aan de prijs van Ripple’s XRP-token en Litecoin. Alle investeerders die zijn gevestigd in de Europese Unie beschikken over de mogelijkheid om te investeren in deze vier (twee voor XRP en twee voor Litecoin) nieuwe ETP’s. Het was de provider XBT, het bedrijf achter de investeringsproducten die het nieuws bekend heeft gemaakt.

Verschillende investeringsproducten met link met crypto

XBT is zeker niet aan haar proefstuk toe. De provider staat er dan ook om bekend ook in het verleden reeds verschillende ETP’s op de markt te hebben gebracht met een link naar crypto. Sterker nog het was XBT die verantwoordelijk was voor de lancering van een aan Bitcoin verbonden ETP die live ging op de Nasdaq Stockholm exchange in 2015. Later verscheen er ook een gelijkaardig product die was gebonden aan de prijs van ether.

Geen directe investering in cryptocurrencies

Het hele idee achter de financiële producten die door XBT op de markt worden gebracht is om investeerders de mogelijkheid te bieden om te speculeren op het potentieel van crypto zonder dat ze daarvoor verplicht worden om ook echt cryptocurrencies aan te kopen. Het is nog maar de vraag of dit over de lange(re) termijn wel zo positief is voor de markt. Wat natuurlijk wel positief is, is dat cryptocurrencies op deze manier wederom extra onder de aandacht worden gebracht van traditionele investeerders.

“Voor traditionele investeerders die geïnteresseerd zijn in handelen en reeds over een account beschikken bij een broker zoals bijvoorbeeld Avanza of Nordnet is het wellicht zo dat ze er maar weinig voor voelen om nog eens een extra account aan te maken bij gespecialiseerde cryptocurrency exchanges die vaak niet gereguleerd zijn. Voor deze doelgroep lanceren we nu vier gloednieuwe financiële producten die verbonden zijn aan de koers van XRP en Litecoin”, aldus Ryan Radloff, de CEO van het moederbedrijf van XBT Provider, namelijk ‘CoinShares’.

Acht crypto gerelateerde ETP’s in totaal voor XBT Provider

Sinds de lancering van haar eerste ETP in het jaar 2015 die dus over een link beschikte met Bitcoin heeft XBT Provider in totaal acht verschillende ETP’s op de markt gelanceerd. Bovendien heeft het bedrijf reeds laten optekenen dat het in de (nabije) toekomst wil uitpakken met nog meer dergelijke producten die gebaseerd zullen zijn op andere cryptovaluta’s. Om welke cryptocurrencies het dan precies zou gaan is echter nog niet bekend.

Tweede ETP in één week tijd voor Ripple’s XRP token

XBT Provider is zeker niet de enige partij die brood ziet in het aanbieden van financiële producten die zijn gelinkt aan de waarde van een bepaalde cryptocurrency. Sterker nog, eerder deze week pakte ook de Zwitserse primary stock exchange ‘SIX’ uit met een op een Ripple XRP gebaseerde ETP. Dit financiële product werd op de exchange gelanceerd door het bedrijf Amun AG. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat partijen die graag willen uitpakken met een dergelijk product daarvoor onder meer in de richting van Ripple’s XRP-token kijken.

1,159,005.90779568 LTC: de grootste Litecoin transactie tot dusver!

1,159,005.90779568 LTC Grootste LTC transactie tot op heden

Zo af en toe is het wel eens interessant om te kijken naar de transacties die gebeuren met bepaalde cryptocurrencies. Zelden springt daar echter echt een transactie tussenuit… tot 20 oktober 2018 dan. Deze dag zal namelijk de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop de (tot dusver) grootste transactie met LTC ooit heeft plaatsgevonden. De transactie had betrekking tot een bedrag van zomaar even 62 miljoen dollar. De kostprijs die voor deze transactie in rekening werd gebracht? 50 dollarcent! Dit nieuws werd bekend gemaakt door de website Litecoin.com welke overigens niet de officiële website is van de cryptocurrency. De transactie was goed voor zomaar even meer dan 1 miljoen aan LTC-tokens.

Transactie met 1,159,005.90779568 LTC

De grootste transactie met LTC tot dusver had betrekking tot zomaar even 1,159,005.90779568 LTC-tokens die van eigenaar zijn verwisseld. Wat heeft deze transactie nu precies getriggerd? Zeer eenvoudig, namelijk de ondersteuning van de nieuwe Litecoin adressen. Wanneer we de transactie meer in detail gaan bekijken kan er namelijk worden vastgesteld dat ze van een Legacy naar een SegWit adres zijn gegaan. Het SegWit-adres zou eveneens een multi-signature adres kunnen zijn.

Bovenstaande is natuurlijk interessant om te weten, maar hoe kunt u nu precies zo’n SegWit-adres herkennen? Zeer eenvoudig. Een SegWit-adres voor Litecoin begint namelijk steeds met een M. Transacties welke gebruikmaken van SegWit zijn bovendien ook kleiner in grootte. Dit betekent dat ze sneller door het netwerk verwerkt kunnen worden en bovendien is het ook nog eens zo dat er meer transacties in een block passen.

Multi-signature wallet

Een tweede mogelijkheid is dat er sprake is van een zogenaamde multi-signature wallet. Het betreft hier een wallet welke zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden over meerdere private keys beschikt. Een transactie die wordt uitgevoerd vanaf een dergelijke wallet dient door verschillende private keys te worden ondertekend vooraleer ze daadwerkelijk kan worden doorgevoerd. Een multi-signature wallet wordt omwille van die reden dan ook aanzien als een stuk veiliger in vergelijking met een gewoon wallet-adres.

Wie is de eigenaar van de Litecoin wallet?

Wie er nu precies de eigenaar is van de Litecoin wallet die verantwoordelijk was voor de grootste transactie met LTC tot dusver is niet bekend. Wat we echter wel weten is dat de transactie is uitgevoerd vanuit een zogenaamde ‘cold storage wallet’ naar een SegWit adres. Dit zorgt er voor dat de kans op z’n minst aanzienlijk te noemen is dat het hierbij gaat om een cold storage adres van een exchange. Is dit voor u nog niet helemaal duidelijk? Een cold storage wallet is een wallet welke niet is verbonden met het internet. Een bekend voorbeeld van zo’n wallet zijn de hardware exemplaren van bijvoorbeeld Trezor en Ledger. Exchanges maken net als lange termijn investeerders gebruik van een dergelijke wallet om het risico op hacks tot een absoluut minimum te kunnen beperken.

Het vermoeden van een exchange wallet

Waarom bestaat nu precies het vermoeden dat het hierbij gaat om een wallet van een exchange? Onder meer omdat de transactie verschillende inputs bevat van 20.000 LTC. Deze inputs bestaan ook op hun beurt terug uit vier transacties welke telkens goed zijn voor 5.000 LTC. Elke transactie kan getraceerd worden naar een adres welke beschikt over meer dan 150.000 LTC in diens balans. Bovendien vinden er telkens aanzienlijke transacties plaats van en naar het adres. Dit laat het vermoeden bestaan dat er sprake is van een (hot) wallet van een exchange. Het zou daarbij dan ook zomaar kunnen gaan om transacties van gebruikers die geld storten evenals terug opnemen van het platform in kwestie.

Litecoin kondigt grootschalige upgrade aan

Litecoin kondigt een upgrade aan

Gebruikers van Litecoin (LTC) beschikken over de mogelijkheid om een grootschalige, nieuwe upgrade te installeren. Het gaat hierbij om versie 0.17.1. Deze nieuwe versie staat niet alleen garant voor een betere performance, daarnaast is ook de vertaling sterk verbeterd. Het project team heeft evenwel gewaarschuwd dat het uittesten van de nieuwe versie om vervolgens terug over te stappen naar een oudere het opnieuw downloaden van de volledige blockchain kan vereisen. Dit is dan ook beslist een factor waar u rekening mee zal willen houden.

Alleen aangeraden voor ervaren gebruikers

In principe wordt er gesteld dat het installeren van de nieuwe upgrade op moment van schrijven vooral is voorbehouden voor de meer ervaren gebruikers. Dit heeft voor een aanzienlijk deel te maken met het feit dat er nog kleine foutjes in de software kunnen zitten die een beetje anticipatie vereisen. Bent u dus met andere woorden nog vrij nieuw binnen de cryptocurrencysector? In dat geval is het wellicht beter om even af te wachten.

