Cryptobeginner.nl

Litebit

Litebit

Wanneer het aankomt op een toonaangevend handelsplatform op het gebied van cryptovaluta, is het Litebit die niet alleen in Nederland, maar langzaam wereldwijdt een naam is die geen onbekende is binnen de wereld van cryptovaluta. Het is daarbij wel van belang, dat er gekeken wordt naar de vele ontwikkelingen die dit platform binnen relatief korte tijd heeft neergezet. Met zoveel positieve Litebit ervaringen is het al duidelijk, dat er veel gebruik wordt gemaakt van dit platform.

Wat is Litebit?

Het begin allemaal met 2 oprichters die de potentie binnen de cryptomarkt zagen en gelijk van start gingen met hun eigen platform. Het kreeg allemaal meer vaart in 2017 toen de website werd gelanceerd en het grote publiek kennis kreeg van Litebit. De sterke groei die Litebit exchange heeft doorgemaakt is natuurlijk ook te danken aan de dienstverlening waarbij het gemak op de voorgrond treedt en wordt dat bereikt met een team afkomstig uit alle delen van de wereld in combinatie met een groot aantal professionals die alle ontwikkelingen op de cryptomarkt, op de voet volgen.

Voordelen Litebit

Een ruime keuze

Dat kan wel gezegt worden van Litebit en kunnen er een groot aantal cryptocurrencies worden verhandeld. Omdat het gaat om een groot platform zijn de handelsvolumes ook groot. Er kan zo snel worden ingespeeld op veranderingen en kunnen zowel kleine aankopen of de veel grotere, tegen het betalen van aantrekkelijke fees worden gedaan. Zo een blockchain fee is ten behoeve van de miners en ook om de blockchain te onderhouden.

Litebit app

Daar staat Litebit er zeker bekend om en maakt de app het mogelijk om met een mobiel alle transacties te bezichtigen. Ook het volgen van de veranderingen op de markt hoort erbij en komt dat goed uit bij het verhandelen. Snel en eenvoudig Litebit inloggen en is alle informatie gelijk beschikbaar.

Support

Indien er vragen zijn of er zich onverwachts een probleem voordoet, kan er tijdens kantooruren een beroep worden gedaan op support. Daar wordt er met behulp van een speciaal team er gelijk werk van gemaakt om een passende oplossing te vinden.

Litebit wallet

Een wallet hoort er natuurlijk ook bij en is dat geheel gratis bij Litebit. Het voordeel van zo een wallet is, dat alle cryptovaluta er veilig opgeslagen is. Wie er de voorkeur aan geeft, kan ook gebruik maken van een externe wallet. Voor zulke transacties worden er wel extra kosten in rekening gebracht.

Betrouwbaar en veilig

De beveiliging van elk account vindt plaats met een twee-factor-authenticatie en zijn alle gebruikers gegevens veilig opgeslagen. Ook toegang tot de Litebit wallet is gebonden aan stricte regels waarbij elk probleem ook gelijk aan de support gemeld kan worden.

Betaalmethodes

Ook hier wordt er gezorgd voor optimaal gemak en wordt iDEAL geaccepteerd. Dat komt voor de gebruikers in Nederland wel goed uit. Verder kan er ook voor worden gekozen om te betalen met  Bancontact, GiroPay/Sofort, SEPA en Creditcard.  Wie de beschikking heeft over LiteBit credits, kan die natuurlijk ook gebruiken bij het betalen. Met inloggen Litebit op jouw account en kan er een keuze worden gemaakt van de betaalmethodes.

Nadelen Litebit

Transactiekosten kunnen soms wat hoog uitvallen

Dat hangt af van de gebruikte betaalmethode en kan het daarom beter zijn om gebruik te maken van LiteBit credits. Dit is echter ook niet altijd mogelijk en lopen de Litebit kosten dan wat op.

Support alleen tijdens kantooruren

Er is wel een chatbot beschikbaar die 24/7 beschikbaar is, maar zal voor bepaalde zaken toch wel gewacht moeten worden op de kantooruren. Dat kan wel voor wat ongerief zorgen, vooral in het weekend. Op de Litebit review wordt er ook soms melding van gemaakt.

Conclusie Litebit exchange

Alles bij elkaar genomen zal het dus wel de moeite waard zijn om bij Litebit een account aan te maken. Dat is in een aantal stappen gedaan en krijg je er meteen een wallet bij. Dat bespaart niet alleen transactiekosten naar een externe wallet, maar is het ook veiliger. Er worden op Litebit een groot aantal soorten cryptovaluta verhandeld en zorgt dat voor een ruime keuze. Ook de vele betaalmogelijkheden komen goed uit. De soms wat hoge transactiekosten kunnen ook omzeild worden door zoveel als mogelijk gebruik te maken van betalingen met cryptovaluta. Litebit contact opnemen is doorgaans ook voldoende met de beschikbare chatbot.

Kraken

Kraken is een van de oudste en meest populaire crypto-uitwisselingen gevestigd in San Francisco, Californië, Amerika. Kraken werd in 2011 opgericht door de huidige CEO, Jesse Powell. Kraken is eigendom van Payward Inc, institutional brokerage bedrijf, waarvan Jesse Powell ook de CEO is. Kraken werd officieel in 2013 gelanceerd met als doel mensen snel en beveiligd in staat te stellen te investeren in cryptovaluta. Waarom is Kraken nog meer wereldwijd zo bekend? Welke voor- en nadelen hebben gebruikers?

Bekijk onze Kraken review en lees over de Kraken ervaringen!

Wat is Kraken?

Kraken is een crypto-uitwisseling die cryptohandel mogelijk maakt voor burgers van de Verenigde Staten, Canada, Japan en verschillende Europese landen. Verder zijn margeleningen en futures-handel beschikbaar voor inwoners van Amerika. Als gebruiker van Kraken in Nederland kun je cryptovaluta kopen van en verkopen aan andere gebruikers via de exchange. Precies zoals op de aandelenbeurs.

Kraken werd opgericht om cryptohandel voor mensen van alle lagen wereldwijd toegankelijk en beschikbaar te maken.

Zo wil Kraken dus eenieder wereldwijd bereiken, van individuen tot bedrijven en van de kleinste tot de grootste investeerders.

Voordelen Kraken

Lage kosten

Kraken verrast zijn gebruikers niet met de kleine lettertjes. De Kraken kosten zijn laag en transparant voor eenieder. Het aanmaken van een account is kosteloos. Je hebt keuze tussen tussen starter, intermediate en pro. Na verificatie kun je op Kraken inloggen.

Als je op Kraken minder dan $ 50.000 aan maandelijks volume doet, kun je een maker fee van 0,16% en een taker fee van 0,26% verwachten.

Handel je veel of in hoge bedragen, dan krijg je van Kraken progressieve korting op je handelskosten.

Gebruiksvriendelijkheid

Kraken exchange heeft een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te navigeren interface. Je hebt trouwen keuze uit 3 accounttypen namelijk, starter, intermediate en pro. Starter is voor de beginner terwijl pro voor de institutionele beleggers is. Toegankelijk en beschikbaar voor eenieder dus.

Geavanceerde orders

Je hebt keuze uit 5 typen basis orders waaronder de marktorder of limietorder. Je hebt ook keuze uit 2 typen geavanceerde orders, de Stop Loss Limit order en de Take Profit Limit order.

47 verhandelbare valutaparen

De beurs biedt 47 marktparen met zeven basisvaluta’s. Kraken ondersteunt ook het gebruik van fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, Canadese dollar, euro, pond en yen. Dit is een voordeel dat Kraken bovenop andere crypto-uitwisselingen heeft.

Verder maakt de uitwisseling opnames mogelijk met zowel cryptocurrency als bank- of netwerkoverschrijvingen.

Hoge volumes

Kraken behoort tot de grote internationale exchanges waarbij het trading volume hoog is. Kraken is de grootste Bitcoin-beurs in euro-volume en liquiditeit. Kraken wordt vertrouwd door honderdduizenden handelaren en heeft klanten uit Noord-Amerika, Europa en Japan.

Groot aanbod

Kraken ondersteunt een steeds breder scala aan cryptocurrencies en fiatvaluta’s.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Kraken is nog nooit eerder gehackt en beveiliging nemen zij zeer serieus. Zo maken zij ook gebruik van Tweestapverificatie bij het inloggen. Kraken is een veilige beurs ook dankzij de volgende technieken:

 • E-mailbevestiging voor opnames
 • Global Settings Lock (GSL) tegen phising aanvallen
 • Granular API key toestemmingen
 • Aanpasbare accounttijdrekening
 • SSL-codering

Zonder meer een solide beveiligde beurs voor vooral transacties van grote bedragen.

Kraken app

Kraken heeft een mobiele app dus kun je gemakkelijk schakelen tussen je account op je PC en mobiele telefoon.

Zolang je data hebt kun je gewoon crypto verhandelen zoals bij de bushalte of het treinstation.

Nadelen

Betalingen zijn niet gratis. Wanneer je dus weer geld wil overdragen vanuit Kraken naar je eigen bankrekening, zijn er wel overmakingskosten.

Klantondersteuning niet in het Nederlands

Kraken biedt 24/7 ondersteuning, maar helaas niet in het Nederlands. Wil je met Kraken contact opnemen dan is voor Europa deze dienst beschikbaar in de talen Engels, Frans, Italiaans, Turks, Russisch en Spaans.

Geen Kraken wallet

Kraken biedt zijn gebruikers geen wallet. Het advies vanuit Kraken is om jouw fondsen niet op te slaan in een wallet maar te verspreiden over verschillende wallets. Dat biedt meer veiligheid.

Betaalmethodes

Kraken ondersteunt alleen SEPA-banktransacties waarbij de hoogte van de fee afhangt van de provider.

Tot slot Kraken exchange

Kraken heeft bewezen stabiel te zijn want Kraken is nooit gehackt. Het enig noemenswaardig nadeel is dat je in Nederland alleen via SEPA kunt betalen.

Verder zijn er tal van voordelen vergeleken met andere exchanges. Kraken heeft lage kosten, sterke beveiliging, orderopties en ondersteunt een groot aantal crypto- en fiatvaluta’s dat groeiende is.

BTCdirect

BTCdirect is een cryptocurrency exchange gevestigd in Nijmegen, Nederland. De exchange valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. BTCdirect exchange werd in 2013 als een van de eerste in Europa gelanceerd en voornamelijk voor Europa. De exchange werd opgericht door Mike Hutting en de huidige CEO Davy Stevens. Het doel van de exchange is om cryptocurrency voor eenieder toegankelijk en beschikbaar te maken op een transparante manier. Verder om de acceptatie van cryptocurrency in Nederland op te voeren. Welke anderen redenen maken BTCdirect zo bekend? Welke voor- en nadelen zijn er? 

Check de BTCdirect ervaringen en lees over de BTCdirect review! 

Wat is BTCdirect?

BTCDirect is sinds 2013 actief als tussenpersoon bij cryptocurrency aan- en verkopen en is dus een grote speler in Europa. Belangrijk voor de gebruiker zijn de eenvoud en de snelheid van de exchange. BTCdirect maakt het mogelijk voor mensen om op een eenvoudige manier crypto te kopen en te verkopen. Dat verduidelijken zij met een 3-stappenproces bestaande uit registreren, creëren van een wallet en als laatst starten met kopen en verkopen van crypto. Alhoewel dit het algemeen beeld is bij de meeste exchanges.

BTCdirect wil het aan- en verkopen van cryptocurrency en andere blockchain activa vergemakkelijken voor eenieder vooral binnen Europa! 

Voordelen BTCdirect

Vijf cryptovaluta soorten

In het begin kon je alleen Bitcoin (BTC) verhandelen via BTCdirect. Nu kun je 4 van de grootste cryptocurrency, gebaseerd op marktkapitalisatie, traden te weten Bitcoin, Ether, Litecoin en Ripple. Ook Bitcoin Cash kun je via BTCdirect traden.

Ondersteuning

BTCdirect biedt ondersteuning in het Nederlands. Mocht je vragen hebben dan kun je met BTCdirect contact maken in het Nederlands.

Zelfs als je een ervaren cryptohandelaar bent, kun je op een bepaald moment behoefte hebben aan klantondersteuning. Dan is een Nederlandstalige dienst heel handig!

Gebruiksvriendelijk

De interface van BTCdirect is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Na registratie, verificatie van je email en telefoonnummer dien je nog een foto’s van het legitimatiebewijs op te sturen. Daarna kun je op BTCdirect inloggen en starten met traden.

Geen moeilijke orders

Op dit platform hoef je zelf geen ingewikkelde orders te plaatsen op moeilijk te begrijpen exchanges.

Betaalmethoden

BTCdirect ondersteunt betalingen via bekende betaalmethoden, zoals Creditcard (VISA en Mastercard), Bankoverschrijving, iDEAL en Bancontact.

Betrouwbaar en veilig

BTCdirect voldoet aan alle eisen van de Nederlandse wetgeving. De exchange is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Zij verhandelen vanaf 2013 cryptocurrency en hebben tot vandaag duizenden succesvolle crypto transacties verricht. Verder is de organisatie transparant doordat zij erg actief zijn op sociale media. En ook vaak te zien zijn in Crypto Update van de Telegraaf.

BTCdirect app

BLOX is hun nieuwe app waarmee je de tien populairste coins kunt traden zoals Bitcoin, XRP, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, EOS, Ethereum Classic, Stellar, Zcash en Monero. Coins bewaren, beheren en handelen kan direct via deze app en het is zowel voor beginners als voor experts.

Crypto verhandelen kan simpelweg terwijl je in de trein zit! 

Nadelen

Hoge kosten

De BTCdirect kosten zijn transparant. Echter, vergeleken met hun concurrenten zijn de kosten hoog. BTCdirect rekent voor Bitcoin 2% en voor de resterende 4 coins, 3% handelskosten.

Geen onderlinge cryptocurrency verhandeling

BTC Direct ondersteunt geen handel tussen cryptocurrencies onderling.

Amerikaanse beleggers geen toegang

Amerikaanse beleggers worden niet toegelaten op BTCdirect. Amerika heeft verschillende wetten die het voor internationale cryptocurrency-uitwisselingen moeilijk of onmogelijk maken om Amerikanen te accepteren.

Hoge of lage volumes?

Volumes van BTCdirect zijn niet bekend, omdat deze informatie niet wordt gedeeld.

Geen BTCdirect wallet

BTC Direct biedt geen ingebouwde wallets, omdat zij van mening zijn dat eenieder bepaalt over zijn eigen privé sleutels.

Verificatie

Na registratie heb je een dagelijks kooplimiet van € 2.500. Wil je meer handelen dan is een level upgrade nodig van Hero naar Satoshi. Je zult dan een bewijs van je woonadres en een selfie met identiteitskaart moeten opsturen. Je mag na goedkeuring tot € 10.000 dagelijks verhandelen. Meer dan € 10.000 verhandelen is ook mogelijk, maar dan moet je een speciaal EDD-formulier invullen. Als het is goedgekeurd mag je tot € 50.000 per dag verhandelen.

Tot besluit over BTCdirect

Een account aanmaken is gemakkelijk te doen met je email adres. Na jouw email en telefoonnummer te hebben geverifieerd, kun je inloggen. BTCdirect vraagt dan nog om foto’s van de voor- en achterkant van jouw legitimatiebewijs. Je kunt dan beginnen met traden. BTCdirect is veilig, betrouwbaar en transparant.

Wat tegenvalt is dat kosten van BTCdirect wel hoger uitvallen dan de meeste grote exchanges.

Coinbase

Coinbase exchange is een cryptocurrency exchangegevestigd in San Francisco, Californië, Amerika. Coinbase werd in juni 2012 opgericht door Brian Armstrong, de huidige CEO, en Fred Ehrsam. Het is een volledig gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling erkend in 40 Amerikaanse staten. 

Coinbase stond eerst alleen Bitcoin-handel toe, maar liet al gauw cryptocurrencies toe die aan de gedecentraliseerde criteria voldeden. Aan de lijst werden toegevoegd EthereumLitecoinBitcoin Cash, XRP en vele anderen. Zij beloven de lijst langer te maken, als aan de eisen wordt voldaan. Waaraan heeft Coinbase zijn populariteit te danken? Welke zijn de voordelen en nadelen? 

Ga onze Coinbasereview na en bekijk ook onze Coinbaseervaringen!

Wat is Coinbase? 

Coinbase is een van de grootste cryptocurrency bedrijven wereldwijd, dat ondersteuning biedt aan meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 30 miljoen gebruikers. Coinbase werd opgericht om als bemiddelaar te dienen voor mensen om cryptocurrency veilig, snel en gemakkelijk te kopen en verkopen. 

Coinbase heeft als doel gereguleerde cryptocurrency handel wereldwijd toegankelijk en beschikbaar te maken voor individuen en grote investeerders.

Voordelen Coinbase 

Lage kosten Coinbase Pro 

Coinbase heeft 2 mogelijkheden voor nieuwe gebruikers. Coinbase en Coinbase Pro. Zoals de tweede aangeeft, is het voor de ervaren crypto handelaar. De Coinbase kosten voor een Coinbase Pro account zijn aanzienlijk lager met kosten van maximaal 0,25%. 

Voor een doorgewinterde crypto handelaar is een Coinbase Pro account beter vanwege lagere kosten van max. 0,25%.

Gebruiksvriendelijkheid 

Coinbase is een van de gemakkelijkste exchanges voor crypto-investeringen. Aanmelden is simpel en binnen enkele minuten kun je cryptocurrencies kopen. Er is ook een leerprogramma dat gebruikers cryptocurrency betaalt om meer te leren over hoe cryptocurrency werkt. 

Coinbase wallet 

Coinbase lanceerde in 2018 zijn onafhankelijk opererende crypto wallet voor iOS en Android. Het is bestempeld als een heel goede wallet, ondanks dat het een beperkt aantal cryptocurrencies ondersteunt. Het is heel eenvoudig in gebruik en goed beveiligd. 

Betaalmethoden

Coinbase ondersteunt de volgende betaalmethoden:

 • Bankoverschrijving (inclusief ACH in Amerika en SEPA in de EU)
 • Creditcards (nieuwe niet geaccepteerd)
 • Cryptocurrency stortingen en opnames
 • Paypal (alleen opnames)

In Nederland kosten stortingen 1,49% via SEPA en opnames zijn kosteloos. SEPA is het voordeligst.

Ruim aanbod 

Coinbase biedt meer dan 25 cryptocurrencies toe voor investeringen, handel en ook voor het verwedden. Echter, je hebt meer nodig dan een email voor het inloggen. Coinbase vraagt dat je je telefoonnummer verifieert, ook een geldig identiteitsbewijs met foto en additionele persoonlijke informatie, inclusief het bewijs van adres. Zo kun je toegang krijgen tot hogere limieten en onbeperkt traden op jouw Coinbase-account. 

Hoge liquiditeit 

Coinbase is consequent gebleven als zeer liquide beurs. De belegger beschermt zichzelf op die manier tegen ernstige prijsschommelingen in een toch al volatiele markt. 

Betrouwbaarheid en security 

Vergeleken met andere exchanges biedt Coinbase top beveiliging. Daarom is Coinbase een prima exchange voor zij die veilig willen beginnen met investeren in cryptocurrency. 

Coinbase inloggen is beveiligd door: 

 • Tweestapverificatie 
 • Biometrische vingerafdruk logins 
 • Verzekering in het geval dat Coinbase zelf wordt geschonden (deze verzekering is niet van toepassing als uw account wordt geschonden door uw eigen gebrek aan beveiligingsmaatregelen) 
 • 98% van het geld van gebruikers wordt opgeslagen in offline koudeopslag. 

Coinbase app 

Coinbase is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het bedrijf heeft veel tijd en geld geïnvesteerd voor het presenteren van een super gebruiksvriendelijke app.

Met de Coinbaseapp kun je veilig, gemakkelijk en snel verschillende cryptocurrencies traden. Ook tijdens je treinreis!

Nadelen 

Geen directe toegang 

Een vaak voorkomende klacht over Coinbase is dat je niet direct toegang hebt tot je coins. Het systeem werkt ongeveer zoals bij de bank. De kosten voor een Coinbase account zijn hoger dan bij een Coinbase Pro account. 

Klantondersteuning beperkt 

Coinbase biedt 24/7 ondersteuning, maar helaas niet in het Nederlands. Als je met Coinbase contact wenst te maken, zul je dat in het Engels moeten doen. Overigens zijn er klachten over het onvolledig verwerken van klanten problemen. 

Coinbase standaardaccount 

De kosten bij Coinbase bedragen $ 2,99 voor transacties tussen $ 50 – $ 200. Grotere transacties kosten echter een variabel percentage van 1,49%. 

Tenslotte over Coinbase exchange 

Coinbase is vanaf zijn oprichting in 2012 tot vandaag een solide cryptocurrency exchange geweest. Bijna 99% van de activa wordt in een offline koudeopslag bewaard die niet toegankelijk is. In koudeopslag is het niet mogelijk de activa te hacken. Het nadeel hierbij is wel dat je niet direct toegang hebt tot jouw eigen activa. 

In Nederland zijn de kosten via SEPA het laagst. Stortingen kosten 1,49% en opnames zijn kosteloos.  

Verder zijn er tal van voordelen vergeleken met andere exchanges. Coinbase heeft goede beveiliging, biedt zijn diensten aan in 100+ landen, ondersteunt een ruim aantal crypto- en fiatvaluta’s en beschikt over een hoge liquiditeit. 

 

Okex review

OKEX review logoOKEx is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld met een dagelijks handelsvolume van meer dan $ 1 miljard. Het platform heeft wereldwijd 20 miljoen gebruikers. OKEx is toegankelijk voor elk type trader, maar heeft vooral een heel uitgebreid aanbod voor ervaren handelaars die gebruik willen maken van derivaten zoals futures.

Het platform is oorspronkelijk opgestart door een Chinees zakenman, met het doel om een aanbod te creëren voor de Chinese markt. Omwille van de regels en beperkingen in China is de officiële hoofdzetel geregistreerd in de Seychellen.

OKEx won in 2018 de ‘Crypto Exchange of the Year’ tijdens de Malta Blockchain Awards, en plaatste zich hiermee zelfs boven Binance en BitBay.

OKB token

OKB is de token van OKEx die gebruikt wordt op de exchange. Oorspronkelijk was deze token gebaseerd op het Ethereum netwerk, maar sinds 2020 maakt OKB gebruik van een eigen blockchain systeem. Met OKB in je portefeuille kan je vooral genieten van kortingen op transactiekosten. Daarnaast geeft OKB je ook stemrecht over beslissingen binnen het netwerk. OKB logo

Momenteel heeft de token vooral toepassingen op het eigen platform, maar mogelijks wordt OKB ook beschikbaar op andere exchanges.

De veiligheid van OKEx

De veiligheid van een exchange moet prioriteit zijn. Zonder een hoge betrouwbaarheid heeft een platform geen kans op slagen. OKEx biedt service aan zowel kleine consumenten als aan de grote spelers. De veiligheid van de exchange wordt dan ook erg serieus genomen:

 • Een aantal Bitcoins en andere cryptocurrencies wordt in een “cold wallet” van het platform bewaard.
 • Het development team heeft een offset back-up voorzien.
 • Het platform bewaart versleutelde private key documenten onder strikt toezicht en constante monitoring.
 • Gebruikers van het platform kunnen hun versleutelde private keys weer opvragen.
 • De private key gaat nooit online of op een USB.

Hoe werkt de OKEx exchange?

Okex exchange traden
Bekijk de OKEx exchange

1.     Creëer een account.

Je start met het aanmaken van een profiel op OKEx. Registreren doe je met een e-mail adres en een wachtwoord. Daarna zal je je profiel moeten valideren met een geldig ID.

2.     Stortingen

Je kan zowel stortingen doen met Fiat geld zoals euro’s of je kan rechtstreeks digitale valuta storten vanuit een andere wallet. Op het platform kan je inmiddels terecht met 30 verschillende fiat currencies uit meer dan 180 landen. Er zijn meer dan 17 verschillende veilige betalingsmogelijkheden waaronder VISA en MasterCard, maar ook Apple Pay. Bij je eerste order van minimum $ 100 aan crypto krijg je $ 10 aan Bitcoin gratis.

3.     Handelen

Zodra de stortingen gevalideerd zijn, zijn al je valuta beschikbaar op je account en kan je beginnen te handelen. Er zijn ongeveer 400 “trading pairs” beschikbaar en 4 verschillende types van handelen: C2C, index, future en token trading. Deze handelsfondsen zijn ingedeeld in 4 verschillende accounts om het handelen overzichtelijker en veiliger te maken.

Transactiekosten

De transactiekosten van een exchange zijn zowel belangrijk voor kleine als grote spelers. Als kleine speler kan een klein bedrag verhoudingsgewijs duur uitkomen. En voor grote spelers is elk klein percentage een enorme som geld.

OKEx heeft over het algemeen erg lage transactiekosten. Voor het openen van een handelspositie wordt er 0,03% aangerekend. De transactiekosten zijn echter verschillend voor elk type klant:

 • “Gewone” klanten worden onderverdeeld in klasses afhankelijk van hun bezit in OKB.
 • VIP klanten worden onderverdeeld op basis van hun gemiddeld handelsvolume van de afgelopen 30-dagen. Je krijgt altijd de transactiekost van je hoogste klasse tussen je accounts. Als je dus voor futures in klasse 1 zit, en voor spot in klasse 2, dan krijg je voor alle accounts de transactiekosten van klasse 2.

Wat zijn de voordelen van de OKEx exchange?

 • Het platform is gebruiksvriendelijk voor beginners.
 • De beveiliging is hoogstaand en uiterst betrouwbaar.
 • Je kan zowel stortingen doen met fiat geld als met digitale valuta.
 • Een heel uitgebreid aanbod aan tokens en handelsparen.
 • Hoge liquiditeit omwille van de grootte van het platform.
 • Delisting van onbetrouwbare tokens.
 • Een aparte software die je kan downloaden op je desktop. Dit zorgt voor een kleinere kans in problemen rond het verwerken van informatie en transacties.
 • Mogelijkheid tot handelen in futures met een hefboom van 100x.
 • Free Bitcoin: een segment waar je kan bijleren over crypto en gratis Bitcoins kan verdienen.
 • C2C lening laat gebruikers toe om snel en veilig leningen aan te gaan.
 • Gedetailleerde handelsgeschiedenis.
 • Een handige app beschikbaar op iOS en Android

Wat zijn de nadelen van de OKEx exchange?

OKEx biedt uiterste veiligheid en uitgebreide handelsmogelijkheden met lage transactiekosten. De nadelen zijn daarom ook vrij beperkt.

 • Er is geen demo account dat je kan proberen voordat je registreert.
 • OKEx focust zich op gevorderde handelaars. Het platform kan voor beginners complex overkomen.
 • Sommige functies zoals Bitcoin futures zijn niet beschikbaar voor gebruikers uit de US.
 • De klantenservice krijgt slechts matige beoordelingen op review sites.

De toekomst van OKEx

OKEx is een wereldspeler tussen de cryptocurrency exchanges en hoort bij de allergrootste exchanges in handelsvolume. Grote exchanges zijn gemiddeld genomen veiliger en betrouwbaarder dan de kleinere platformen. Toch is OKEx ook al negatief in de aandacht gekomen. OKEx zou zijn cijfers in handelsvolume niet eerlijk weergeven en werd ook al beschuldigd van marktmanipulatie en fraude, maar ontkende zelf alle betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Dit jaar ziet er wel rooskleuriger uit voor OKEx dankzij de lancering van hun eigen gedecentraliseerde exchange gebouwd op hun eigen blockchain, OKChain, waar de OKB een centrale rol zal spelen.

OKEx is een grote en betrouwbare exchange en biedt heel uitgebreide mogelijkheden om te handelen in cryptocurrencies. Maar wees ervan bewust dat elke exchange kan falen en dat er altijd iets mis kan gaan met je waardevolle crypto’s.

Bitcoinmeester

Bitcoinmeester

Verhandelen van cryptovaluta is gelukkig niet meer weggelegd voor een bepaalde groep uit de samenleving en zorgen verschillende exchanges ervoor, dat overzichtelijk niet alleen de koop, maar ook verkoop van vele soorten cryptovaluta geen problemen oplevert. Met Bitcoinmeester wordt er een schepje bovenop gelegd door als Nederlands platform nog eens rente te ontvangen op cryptovaluta die er bewaard wordt in jouw wallet

Wat is Bitcoinmeester

Deze exchange is dus in Nederland gevestigd, maar betekent dat geenszins dat er beperkingen zijn bij het verhandelen van cryptovaluta. Het gaat allemaal om het gemak door via iDeal euro’s om te zetten bij de koop van cryptovaluta. Dat maakt Bitcoinmeester zo passend voor Nederland en kunnen de aankopen ook meteen worden overgemaakt op de wallet horende bij het account. Alle handelingen op het platform zijn op een mobiel te volgen dankzij de speciale app.

Voordelen Bitcoinmeester

Een kostenmarge die rekening houdt met de  transactiegrootte

Het komt voordelig uit wanneer er bij het verhandelen van grote volumes, een lage marge wordt gebruikt. De Bitcoinmeester kosten bedragen de laagste met een marge van 0.25% en wordt er daarbij gekeken naar de VIP-level. Wie actief op het platform bezig is en ook relatief grote bedragen aan het verhandelen is, zal gauw gebruik kunnen maken van de laagste marge. Voor stablecoins wordt er wel een vaste marge van 0.1% gehanteerd, ongeacht de VIP-level.

Betalen met Ideal

Van start gaan met verhandelen op Bitcoinmeester, is eenvoudig doordat middels een iDeal overmaking al binnen een paar minuten het bedrag beschikbaar staat op de Bitcoinmeester account. Met dit eenmaal in orde, kan er dus meteen van start worden gegaan met de aankoop van cryptovaluta. Het is ook mogelijk om middels een bankovermaking euro’s naar het account over te maken. Bij Bitcoinmeester review, is er meer over te lezen.

Ontvang rente over stable coins

Cryptovaluta kopen en een hele poos in jouw wallet laten staan, levert ook nog wat extra op in de vorm van 3% rente. Bij Bitcoinmeester geldt dat voor de stablecoins die het platform aanbiedt en gaat het om TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard, en Dai. Voordeel hiervan is ook, dat de rente wel per jaar geldt, maar dagelijks wordt uitgekeerd. Ook over stablecoins aangekocht bij een ander platform, maar opgeslagen op de Bitcoinmeester wallet, zal er rente ontvangen worden.

 

Bitcoinmeester wallet

Bij aanmaak van een account bij Bitcoinmeester, is er gelijk een wallet aan verbonden. Daarop kan er bijvoorbeeld met iDeal gelijk geldt worden overgemaakt en kan het aankopen beginnen. Het kost dus niet alleen weinig tijd van start tot aankoop, maar zijn de stappen voor verkrijgen van een wallet tot het inloggen Bitcoinmeester, eenvoudig. De mogelijkheid is er ook om de aankopen op te slaan op een externe wallet.

Met SSL certificaat

Dat houdt gewoon in, dat de gegevens van alle gebruikers beveiligd zijn en is dat ook te merken aan de 2-factor authenticatie. Zo is zelfs bij een gedeeltelijke ‘security breach’, Bitcoinmeester inloggen  door derden niet mogelijk. De veiligheid wordt ook nog vergroot door het opslaan van het grootste deel van de cryptovaluta in offline wallets.

Betaalmethodes

iDeal is het eenvoudigst in gebruik en worden de kosten zo laag als mogelijk gehouden. Er zijn geen bijzondere voorzieningen nodig zoals een Mastercard of Visacard. Ook via bankovermaking geld overmaken naar het account is mogelijk, maar duurt dat wel een stuk langer.

Bitcoinmeester app

Bij zo een platform hoort er natuurlijk een app bij en laat die het toe, om in een oogopslag de belangrijkste ontwikkelingen op de cryptomarkt te volgen. Wel handig wanneer je van plan bent kopen of verkopen. Alle transacties zijn keurig op een rij geplaatst en wordt alle cryptovaluta opgeslagen in ingebouwde cold wallets. Ook Bitcoinmeester contact kan eenvoudig middels de app plaatsvinden.

Nadelen Bitcoinmeester

Geen stop-loss

Dit is een veiligheidsmechanisme om te voorkomen dat bij een grote verandering van de prijs, er verlies wordt geleden. Deze veranderingen kunnen zich vrij snel voordoen en is er dus niet altijd de mogelijkheid om er zelf op in te spelen.

Extra transactiekosten

Bij het storten van coins op de Bitcoinmeester wallet zijn er geen kosten aan verbonden. Indien er verstuurt wordt naar een externe wallet wordt er wel een fee ingehouden.

Conclusie Bitcoinmeester exchange

Het valt gelijk op, dat het eenvoudig is om van start te gaan bij  Bitcoinmeester exchange. Van het aanmaken van een account tot het overmaken en het kopen van cryptovaluta, alles is eenvoudig in elkaar gezet. De cryptomarkt is met Bitcoinmeester binnen het bereik van iedereen. Van de extra transactiekosten heeft men doorgaans niet veel last omdat de Bitcoinmeester wallet al voldoende is Met meer dan 200 soorten cryptovaluta beschikbaar en de veiligheid op een topniveau, zorgen ervoor dat de investering in goede handen is. Voeg daar ook nog de rente bij over de stable coins en de vele positieve Bitcoinmeester ervaringen.

Binance

Binnen de wereld van digitaal geld is er sprake van een dynamiek die er allemaal op wijst, dat er nog lang geen eind in zicht is voor de snelle groei. De keuzemogelijkheden zijn dan ook ruim voor het selecteren van een crypto exchange, maar mag Binance zich wel rekenen tot een topper die snel inspeelt op de markt. En dat is het juist waar het verschil met andere exchanges naar voren komt.

Wat is Binance

Wat allemaal in het klein begon in 2017 , is uitgegroeid tot de meest toonaangevende cryptobeurs in de wereld. Dat zegt op zich al veel en is het te merken aan de ruim 1,400,000 transacties die er op de exchange per seconde plaatsvinden en het gemiddeld dagelijks volume van 2.0 miljard. Dit zijn allemaal forse getallen en zijn ontwikkelingen op de markt er meteen te merken. Bitvavo review is trouwens ook een belangrijke manier om achter meer informatie te komen.

Voordelen Binance

Geniet van aantrekkelijke kortingen

Er is bij Binance sprake van een systeem waarbij er genoten kan worden van kortingen bij het verrichten van transacties. De korting kan tot 25% oplopen op de al aantrekkelijke kosten tussen de Maker/Taker. Daar wordt er nog een schepje bovenop gedaan door bij verwijzing van Binance naar vrienden, nog eens 10% korting te krijgen boven de al gangbare korting. Wie 50 of meer Bitcoins wil verhandelen, zal een beroep kunnen doen op de speciale dienstverlening die geldt voor VIP klanten

Grote transacties worden minder belast

De kosten mogen dan qua percentage laag lijken, maar gaat het om grote bedragen wanneer er grote volumes crypto valuta worden verhandeld. Binance worden de kosten dus minder naarmate de handelsvolumes toenemen en kan dat zelfs maar 0.024% bedragen wanneer er gebruik gemaakt wordt van alle door Binance geboden kortingen.

Support

Met alles wat er zich afspeelt op de exchange, is support nooit ver weg, Er kan 24u per dag, 7 dagen in de week Binance contact worden opgenomen en is dat binnen de wereld van crypto exchanges zeker meegenomen. Zo wordt er nooit een kans misgelopen en biedt de support de mogelijkheid voor beginners om ook mee gaan met de laatste ontwikkelingen.

Binance wallet

Er wordt bij Binance gewerkt met de Trust Wallet en biedt die gelijk de mogelijkheden om via een aantal betaalmethodes crypto valuta aan te schaffen. Het is mogelijk om Bitcoin aan te schaffen in minder dan 5 minuten en wordt er ook nog verdient door de rente die er wordt gegeven op crypto valuta in de wallet.

Betrouwbaar en veilig

Het schiet daar nooit tekort bij Binance en wordt persoonlijke data opgeslagen op systemen met log-in restricties. Waar van toepassing, wordt persoonlijke data ook fysiek opgeborgen in goed beveiligde plekken. Ook het management van de data is verbonden aan stricte regels waarbij alleen personeel die door een strenge selectie is gegaan, binance inloggen wordt verleent.

Betaalmethodes

Naast de gangbare methodes door gebruik te maken van een Visa of Mastercard, kan er gebruik worden gemaakt van bankovermakingen. Wereldwijdt kan er gebruik worden gemaakt van de diensten van banken en is het ook zo voor derden mogelijk om betalingen te verrichten (Simplex, Banxa). Binance kosten kunnen zo wel aardig varieren.

Binance app

De ontwikkelingen op de Binance beurs op de voet kunnen volgen kan overal met behulp van de handige Binance app. Eenvoudig te dowloaden en wordt alle informatie op een overzichtelijke manier overgebracht. Bij twijfels of problemen bij inloggen binance, kan er nog altijd een beroep worden gedaan op de support afdeling.

Nadelen Binance

In euro’s en dollars handelen is niet mogelijk

Er wordt op Binance exchange de mogelijkheid geboden om meer dan 100 cryptocurrencies te verhandelen, maar is het niet mogelijk om dat ook te doen voor euro’s of dollars. Binnen de wereld van crypto valuta wordt er wel steeds meer naar gestreefd om de ‘traditionele’ valutasoorten zo veel als mogelijk te vervangen.

Het systeem kan soms wat traag uitvallen

Omdat er flink verhandeld wordt op dit deze crypto exchange, kan het gebeuren dat er momenten zijn waarbij het systeem wat minder snel reageert. Bitvavo ervaringen hebben het er ook soms over.

Conclusie Binance exchange

Binance is dus binnen een relatief korte tijd uitgegroeid naar een toonaangevend crypto exchange en is dat bereikt mede door het gemak waarmee er verhandeld kan worden en de lage kosten. Vooral bij grote volumes lopen de besparingen flink op en kan er beroep worden gedaan op de VIP klantservice en aantrekkelijke kortingen. Het nadeel voor het niet kunnen handelen in euro’s en dollars valt in het niet wanneer gekeken wordt naar de meer dan 100 soorten cryptovaluta die verhandelt worden. Wereldwijdt accepteren steeds meer personen en bedrijven betalingen in cryptovaluta. Het is bij Binance zelfs mogelijk om een Visa Card aan te vragen waarop er uitsluitend cryptovaluta wordt opgeslagen. De Binance Visa Card kan wereldwijdt bij meer dan 60 miljoen verkopers worden gebruikt.

Binance Alternatief

Het bezitten van cryptocurrencies heeft alles te maken met het zijn van je eigen bank.

Het is ook om te genieten van de voordelen en privileges van een gedecentraliseerde en gedistribueerde wereld waar je controle hebt over je geld zonder enige censuur.

Maar iemand die hier al een tijdje is, heeft zich misschien gerealiseerd dat sommige kritieke gebieden van dit cryptoland nog steeds vatbaar zijn voor een single point of failures en dus niet gedistribueerd zijn.

Neem bijvoorbeeld cryptocurrency exchanges.

We hebben allemaal onze favoriete cryptocurrency exchange, en we zijn er sterk van afhankelijk. Een ander feit is, dat de meeste van deze beurzen gecentraliseerd zijn. Dit betekent dat ze elk moment kunnen sluiten of stoppen met het aannemen van nieuwe registraties (zoals we in het verleden hebben gezien).

Daarom is het verstandig om uw cryptoportefeuille over verschillende beurzen te verdelen en het risico te beperken dat u aan slechts één beurs wordt blootgesteld.

Ik weet dat de meesten van jullie van Binance houden. Ik ook, maar het is altijd een goed idee om voorzichtig te zijn en je risico te spreiden door tegelijkertijd Binance-alternatieven te gebruiken. Bovendien, toen Binance aankondigde dat ze vanaf september 2019 de deuren sluiten voor Amerikaanse gebruikers, is de jacht op het beste Binance-alternatief begonnen. Om je leven gemakkelijker te maken, heb ik enkele van de beste alternatieven opgesomd die je kunt gebruiken om crypto’s te verhandelen.

5 Beste Alternatieven voor Binance Exchange:

FTX Exchange

FTX ExchangeFTX Exchange werd in mei 2019 opgericht door FTX Trading Ltd. De kantoren zijn gevestigd vanuit Hongkong. De exchange groeit in een rap tempo vanwege haar zeer interactieve gebruikersinterface en vele unieke aanbiedingen in de spot en derivaten crypto markt.

Op basis van het handelsvolume is FTX de 4e grootste beurs na Binance, Huobi, en OKEx.

Het USP van de beurs is haar team, dat relevante en dynamische ervaring heeft in de crypto en traditionele handelssector. Het FTX-team is afkomstig van enkele toonaangevende Wall Street kwantfondsen en techbedrijven: Jane Street, Optiver, Susquehanna, Facebook en Google. Het team heeft een ruime blootstelling aan de traditionele secundaire markt. De leden hebben een achtergrond in de handel in aandelenderivaten en lijken te begrijpen hoe derivaten traditioneel worden ontworpen, en naar welk soort derivaten vraag is. FTX’s motto is “door de handelaren, voor de handelaren”.

Net als Binance biedt de beurs diensten aan als:

 • Spothandel
 • Futures handel
 • Marge Handel
 • ETF handel
 • Staking
 • Tokens handel met hefboomwerking

Het biedt echter ook een aantal unieke diensten zoals:

 • Tokenised Aandelen
 • Voorspellingsmarkten
 • OTC-transacties

De beurs heeft een gebruikersvriendelijke interface en een interactieve mobiele applicatie. Ze maken het ook mogelijk om te staken en te lenen, wat een essentieel kenmerk is geworden van elke cryptobeurs.

Coinbase Pro

CoinbaseCoinbase Pro, voorheen GDAX, is een orderboekmarktplaats voor cryptocurrencies die eigendom is van en onderhouden wordt door Coinbase. Het is ook zoals Binance waar men orders van anderen kan zien en kan kopen of verkopen tegen de marktprijs.

Ook kan men limietorders plaatsen en door grafieken bladeren om patronen te zien als ze bekwaam genoeg zijn. Maar hun grootste USP is dat ze fiat munteenheden toestaan en ook homologe volumes hebben.

Op dit moment staat GDAX in de top 10 van cryptocurrency beurzen in de wereld met paren zoals BTC/USD, ETH/USD, BCH/USD, LTC/USD, ETH/BTC, etc.

BitMax

Voor alle Amerikaanse burgers op zoek naar het beste alternatief voor Binance, kijk niet verder dan BitMax. Deze uitwisseling is zo geoptimaliseerd als Binance en biedt functies zoals:

 • Spot handel
 • Margehandel

Dit is ook een unieke uitwisseling die laat je handelen (spot + marge) uitwisseling munten zoals BNB, HT, OKB, GoChain, en een paar anderen. BitMax heeft ook een eigen token genaamd BTMX die nut heeft en lijkt op een winstgevend beleggingsinstrument net als BNB. BitMax mijnbouw functie beloont gebruikers in BTMX token voor de handel op het platform. Dit is een van de factoren die is het voeden van de groei van deze snel groeiende uitwisseling. Over het geheel genomen is dit # 1 alternatieven voor Binance voor Amerikaanse en niet-Amerikaanse gebruikers. BitMax biedt ook een mobiele app om te handelen vanaf uw mobiele telefoon.

KuCoin

KuCoin-KuCoin is een andere internationale cryptocurrency exchange die een aanzienlijke hoeveelheid liquiditeit op hun platform heeft.

Op dit moment handelt KuCoin in meer dan 340 cryptocurrency paren en staat het in de top 50 exchanges qua volume op de CMC lijst.

Het is een crypto-to-crypto only exchange, met zijn eigen valuta genaamd KCS (KuCoin Shares), net zoals Binance BNB heeft. KCS, echter, functioneert anders.

En het echte voordeel is voor KCS houders, die beloond worden voor het houden van KCS tokens en dagelijks 50% van de handelskosten van KuCoin exchange in beloning krijgen als KuCoin bonus.

Afgezien van dit voordeel, hun kostenstructuur van de handel is vrij goedkoop op slechts 0,1% als de handelskosten. De stortingen van ondersteunende cryptocurrencies zijn gratis, en de opnamekosten zijn zoals in deze grafiek.

Ze hebben ook mobiele apps voor zowel iOS- als Android-gebruikers die hun cryptoportefeuilles onderweg willen beheren.

Huobi Pro

Huobi Pro is een internationale cryptocurrency-uitwisseling die oorspronkelijk uit China komt, maar nu over de hele wereld is verhuisd om een maximaal aantal beleggers te bedienen. Het is gevestigd in Singapore en is de afgelopen vijf jaar met succes actief geweest in deze ruimte.

Op dit moment bezet het de #3 plek op CoinMarketCap’s lijst van uitwisselingen door volume en heeft 244 cryptocurrency paren. Vandaar, onnodig te zeggen, van dit, zult u nooit liquiditeitsproblemen op deze uitwisseling ondervinden.

Ze hebben ook mobiele apps voor zowel Android als iOS voor gebruikers die onderweg crypto’s willen verhandelen.

Bitvavo

Bitvavo

Populair en niet meer weg te denken: Bitvavo. Deze crypto exchange is een snelle stijger, ook in Nederland en is dat wel niet zo vreemd. Na de lancering in 2018 vanuit Amsterdam, is het uitgegroeid als een favoriet platform tussen de traditionele en crypto valuta. Om het uiterst te halen uit bitvavo exchange, is het goed om op de hoogte te zijn van alles wat het te bieden heeft, de nadelen inbegrepen.

Klik hier om te registreren en ontvang € 1.000 transactietegoed.

Wat is Bitvavo

Naast het bieden van een platform voor crypto exchange, is het vooral de ambitie om marktleider binnen Europa te worden. Dat wordt beoogd middels het aanbieden van lage kosten voor de cryptocurrency exchange en het gebruiksgemak van een brokersplatform.  Zo zijn er maar liefst 8 betaalmethodes waarvan men gebruik kan maken en kunnen er meer dan 50 soorten digitale valuta worden aangeschaft met euro.

Voordelen Bitvavo

Lage kosten

De maximaal 0.25% handelskosten zijn en zijn de Bitvavo kosten daarmee gelijk de laagste in vergelijking met andere Nederlandse platformen.  Bovendien het aanmaken van een account geheel gratis. En om bij de kosten te blijven: overmaken van jouw Bitvavo account naar een eigen bankrekening is gratis.

Gebruiksvriendelijk

Hoewel digitale valuta al een hele poos op de markt te vinden is, zijner nog velen die er wat huiverig tegenover staan. Het klinkt allemaal zo ingewikkeld en heerst er ook het idee, dat anderen er met het geld vandoor zullen gaan. Bij Bitvavo wordt alle relevante informatie echter overzichtelijk ondergebracht in een chart waar de verschillende koersen, ook die van Bitcoin, te volgen zijn. Dit maakt het ook voor beginners eenvoudig om een order te plaatsen. Ook een mark- of limietorder plaatsen is zo geen kunst meer.

Support

Er doen zich altijd wel momenten voor waarbij hulp nodig is en kan dat bij Bitvavo contact gewoon bij een Nederlandstalige supportdienst. Dat komt goed uit wanneer je er het fijne van wil weten en is het wel een groot verschil in vergelijking met grotere internationale exchanges of brokers.

Bitvavo wallet

Net als bij het zaken doen bij een bepaalde bank, is het ideaal wanneer je over een rekening beschikt bij betreffende bank. Een eigen Bitvavo wallet biedt de mogelijkheid om eenvoudig zelf beheer te voeren over al koop en verkopen met behulp van cryptomunten.  Bij het plegen van handelingen is er geen sprake dus van stagnaties en zorgt dit zeker voor een flink stuk vertrouwen in Bitvavo. Bitvavo inloggen is ook gebonden aan strenge regels zodat de veiligheid is gegarandeerd.

Betrouwbaar en veilig

Naast het gemak, mag er nooit sprake zijn van twijfel bij het verrichten van transacties. Er wordt door Bitvavo een aantal stappen genomen om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen:

 • Bij het inloggen wordt er gebruik gemaakt van een tweestapsverificatie
 • Indien er zich een probleem voordoet, ontvang je gelijk veiligheidsnotificaties
 • Anti-phishing beveiliging
 • Er wordt veel opgeslagen in cold wallets, dus fysiek opgeslagen in kluizen
 • Alles draait ook om de servers en wordt er alleen gewerkt met goed beveiligde
 • De controle door security audits vindt regelmatig plaats

Er wordt dus niet licht omgegaan met de veiligheid bij Bitvavo en kunnen gerust ook grote bedragen verhandeld worden.

Betaalmethodes

Zoals al hierboven aangehaald, gelden er voor Bitvavo een aantal betaalmethodes en zijn deze voor Nederland:

 • iDeal (max. €10.000)
 • Sofort (max. €1000)
 • SEPA (geen limiet)

Het is vooral het gebruik van iDeal voor betalingen die geen problemen vormt terwijl er bij andere exchanges het gebruik sterk is beperkt. Alles is gratis, alleen bij Sofort komt er 2,25% bij kijken.

Bitvavo app

Het behoort gelukkig al tot de verleden tijd dat er geen app beschikbaar was. De Bitvavo app biedt de mogelijkheid om ook met jouw mobiel bij de hand, alle ontwikkelingen te volgen. Middels een bitvavo review is er trouwens ook van alles te lezen erover.

Nadelen Bitvavo

Minder volumes

Het gaat er bij het verhandelen namelijk wel om, dat er snel ingespeeld dient te worden op sterke veranderingen van bijvoorbeeld Bitcoin. Zou je op dat moment snel een aankoop willen doen, dan kan het juist voorkomen dat er niet voldoende te koop wordt aangeboden. De kans dat dit gebeurt binnen de exchange wereld, is echter wel heel klein.

Een beperkt aanbod

Van het ene komt dus het andere en zorgen de lagere volumes ook voor minder aanbod. Het ligt er echter wel aan, hoe het allemaal bekeken wordt en waar het accent op wordt gelegd. Zo zijn er tientallen van de meest gangbare cryptovaluta te verhandelen op Bitvavo en biedt dat al tal van mogelijkheden. Op de grotere platformen wordt ook de  kans geboden om altcoins te verhandelen, maar zijn die doorgaans niet binnen het vizier van de doorsnee ‘klant’.

 

Conclusie Bitvavo exchange

Het komt allemaal neer op het afwegen van de voor- en nadelen en is de rode draad die daarbij gevolgt moet worden, dat het de drempel flink verlaagt om deel te mogen nemen aan een crypto exchange. Cryptovaluta moet immers beschikbaar zijn voor iedereen en biedt Bitvavo de mogelijk daartoe. Het beperkt aanbod mag geen drempel vormen omdat er nog altijd de meest gangbare cryptovaluta verhandeld wordt. Inloggen bitvavo is trouwens ook mogelijk via de speciale app. Daar komt bovendien het gemak erbij kijken voor het verhandelen van cryptovaluta en de veiligheid die Bitvavo te bieden heeft. De bitvavo ervaringen liegen er trouwens niet om en zijn die ruimschoots te vinden op het internet.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!