Binance heeft bekend gemaakt dat de maand april nog heel wat moois in petto heeft. Niet alleen kunnen investeerders in Binance Coin hun ogen open houden voor de lancering van het mainnet voor het einde van de maand, daarnaast zou ook de langverwachte Binance DEX worden gelanceerd. Deze langverwachte bekendmakingen zorgen wederom voor een extra positief sentiment. Het nieuws werd door Binance de wereld ingestuurd via Twitter. Daar verscheen de volgende tweet:

“@Binance_DEX anticipated mainnet launch will happen this month”.

Ondanks het feit dat de Binance DEX langverwacht is door heel wat cryptocurrency enthousiastelingen is het ook zo dat er de nodige kritiek op wordt geuit. Deze kritiek heeft in het bijzonder betrekking tot het feit dat de exchange niet volledige gedecentraliseerd zal zijn zoals Binance in het verleden heeft laten uitschijnen. Het netwerk zal gebruikmaken van “delegated block production” waarbij in eerste instantie Binance in zal staan voor het beveiligen van de servers die de blokken produceren. Daarnaast zou de exchange ook de orderafstemming gecentraliseerd hebben.

Extra gebruiksvlak voor Binance Coin

Het is inmiddels eveneens bekend dat de Binance DEX gebruik zal maken van Binance Coin waardoor wederom een extra toepassingsvlak voor de token wordt gecreëerd. Opvallend is echter wel dat de kans bestaande is dat bij de lancering van Binance DEX de BNB-token nog steeds een op Ethereum gebaseerde token zal zijn. Dit gezegd zijnde zal de lancering van het mainnet van Binance Coin wellicht niet veel later plaatsvinden dan de introductie van de DEX.

Toegenomen handelsvolumes in Binance Jersey exchange

Het blijkt Binance momenteel allemaal prima voor de wind te gaan. Recent lanceerde ze bijvoorbeeld nog de Binance Jersey exchange. Ondanks een wat langzame start lijkt het er nu toch naar uit te zien dat de handelsvolumes in het platform aanzienlijk aan het toenemen zijn. De fiat-to-crypto exchange is één van de verschillende nieuwe projecten en platformen die Binance heeft opgezet met als doel om de adoptie van digitale valuta’s te versnellen. Binance heeft bovendien reeds laten optekenen dat het ook in de maanden die volgen nog meer fiat-to-crypto exchanges op de wereld zal gaan loslaten. Hiermee zal ze ook haar toch reeds vrij dominante marktpositie nog verder verstevigen.

Belemmeren hoge kosten groei van Binance Jersey?

Binance Jersey beschikt reeds over haar eigen pagina met statistieken op CoinMarketCap. Op deze pagina is te zien dat de volumes die door de exchange gaan langzaam maar zeker groeien. Dit gezegd zijnde verbleekt het handelsvolume wel nog steeds in vergelijking met de standaard exchange van Binance. Op moment van schrijven bedraagt het totale handelsvolume dan ook zo’n 130.000 dollar. Dit vergeleken met een volume van ruim 2,8 miljard dollar welke door de gewone Binance exchange wordt gerealiseerd.

Ondanks het feit dat de lancering van de Binance Jersey exchange positief werd onthaald is er ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Het is dan ook zo dat de kosten die door de exchange worden aangerekend als behoorlijk hoog worden aanzien. Wellicht moet hier iets aan gedaan worden vooraleer gebruikers op uitgebreidere schaal gebruik gaan maken van de exchange. Voor het merendeel van de gebruikers blijft de gewone Binance exchange in ieder geval duidelijk de meest voor de hand liggende keuze wanneer het aankomt op het uitvoeren van hun handelsactiviteiten met cryptocurrencies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *