Ondanks de enorme hoeveelheid aan veelbelovend nieuws welke er de voorbije maanden is uitgekomen moet het gezegd dat het opvallend is dat de koers van de XRP-token van Ripple hier eigenlijk niet echt op heeft gereageerd. Veel investeerders waren de wanhoop dan ook enigszins nabij, maar nu lijkt er toch eindelijk een beetje positiviteit te bespeuren. Net als het merendeel van de altcoins heeft namelijk ook Ripple de weg naar boven duidelijk terug ingezet. Betreft het hier slechts een tijdelijke boost of is er meer aan de hand? Wij zochten het voor je uit.

Waarom bleef de impact op de XRP-koers zo beperkt?

In eerste instantie schrikt het veel (potentiële) investeerders enigszins af dat de koers van Ripple’s XRP-token zo onder de radar is gebleven de voorbije tijd en dat ondanks echt wel goed en groot nieuws. Toch is hier een niet zo complexe verklaring voor te vinden. In tegenstelling tot wat veel mensen namelijk nog steeds denken is het helemaal niet zo dat het gebruik van het Ripple systeem automatisch ook het gebruik van de XRP-token vereist, in tegendeel. Bedrijven kunnen er perfect voor kiezen om een soort van eigen gateway te verkrijgen op Ripple waardoor ze de XRP-token in principe niet nodig hebben. Er wordt aangenomen dat Ripple er wel alles aan zal doen om de kosten af te laten rekenen door middel van diens eigen XRP-token, maar garanties zijn er uiteraard niet. Dit is dan ook beslist een punt waar je als (potentiële) investeerder absoluut aandachtig voor moet zijn.

De grens van 1 Amerikaanse dollar moet worden overschreden

Voor veel investeerders is de grens van 1 Amerikaanse dollar bereiken voor Ripple een belangrijke mijlpaal. Met een huidige koers van 0,86 dollar zitten we daar behoorlijk dicht bij. Toch moet het gezegd dat zelfs een koers van 1 dollar nog altijd relatief ver onder de oorspronkelijke verwachtingen blijft steken. In eerste instantie werd er namelijk verwacht dat Ripple tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar een waarde zou hebben weten te behalen van maar liefst 5 dollar. Echter moet het gezegd dat alle altcoins in de markt aanzienlijke verliezen hebben geleden waardoor Ripple zeker niet alleen achter is gebleven.

Groot groeipotentieel sterke troef voor Ripple

Het lijkt er eindelijk weer naar uit te zien dat heel wat (nieuwe) partijen vers geld in de cryptomarkt investeren. Tegelijkertijd kunnen we echter ook vaststellen dat de dominantie van Bitcoin onder druk komt te staan. Wellicht heeft dit voor een groot deel te maken met het feit dat nieuwe investeerders in het bijzonder in de richting van potentievolle en vooral op moment van schrijven betaalbare cryptocurrencies kijken. Voor 1 BTC token betaal je op vandaag een slordige 8.761 dollar terwijl één XRP-token je amper 0,86 dollar kost. Uiteraard zou je er voor kunnen kiezen om een bepaalde hoeveelheid aan Satoshi aan te kopen, maar zeg nu zelf, dan staat een portefeuille met volwaardige XRP-tokens toch net wat mooier… niet?

Al het nieuws van de voorbije maanden had vooral betrekking tot het uitvoeren van tests met de Ripple technologie. Dat is fijn om te lezen, maar Ripple moet nu echt wel eens daadwerkelijk in de praktijk worden ingezet, het liefst met behulp van haar XRP-token. Op het ogenblik dat er meer praktijkvoorbeelden aangehaald kunnen worden spreekt het voor zich dat dit ook de koers en de verdere interesse in Ripple en haar XRP-token alleen maar zal doen toenemen.

Terug naar 1 dollar in mei 2018?

Eerder hebben we het al over de magische kaap van 1 dollar gehad voor Ripple. Eigenlijk zouden we voorop kunnen stellen dat de maand mei daarvoor een gunstige periode kan zijn. Niet alleen staat deze maand er om bekend er één te zijn waarin de cryptomarkt vaak behoorlijk aantrekt, daarnaast konden we vorig jaar reeds vaststellen dat Ripple in deze periode vlotjes naar een nieuwe all-time high ging (0,41 dollar op 17 mei 2017).


Hoe Ripple kopen?

Ben jij ook iemand die wel gelooft in de toekomst van Ripple en haar XRP-token? In dat geval is het op verschillende manieren mogelijk om in deze cryptocurrency te investeren. Wist je bijvoorbeeld dat Ripple kopen ook met iDeal mogelijk is via een partij zoals LiteBit? Ben je reeds in het bezit van andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld BTC-tokens en wil je het liefst van allemaal deze gebruiken om de nodige XRP-tokens in te slaan? Ook dat is uiteraard een optie. Enkele exchanges die Ripple hebben opgenomen in hun aanbod zijn Binance, Bitstamp, Poloniex evenals Kraken en HitBTC.

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *