In een tijd waarin de cryptomarkt alweer bloedrood kleurt is er één positieve uitschieter die zich laat gelden binnen de markt. Het gaat hierbij om ‘Nasdacoin’. Welke coin? Nasdacoin! Ondanks het feit dat dit inderdaad een zeer onbekende coin is weet ze wel een indrukwekkende stijging te realiseren over de voorbije 24 uur van zomaar even 321 procent! Daarmee schiet ze als een raket de top 70 van alle cryptocurrencies binnen. Op woensdag 14 november werd Nasdacoin op een zeker ogenblik verhandeld voor een waarde die zeer dicht bij 1 dollar was gelegen. Op donderdag om 11h38 UTC stond de waarde van de coin echter reeds op $ 4,14. Een behoorlijk indrukwekkende stijging van meer dan 300 procent dus!

Pump & dump of niet?

De vraag die meteen de kop opsteekt bij dergelijke stijgingen heeft betrekking tot het feit of het nu gaat om een natuurlijke koersstijging of er een pump & dump scenario zich aan het voltrekken is. Dit laatste is zeker niet ondenkbaar. In het nabije verleden zagen we ook al een vergelijk scenario de kop opsteken bij Bitcoin Diamond. Toch moet het gezegd dat er recent ook nog wat interessant nieuws naar buiten is gekomen met betrekking tot Nasdacoin. Zo raakte op 30 oktober van dit jaar bekend dat het team het ‘Nasdacoin Multilateral Platform’ had gelanceerd. Het betreft hier een marktplaats welke kopers en verkopers van verschillende producten met elkaar in contact brengt. De handel die wordt gevoerd op het platform wordt uiteraard ondersteund door deze nieuwe cryptocurrency.

Listing op verschillende exchanges

Ondanks het feit dat bovenstaande gebeurtenis natuurlijk zeer interessant is voor Nasdacoin moet de echte reden voor de enorme prijsstijging misschien nog wel worden gezocht in het feit dat de coin plots door verschillende exchanges in hun listing werd opgenomen. Kort vooraleer de prijs de lucht in schoot werd er door het team achter Nasdacoin een tweet de wereld ingestuurd welke het volgende stelde; “We zijn gekomen om geschiedenis te maken. NSD is beschikbaar in CREX24, BTC-Alpha & Mercatox. Handel nu!”.

Meteen na bovenstaande tweet voltrok het bullish sentiment zich voor Nasdacoin. Dit gebeurde opvallend genoeg op hetzelfde ogenblik als dat Bitcoin, Ethereum, EOS en Litecoin allemaal een verlies lieten optekenen van zomaar even meer dan 10 procent. Op moment van schrijven heeft Nasdacoin een marktwaarde van meer dan 75 miljoen dollar. In de voorbije 24 uur was het de exchange ‘Crex24’ die goed was voor zomaar even meer dan 91 procent van het totale handelsvolume in Nasdacoin.

Bescheiden whitepaper

Alles bij elkaar gezien moet het toch gezegd dat de enorme prijsstijging die Nasdacoin heeft laten optekenen behoorlijk opvallend is. Dit niet in het minst omdat het project zich kenmerkt door een bescheiden whitepaper. Deze stelt onder meer dat de cryptovaluta het voor mensen mogelijk maakt om een deel van hun rijkdom op te slaan of te verhandelen met behulp van Nasdacoin. Bovendien geeft het project ook nog fijntjes mee dat dit gebeurt zonder dat er sprake kan zijn van inmenging van een overheid. Klinkt allemaal erg bekend in de oren! De (nabije) toekomst zal moeten duidelijk maken of het positieve sentiment met betrekking tot Nasdacoin zal weten aan te houden of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *