Litecoin lijkt tegenwoordig wel niet meer uit het dagelijkse crypto nieuws weg te denken. Bijna elke dag valt er wel weer wat nieuws te lezen over het kleine broertje van Bitcoin en ook vandaag is dat niet anders. Via Twitter werd namelijk onder meer door Charlie Lee bekend gemaakt dat de nieuwe Litecoin Core v0.15.1 is gelanceerd.

Deze nieuwe versie omvat volgens Litecoin zelf vooral een aantal kleine verbeteringen. Zo worden er enkele nieuwe features geïntroduceerd, is er een oplossing voor diverse, kleine problemen en zijn de prestaties opgepoetst. Bovendien zou er ook gewerkt zijn aan een verbeterde vertaling. Het wordt aangeraden voor alle Litecoin gebruikers om te update naar deze nieuwe core versie.

Informatie over Litecoin lees je op cryptobeginner.nl

Basis gelegd voor lagere transactiekosten

Eén van de meest in het oog springende veranderingen is dat er voor is gekozen om de minimum relay fee te verlagen naar 0,01 lites per KB (0,00001 LTC). Deze verlaging is de voorbode van een verlaging van de transaction fee tot 0,1 lites per KB (0,0001 LTC) in de aankomende release.

Meerdere versies van dezelfde wallet openen niet meer mogelijk

Voorheen was het mogelijk om dezelfde wallet twee keer te openen. Dit kon gebeuren door het gewoon kopiëren van de wallet file. Dit zorgde in de praktijk voor de nodige problemen. Met de lancering van de nieuwe core versie is het nu niet langer mogelijk om meerdere keren dezelfde wallet te openen.

Zou je graag een volledig overzicht hebben van alle nieuwigheden die deze nieuwe core versie van Litecoin met zich meebrengt? In dat geval verwijzen we je graag door naar het officiële blogartikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *