Op het ogenblik dat Litecoin Cash werd gelanceerd noteerde ze aan een koers van zo’n 5,24 Amerikaanse dollar. Een kleine twee dagen later zou ze haar all time high van 7,73 Amerikaanse dollar weten te bereiken om vervolgens een steile curve naar beneden aan te laten tekenen. Hoe staat het op vandaag met de veelvuldig besproken vork van Litecoin? We gaan er even uitgebreid voor jou op in!

Stijging van 80% over de voorbije 24 uur

Bekijken we de koers van Litecoin Cash op vandaag, dan zien we dat deze een zeer mooie gain heeft gemaakt van 80 procent over de voorbije 24 uur. Ondanks deze mooie stijging noteert de koers van een LCC token op moment van schrijven slechts aan 1,63 Amerikaanse dollar. Dat is bovendien reeds niet langer haar hoogtepunt van de dag. Die wist ze te bereiken omstreeks 11h00 toen de koers aan 1,69 Amerikaanse dollar noteerde.

Litecoin Cash koersen volg je op cryptobeginner.nl

Ondanks het feit dat Litecoin Cash na de lancering vriend en vijand wist te verrassen met een koers die doorsteeg richting een waarde van 7,73 Amerikaanse dollar liet de drop niet lang op zich wachten. Nog binnen de 24 uur volgend op de all time high van Litecoin Cash kon een stevige koersval tot 4,59 Amerikaanse dollar worden geregistreerd. Bovendien waren er ook nog eens de problemen bij de enige exchange die in het begin LCC ondersteunde, namelijk YoBit. Je kon er weliswaar investeren in Litecoin Cash, maar je bestaande LCC tokens uit je wallet richting de exchange sturen en ze dus verhandelen was geen optie. Toch best vreemd…

Welke exchanges ondersteunen Litecoin Cash op vandaag?

Sinds de drop was ingezet na de all time high op 23 februari ging de koers in een steile curve naar omlaag. Op haar absolute dieptepunt noteerde Litecoin Cash aan zo’n 0,83 Amerikaanse dollar. Ondertussen is de koers wel weer mooi verdubbeld, maar het is nog maar zeer de vraag of dit stand zal weten te houden. Sowieso lijkt er niet zoveel interesse te bestaan in Litecoin Cash. Dit blijkt onder meer uit de exchanges die er inmiddels voor hebben gekozen om LCC aan te bieden. Buiten YoBit zijn dit namelijk alleen CryptoBridge, Trade Satoshi & SouthXchange. Echt grote en betrouwbare exchanges blinken dan ook vooral uit in afwezigheid.

Moet je een investering in Litecoin Cash overwegen of niet?

In de basis is het mogelijk om met elke cryptovaluta (op korte termijn) een mooie winst te realiseren. Investeerders die zich hebben ingekocht in Litecoin Cash voor de spike van 80 procent hebben op vandaag een zeer aantrekkelijk rendement gerealiseerd. Bijzonder veel mensen stappen echter in de crypto om investeren op lange termijn te doen. In deze situatie is een aanzienlijke hoeveelheid extra onderzoek vereist. Welk potentieel heeft een coin op de middellange tot lange termijn? Wat maakt ze uniek en op welke manier kan ze de concurrentie met alternatieven het hoofd bieden? Het zijn stuk voor stuk vragen waar je moet trachten een sluitend antwoord op te vinden en dat is in de crypto een helse uitdaging.

Ondanks het feit dat alles wat we hier op Cryptobeginner.nl zeggen de persoonlijke mening van de schrijver reflecteert en dus absoluut geen financieel advies is moet er worden opgemerkt dat er enkele zaken stevig in het nadeel spreken van Litecoin Cash. Niet alleen is er sprake van een niet onaanzienlijke pre-mine, daarnaast ligt ook het maximale aantal tokens met 840 miljoen een flink stuk hoger in vergelijking met Litecoin. Voor een vork is dat toch opvallend. Bekijken we bijvoorbeeld de verschillende versies van Bitcoin, namelijk de klassieke Bitcoin, Bitcoin Gold & Bitcoin Cash, dan stellen we vast dat deze allen over een maximale supply van 21 miljoen tokens beschikken.

Het grootste gevaar gaat echter meer dan waarschijnlijk nog schuil in de zeer gebrekkige interesse vanuit de verschillende partijen die Litecoin Cash zouden moeten supporten om succesvol te kunnen worden. Denk hierbij niet alleen aan de Litecoin community, maar ook aan de toonaangevende exchanges. Geen van beide partijen geeft echter thuis waardoor het er volgens ons voor de toekomst van Litecoin Cash niet bepaald goed uitziet. Ben je een daytrader en wil je proberen om op korte termijn wat rendement te boeken met Litecoin Cash? Dan liggen hier wellicht interessante mogelijkheden. Ben je echter iemand die vooral als doel heeft om voor de lange termijn een bedrag weg te zetten? Dan is LTC (Litecoin) wellicht een veel veiligere haven om in te vertoeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *