Wat ooit begon als een grap is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste waarde op de cryptomarkt. Dogecoin (DOGE) blijft vriend en vijand verbazen. Gisteren, op 1 april steeg de koers van deze fijne cryptovaluta met meer dan 20 procent. Ook de rank 25 cryptocurrency scoort daarmee prima en weet voor haar investeerders een mooi rendement te boeken. Is het tijd om een deel van uw investering in Dogecoin te verkopen of zit er nog heel wat meer in de pijplijn?

Belangrijkste handelsparen voor Dogecoin

Het volume van Dogecoin heeft een stevige boost gekregen op 1 april. Het handelsvolume over de voorbije 24 uur bedroeg gisteren reeds een aantrekkelijke 47,61 miljoen dollar. Vannacht kwam daar nog een klein bedrag bovenop waardoor het totale volume is opgelopen tot (op moment van schrijven) 60.937.864 dollar. Dit brengt de totale marktwaarde van Dogecoin naar een bedrag van 301.659.189 dollar. Het lijkt er bovendien ook naar uit te zien dat het volume van deze cryptocurrency relatief goed is verdeeld over verschillende exchanges. Hiermee weet ze zich te onderscheiden ten opzichte van menig aantal andere cryptocurrencies die het overgrote merendeel van hun volume gerealiseerd zien worden op één enkele exchange.

Belangrijkste exchanges voor Dogecoin

Veel mensen vinden het misschien ietwat vreemd, maar Dogecoin is nog niet terug te vinden in het aanbod van enkele belangrijke en grote exchanges. Zo blinkt bijvoorbeeld Binance op moment van schrijven uit in afwezigheid. Dit gezegd zijnde bestaan er natuurlijk meer dan voldoende andere partijen waarbij u deze token wel kunt aankopen. Het gaat hierbij onder meer om Bittrex, Poloniex, HitBTC en Kraken. Bovendien is het zelfs mogelijk voor nieuwe investeerders om in te stappen in Dogecoin met fiat-geld. Dit kan gebeuren bij een partij zoals LiteBit. Deze laatste heeft een ingebouwde wallet waar u, uw DOGE-tokens in kunt opslaan.

Op moment van schrijven is de Gate.io exchange de belangrijkste voor Dogecoin. Het handelsvolume in de DOGE-token dat via deze exchange gaat bedraagt dan ook 14,21 procent. Ze wordt gevolgd door de ZB.com exchange welke goed is voor een volume-aandeel van 9,79 procent. Bittrex staat als eerste grote exchange op de derde plaats met 8,76 procent van het volume over de voorbije 24 uur. Ook Upbit (5,50 procent) en Poloniex (5,36 procent) lijken een significant deel van het volume in Dogecoin voor hun rekening te nemen.

De favoriete cryptocurrency van (bijna) iedereen

Het is moeilijk om niet te vallen voor de charme die schuil gaat achter Dogecoin. Wat in eerste begon als een grap is dan ook uitgegroeid tot een cryptovaluta die bij velen zeer geliefd is. De recente koersstijgingen die samen uitkomen boven de 20 procent zullen ongetwijfeld ook zorgen voor een gedeeltelijke verkoop van investeringen. Veel investeerders in Dogecoin zien in de recente prijsstijging dan ook het perfecte moment om een deel van hun investering terug om te zetten in fiat. Verder is het afwachten wat de koers nu gaat doen. Een (kleine) correctie zit er wellicht aan te komen, maar zullen menig aantal investeerders wellicht nu niet wakker van liggen. Heeft u recent geïnvesteerd in Dogecoin? Dan kunt u nu mogelijks uw oorspronkelijke inleg terug uit de cryptovaluta halen om risicoloos met de rest verder te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *