Vanaf het begin was het duidelijk dat de toekomst van cryptocurrencies zou staan of vallen met het al dan niet kunnen realiseren van massa-adoptie. Hoe interessant cryptocurrencies en verschillende projecten die gebaseerd zijn op blockchain technologie ook mogen zijn, wanneer niemand ze gebruikt zullen ze nooit optimaal tot uiting komen. Om massa-adoptie te kunnen realiseren is het echter van belang dat cryptocurrencies (nog) toegankelijker worden gemaakt in gebruik. Net dit lijkt vooral CitiCash goed te begrijpen en eigenlijk bijna perfect te kunnen praktiseren. Dit is dan ook één van de meest beloftevolle projecten van het moment die de weg naar massa-adoptie zomaar eens helemaal open zou kunnen leggen.

Wat doet CitiCash precies?

Verschillende experts zijn het er over eens dat de klassieke cryptocurrencies ondanks de aanzienlijke verbeteringen die reeds zijn doorgevoerd nog steeds te complex zijn voor veel mensen. Daar wil CitiCash nu verandering in brengen. Het CitiCash project heeft zichzelf dan ook als belangrijkste doelstelling gesteld om het voor iedereen mogelijk te maken om op een toegankelijke wijze digitale munten te kunnen gebruiken. Het cryptocurrency ecosysteem welke ze heeft ontwikkeld moet zowel toegankelijk zijn voor jongeren als voor ouderlingen die nog maar vaag van Bitcoin of cryptocurrencies hebben gehoord. Dit klinkt als een verkooppraatje, maar in de praktijk is het veel meer dan dat. CitiCash maakt het namelijk mogelijk om haar cryptomunt meteen te converteren in de fiat munteenheid die door de verkoper in kwestie wordt geaccepteerd. Dit gebeurt bovendien rechtstreeks vanuit de portefeuille welke is verbonden aan een debetkaart.

CitiCash massa-adaptie

Hoe werkt CitiCash in de praktijk?

Bovenstaande klinkt natuurlijk veelbelovend, maar hoe ziet dit er nu precies uit in de praktijk? Zeer eenvoudig. Eigenlijk zijn er drie stappen te doorlopen die er voor zorgen dat u op eenvoudige wijze gebruik moet kunnen maken van CitiCash in het echte leven, namelijk:

1. Het opzetten van een wallet of een virtuele portefeuille. Op dit ogenblik is deze wallet nog uitsluitend beschikbaar voor het Windows operating system, maar mobiele en Mac OS versies zijn onderweg.

2. Voorzie je wallet van CitiCash coins. Op moment van schrijven is het uitsluitend mogelijk om CCH aan te kopen door middel van de ICO. U kunt er dus voor kiezen om de tokens via deze weg aan te kopen of u kunt even afwachten tot ze gelist worden bij de grote cryptocurrency exchanges.

3. Het aanvragen van een CitiCash debetkaart. Een dergelijke kaart is beschikbaar voor iedereen die CCH-tokens in zijn of haar wallet heeft zitten. Zonder dat er tokens in de wallet terug te vinden zijn is het dus niet mogelijk om deze kaart aan te vragen.

Heeft u bovenstaande drie stappen doorlopen? Dan bent u helemaal klaar om in het dagelijkse leven uw aankopen of orders bij restaurants, winkels en bijvoorbeeld online shops te betalen met CitiCash! Wanneer mensen tegenwoordig ergens willen betalen met cryptocurrencies moeten ze steeds uitkijken naar een bordje of een sticker die ‘crypto accepted here’ aangeeft. Vanaf het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van CitiCash wordt dit echter overbodig. De wallet zal namelijk altijd automatisch de tokens omzetten in de gewenste fiat munteenheid tegen de actuele wisselkoers. Uiteraard betekent dit laatste wel dat er rekening dient te worden gehouden met de mogelijke koersschommelingen van de CCH-token.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *