Het is een best teleurstellende periode geweest voor investeerders in EOS. De EOS-koers stijgt en lijkt nu langzaam maar zeker de weg naar boven terug te hebben gevonden. Op vandaag laat ze een mooie stijging optekenen richting een waarde van 7,81 Amerikaanse dollar. De huidige piek in de prijs van de EOS-token is gerealiseerd onder invloed van een sterk toegenomen volume van meer dan 5,3 miljard Amerikaanse dollar in 24 uur. Ondanks de huidige piek in de EOS-prijs is de asset nog steeds ver verwijderd van haar all-time high. Deze wist ze neer te zetten op 29 april 2018. Toen bereikte de EOS-koers een waarde van 22,71 Amerikaanse dollar. Toch lijkt er beterschap aan te komen. In het bijzonder de aankomende bekendmaking van 1 juni zou de interesse in EOS terug een stevige boost moeten geven. 

Langverwacht Block.one evenement op 1 juni 

Dat de EOS-koers stijgt en een opwaartse beweging maakt hoeft niet te verbazen. De algemene verwachting is namelijk dat er heel wat positief nieuws zal verschijnen komend weekend. Dan vindt namelijk het langverwachte Block.one evenement plaats in het Amerikaanse Washington. Rond het evenement hangt een zweem van mysterie. Eerder werd reeds aangekondigd dat er baanbrekende vernieuwingen op voorgesteld zullen worden voor het EOS-project. Wat deze vernieuwingen precies zullen inhouden blijft koffiedik kijken.

Eén van de drukste ecosystemen 

Op moment van schrijven is EOS er in geslaagd om uit te groeien tot één van de drukste ecosystemen op de cryptomarkt. Dit gezegd zijnde werd ze in het verleden reeds meermaals geconfronteerd met fouten en tegenvallers in een poging om een consensus te bereiken. Op Twitter heeft een oplettende gebruiker opgemerkt dat Block.one voor zomaar even 3.300.000 EOS aan RAM heeft aangekocht op het EOS mainnet van haar officiële B1 account. Vooraleer de aankoop plaatsvond heeft Block.one er eveneens voor gekozen om 9,8 miljoen aan EOS tokens te ontgrendelen. 

Derde grootste inflow vanuit Bitcoin (BTC) 

EOS staat inmiddels bekend als de asset die de derde grootste “inflow” weet te realiseren vanuit Bitcoin (BTC). Bovendien kenmerkt ze zich ook door een niet onaanzienlijke activiteit ten opzichte van Ethereum (ETH). Ondanks het feit dat EOS de voorbije maanden eigenlijk opvallend weinig positieve activiteit heeft weten te realiseren kunnen we het ook anders bekijken. In de voorbije berenmarkt heeft EOS het hoofd eigenlijk nog relatief koel weten te houden in vergelijking met tal van andere cryptocurrencies. 

Meer dan 87 miljoen transacties in 24 uur 

EOS blijft ook één van de meest actieve netwerken binnen de cryptowereld. Er worden dan ook meer dan 87 miljoen transacties mee gerealiseerd binnen de 24 uur. Dit althans volgens de data van Blocktivity. Het moet evenwel worden aangegeven dat EOS transacties gratis zijn. Bovendien is het voor deelnemers van het netwerk mogelijk om verkeer te genereren zonder dat er daarvoor grote investeringen zijn vereist. Om een doorsnee dag weet het netwerk van EOS dan ook vrij eenvoudig rond de 16 miljoen transacties te realiseren. Voor alle duidelijkheid, het betreft hier zowel het gebruik van de token op zich als het gebruik van de dApps die door het netwerk worden ondersteund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *