Cryptobeginner.nl

Tezos Koers

XTZ

https://www.tezos.com/

$46,105.81 +1.91% 

Market Cap

$4.355.309.377

Market Cap verschil 24h

$-331.114.613

Volume 24h

$204.243.573

Market Cap dominatie

0,16%

Circulerend aanbod 

868.458.387 

Max

  

Tezos (XTZ) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Tezos kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                

Actuele Tezos Koers

Wil je Tezos kopen? Ga naar Bitvavo

Tezos Details

Start Date

Afkorting crypto Tezos

XTZ

Type coin

smart contract platform

XTZ/BTC ratio

$5,03(XTZ)/$55.943,00(BTC)

Koers veranderingen XTZ

XTZ koers afgelopen 24 uur

daling van 6,81%

Koers afgelopen 7 dagen

stijging van 2,69%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 19,72%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 115,56%

Tezos prijs

$5,03

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$204.243.573

Market cap dominance

0,16%

Kennismaking met Tezos (XTZ)

Een belangrijk deel van de populariteit waar Tezos op kan rekenen is het gevolg van het feit dat ze zich kan blijven door ontwikkelen. Bovendien is het zo dat Tezos in de praktijk grote gelijkenissen vertoont met Ethereum. De manier waarop het platform zich door kan ontwikkelen zorgt er voor dat er in tegenstelling tot bij de meeste andere cryptocurrencies geen hard forks zijn vereist voor het doorvoeren van gewenste updates aan het netwerk. Kenmerkend voor het project van Tezos is niet alleen dat ze ondersteuning biedt voor zogenaamde smart contracts, daarnaast kenmerkt ze zich door een ingebouwd bestuur en is er sprake van “formal verification”. Daarnaast is het zo dat Tezos in vergelijking met Ethereum geen gebruik maakt van een proof of work (en toekomstig proof of stake) algoritme. In plaats daarvan heeft het team achter Tezos gekozen voor het Delegated Proof of Stake algoritme.

Het bestuur van Tezos

Voor potentiële investeerders in het project Tezos is het belangrijk om te weten dat het bestuur volledig bestaat uit zogenaamde aandeelhouders. Dit betekent dat iedereen die houder is van XTZ-tokens mee kan participeren in het bestuur van het protocol. Op het ogenblik dat één van de ontwikkelaars een voorstel lanceert voor het doorvoeren van een bepaalde upgrade aan het protocol zullen alle eigenaars van XTZ-tokens over de aangekondigde upgrade kunnen stemmen. Pas op het ogenblik dat er een meerderheid van de coinbezitters zich achter het voorstel kan scharen wordt deze ook daadwerkelijk doorgevoerd.

De manier waarop het systeem met stemmen werkt werd uiteraard op voorhand bepaald. Wat het platform van Tezos potentieel extra interessant maakt is het feit dat met voldoende stemmen zelfs aanpassingen aan het platform mogelijk kunnen worden gemaakt. Door deze manier van werken toe te passen kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat het systeem zich kenmerkt door een honderd procent correct verloop. Bovendien zullen ontwikkelaars op deze manier ook aangespoord en gemotiveerd worden om het platform te blijven doorontwikkelen.

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat het governance concept van Tezos met zich meebrengt is terug te vinden in het feit dat hard forks niet langer zijn vereist. Dit is het gevolg van het feit dat Tezos over de mogelijkheid beschikt om upgrades “on-chain” door te voeren. Op deze manier hoeft er niet telkens terug een nieuwe blockchain te worden gecreëerd. Heel wat investeerders zien hier ook een niet onbelangrijk voordeel in ten opzichte van bijvoorbeeld het Ethereum platform.

Het “Delegated Proof of Stake” algoritme

Tezos maakt zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven gebruik van het zogenaamde “Delegated Proof of Stake” algoritme. Het betreft hier een algoritme waarbij er gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde “baking”. Tijdens dit proces worden er nieuwe blokken “Tezzies” aangemaakt. Deze Tezzies zullen in de praktijk steeds volledig willekeurig worden toegewezen aan een specifieke Tezzie welke reeds in de markt is terug te vinden. De persoon of partij welke in het bezit is van deze Tezzie zal uiteindelijk het blok toegewezen krijgen. In principe fungeert dit systeem als een soort van loterij waarbij elke Tezzie de functie van een lot vertegenwoordigt. Des te meer loten je in bezit hebt, des te groter jouw kans is om te winnen.

Bovenstaande betekent evenwel niet dat elke investeerder in Tezos verplicht is om aan dit proces deel te nemen, in tegendeel. Je kan namelijk ook perfect de keuze maken om jouw coins als het ware te delegeren aan iemand anders. Uiteindelijk zal het dan ook deze partij zijn die er mee gaat “baken”. Als baker ontvang je enkele weken op voorhand een waarschuwing met betrekking tot het moment waarop je jouw coinborg moet gaan inzetten. De bakers ontvangen voor het eerlijk handelen een bepaalde vergoeding. Dit aldus bijvoorbeeld wanneer ze er in zijn geslaagd om een blok goed te keuren. Heeft men oneerlijk gehandeld? Dan worden ze daarvoor gestraft. Zo blijft het Tezos systeem ten allen tijde eerlijk en transparant.

Tezos koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Tezos was $9,12 op 04-10-2021 00:41. Als je dit vergelijkt met de XTZ koers van vandaag wat op $5,03 staat zie je dat een daling van 44,55% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Tezos vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 115,56%

Koers Tezos verwachtingen

De Tezos koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Tezos vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Tezos koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Tezos koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Tezos nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Tezos kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Tezos nieuws

Wanneer je erover denkt om Tezos te kopen kun je het dagelijkse XTZ nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/tezos, en ook op de website van Tezos https://www.tezos.com/.

Tezos kopen

Tezos kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Tezos, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Huobi, Ftx Exchange en Bitcoinmeester.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Tezos of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 115,56%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 19,72% en de actuele koers $5,03 geven een goed beeld. De markt cap rang 47 geeft weer hoe hoog op de lijst de XTZ staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.