MoneyGram, de bekende, internationale money transfer service heeft bekend gemaakt dat het voor haar internationale betalingen binnenkort gebruik gaat maken van Ripple’s XRP token. Door deze keuze hoopt het bedrijf niet alleen de snelheid te verbeteren van haar transacties, daarnaast wil ze op deze manier ook de kosten aanzienlijk kunnen drukken.
MoneyGram (‘s werelds tweede grootste betaalprovider) en Ripple hebben de samenwerking vandaag gezamenlijk bekend gemaakt. Beide bedrijven gaven aan dat er een ‘open-ended pilot’ programma komt die als belangrijkste drijfveer heeft om de efficiëntie van het interne proces bij de in Dallas gevestigde betaalprovider te verbeteren. In een officiële verklaring heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse het volgende aangegeven:
De hoge kostprijs van internationale betalingen treft niet alleen maar banken, maar ook andere financiële organisaties zoals MoneyGram. Toch is het belangrijk dat dit probleem ook voor diensten wordt opgelost. MoneyGram helpt namelijk familieleden, vrienden en kennissen om geld op een efficiënte en snelle manier tot bij de personen te krijgen waar ze van houden, waar zij zich ook in de wereld mogen bevinden. Door gebruik te maken van een digitale token zoals XRP is het mogelijk om een betaling uit te voeren in minder dan 3 seconden.
Uiteraard kwam er niet uitsluitend een reactie uit het kamp van Ripple en wou ook de CEO van MoneyGram Alex Holmes graag reageren. Zijn verklaring was als volgt:
Ripple is een voortrekker voor wat blockchain technologie betreft. We kijken er dan ook naar uit om gebruik te gaan maken van xRapid. We zijn er van overtuigd dat de integratie van de XRP token zal helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van onze diensten voor onze klanten.
De nakende samenwerking met MoneyGram is goed nieuws voor Ripple’s XRP token. Ondanks de recente, vrij explosieve stijging van de XRP koers kreeg de organisatie namelijk erg veel kritiek te slikken. Ondanks het feit dat een groot aantal bedrijven en financiële instellingen namelijk hun interesse hadden geuit in het platform van Ripple hebben slechts een aantal partijen er daadwerkelijk voor gekozen om de XRP token in de praktijk te gaan gebruiken. Ondanks dit gegeven werd mede-oprichter van Ripple, namelijk Chris Larsen tijdelijk de achtste rijkste persoon ter wereld.
Inmiddels heeft Ripple ook significante verliezen geleden welke ze terug heeft gebracht naar een market cap van 80.033.519.482 Amerikaanse dollar. De tweede plaats in de lijst met ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrencies heeft ze inmiddels ook reeds terug moeten afstaan aan Ethereum. Toch lijkt het jaar 2018 nog heel wat moois te brengen voor Ripple en haar XRP token. Recent nog maakte Garlinghouse namelijk bekend dat minstens drie grote bedrijven of financiële instellingen in de wereld de XRP token gaan adopteren. Wellicht is MoneyGram dus de eerste van deze drie. Benieuwd wat de komende tijd nog voor Ripple zal brengen en of de koers van haar XRP token zich kan herstellen na het toch aanzienlijke verlies dat ze heeft geleden.