Gunstig momentum voor Litecoin

De upgrade komt op het moment dat Litecoin (LTC) uitstekende cijfers weet te realiseren. Niet alleen vinden terug heel wat nieuwe traders hun weg naar Litecoin, daarnaast laat ze ook een enorme marktactiviteit optekenen. De LTC-token werd op donderdag om 13h00 dan ook verhandeld voor een waarde van 56,04 dollar. Het volume over de voorbije 24 uur wist bovendien de kaap van zomaar even 2,1 miljard te overschrijden. Ondanks het feit dat het nog onduidelijk is tot welke waarde Litecoin zich kan doorzetten moet het gezegd dat ze toch is geëvolueerd tot een waarde van zomaar even 0,014 BTC (Bitcoin). Dat maakt ook haar stijging ten opzichte van de nummer één cryptocurrency alles behalve onaanzienlijk.

Ook mining krijgt een stevige boost

Niet alleen de prijs van de LTC-token heeft groene cijfers weten te realiseren, ook haar mining activiteit kreeg een niet onaanzienlijke boost. Het netwerk wist dan ook een drie-maanden piek van 267 TH/s neer te zetten. Daarmee wist ze terug het niveau van oktober 2018 te bereiken. Litecoin werd in het verleden meermaals een ‘dode asset’ genoemd, maar ze bewijst op dit ogenblik toch weer het tegendeel. Hiermee weet ze haar ranking in de lijst met absolute top cryptocurrencies te rechtvaardigen.

Meer dan 27.000 transacties in 24 uur

Litecoin staat er om bekend relatief eenvoudig bruikbaar te zijn voor het uitvoeren van allerhande (kleinere) transacties. Dit zorgt er voor dat ze over de voorbije 24 uur een mooie 27.000 transacties heeft weten te verwerken. Sinds de bodem van december 2018 (toen de waarde van de LTC-token 22 dollar bedroeg) heeft ze een niet onaantrekkelijke meerwaarde gerealiseerd. De LTC-token noteert op vandaag dan ook vrij standvastig rond een waarde van 56 dollar. Let op, ondanks het huidige positivisme is het uiteraard zomaar mogelijk dat de waarde van deze token terug zal vallen naar een lager niveau.

Aankomende halving iets om in het oog te houden

Litecoin wordt door menig aantal experts getipt als een cryptocurrency op naar uit te kijken dit jaar. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat er een nieuwe halving voor deze cryptovaluta zit aan te komen. Deze nieuwe halving zal er voor zorgen dat de vergoeding wordt verlaagd naar 12,5 LTC per block. Dit zou in principe moeten gebeuren ergens in de aankomende zes maanden. Op het ogenblik dat er een halving plaatsvindt heeft dat doorgaans een positieve invloed op de waarde van een token. Uiteraard geen garanties!

Litecoin laat Bitcoin Cash en EOS achter zich

Litecoin laat Bitcoin Cash en EOS achter zich

Het gaat de laatste tijd uitstekend met Litecoin. Een nieuwe rally in de aanloop naar het weekend zorgt er nu voor dat ze zomaar even twee gewaardeerde projecten uit de top 10 achter zich laat. Het gaat hierbij niet alleen om Bitcoin Cash, maar ook om EOS. Haar niet onaanzienlijke stijging heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Litecoin terug op de vierde plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies staat. Op moment van schrijven noteert Litecoin aan een waarde van 36,98 dollar. Dat is een stijging van 10 procent over de voorbije 24 uur. Wanneer we de gegevens van de voorbije week gaan bekijken zien we dat Litecoin een mooie 15 procent in de plus staat. Niet alleen de koers noteert een stuk hoger, dit geldt ook voor het volume dat door Litecoin gaat. Het volume is dan ook goed voor zomaar even 899 miljoen Amerikaanse dollar. LTC is er in het voorbije kwartaal wel nog niet in geslaagd om terug boven de 50 dollar uit te komen.

Comeback voor Litecoin?

Bij het bekijken van het volume dat door Litecoin gaat valt vooral op dat er zomaar even 49 procent van alle handelsactiviteiten worden uitgevoerd middels het handelspaar met Tether. Dit zorgt er voor dat Litecoin net wat minder afhankelijk is geworden van de evolutie die Bitcoin meemaakt op de markt. Dit gezegd zijnde is het wel nog steeds zo dat koerswijzigingen in Bitcoin zich doorgaans ook (weliswaar in beperktere mate) laten voelen in de prijs van Litecoin. Heel wat experts zijn het er echter met elkaar over eens dat Litecoin op moment van schrijven nog ondergewaardeerd is. De kans is dan ook zeer groot dat ze zomaar nog eens een extra rally kan meemaken. De LTC-token heeft het gedurende lange tijd moeilijk gehad om door de grens van 10.000 Satoshi te breken, maar lijkt daar nu toch in te zijn geslaagd.

Aanpassing van de block reward

Wellicht één van de belangrijkste redenen achter de recente prijsstijgingen die Litecoin heeft doorgemaakt is terug te vinden in de aankomende verlaging van de block reward. Deze wordt later dit jaar (waarschijnlijk in de maand augustus) verlaagd van 25 naar 12,5 coins. Traditioneel gezien zorgt een dergelijke, aankomende block halving voor een appreciatie van de prijs waar een token tegen wordt verhandeld. Dat lijkt nu ook bij Litecoin het geval te zijn.

OKEx en DigiFinex belangrijkste markten

Wanneer we de belangrijkste markten voor Litecoin gaan bekijken zien we dat deze op moment van schrijven vooral OKEx en DigiFinex zijn. Op beide marktplaatsen is er sprake van een significant volume, al moet het gezegd dat deze nog steeds een behoorlijk stuk lager liggen in vergelijking met de enorme piek in de markt die eind 2017 heeft plaatsgevonden. Op moment van schrijven zitten we ergens tussen de 20.000 en 30.000 transacties per dag. Op het moment van de recente bull run was er echter sprake van tot wel 170.000 transacties per dag. Dat is natuurlijk een niet onbelangrijk, structureel verschil! Wil Litecoin nog stevig kunnen doorgroeien, dan moet ook het aantal transacties naar boven.

Overeenkomst met Beam

Tot slot is er natuurlijk ook nog de aangekondigde overeenkomst tussen Litecoin en Beam. Het is de bedoeling om een nieuwe versie van de coin te creëren welke gebruik zal maken van het veelbelovende MimbleWimble ecosysteem. Ook hier zien heel wat (nieuwe) investeerders duidelijk toekomst in. Wij zijn alvast benieuwd naar de verdere evolutie(s) welke Litecoin in de komende periode allemaal zal gaan doormaken.

Litecoin prijs stijgt met meer dan 20 procent in 24 uur

Litecoin heeft over de voorbije 24 uur een mooie koersstijging doorgemaakt. De koers kende haar absoluut hoogtepunt vandaag omstreeks 12h00 toen ze een waarde bereikte van 323,12 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven is de koers wel alweer gezakt naar een waarde van 302,31 Amerikaanse dollar. Toch blijft de stijging over de voorbije 24 uur meer dan 21 procent aantekenen. Eerder deze week maakten nog heel wat (potentiële) investeerders in Litecoin zich zorgen over het verlies aan market cap waar de cryptocurrency mee werd geconfronteerd. Hierdoor zakte ze steeds verder weg in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Zelfs Charlie Lee, de oprichter van Litecoin reageerde op de hele kwestie met een tweet.

‘Litecoin moet gebruikt worden, de rest volgt wel’

Bovenstaande quote is afkomstig van Charlie Lee zelf en staat te lezen op diens Twitter account. Hij publiceerde middels de tweet meteen ook twee grafieken waarvan hij aangaf dat hij vooral waarde hecht aan de grafiek aan de linker kant. Deze grafiek toonde het aantal transacties die waren uitgevoerd met LTC. Lee voegde er nog aan toe dat, wanneer zijn virtuele munt goed wordt gebruikt, de rest wel zou volgen. Daarnaast benadrukte hij ook nog eens dat Litecoin het over het voorbije jaar in vergelijking met tal van andere altcoins uitstekend heeft gedaan. Eindigen deed hij door te stellen dat “we niet mogen uit het oog verliezen waar het eigenlijk echt om draait”.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!