Nu het eerste kwartaal van 2019 voorbij is, is er de mogelijkheid om een overzicht te geven van de best presterende altcoins tot nu toe. Rekening houdend met de stier-achtige vooruitgang van Bitcoin in de laatste week.

Hoogste adoptie-percentages transactie volumes

Uit onderzoek van de Weiss Crypto Rating blijkt dat de volgende vier altcoins de hoogste adoptie cijfers hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar met betrekking tot transactie volumes:

Deze coins zijn het meest duurzaam gebleken in een periode van een vrijwel overwegende berenmarkt. Over het algemeen liet het transactievolume van de cryptocurrency top 10 een mooi volumestijging zien van 245% in het afgelopen jaar. De berekeningen van Weiss waren gebaseerd op een zevendaags voortschrijdend gemiddelde van de dagelijkse cijfers.

Hoogste waardestijging sinds de Bitcoin-pomp

De markt voor cryptocurrencies heeft eindelijk na het zeer zware jaar 2018 weer een opleving doorgemaakt dankzij de stieren-aanval van Bitcoin. Waarbij deze koerspieken raakte die hij in meer dan een jaar niet had gezien.

Uit het grote aanbod van altcoins, zijn hier de best presterende uit de top 100 met betrekking tot marktkapitalisatie:

 1. VestChain – 95.02%
  Als je nog nooit van VestChain hebt gehoord is dat geen verassing; op het moment van schrijven op de 98e plaats op de CoinMarketCap. Sinds de meest recente Bitcoin-explosie heeft het project echter heel veel potentie laten zien en heeft het de afgelopen weken een mooie stijging van 95.02% bereikt
 2. Bitcoin Cash – 89,66%
  Het is niet verwonderlijk dat de recente prestaties van Bitcoin de investeerders ook hernieuwd vertrouwen hebben gegeven in Bitcoin Cash. Op een bepaald moment heeft deze altcoin in de 24-uurs rally een zeer mooie 60% koersstijging neergezet.
 3. IOST – 66,19%
  Bovenop de voordelen van de goed presterende Bitcoin, heeft IOST een mooie duw omhoog gehad die werd geactiveerd door de lancering van zijn mainnet enkele weken geleden.
 4. Dogecoin – 63,77%
  Na een ‘bewegingloos’ begin van het jaar, heeft Dogecoin het omgedraaid met een stijging van meer dan 60% in de stieren-markt. Ook Tesla-oprichter Elon Musk heeft zijn steun voor het token uitgesproken en beschreef het als “pretty cool” en “waarschijnlijk zijn favoriete cryptocurrency”.

Altcoins niet meer gelijk aan de bewegingen van Bitcoin

Ondanks dat Bitcoin de afgelopen weken de prestaties van altcoin heeft verhoogd, heeft nieuw onderzoek aangetoond dat de prijzen niet meer zo gecorreleerd zijn als ze ooit waren. In 2018 had 75 procent van de munten van de top 200 een sterke correlatie met Bitcoin, iets dat dit jaar naar verhouding lager is. Dit is een goede zaak voor diegenen die op zoek zijn naar gediversifieerde portefeuilles. Dit kan het optreden van altcoins het hele jaar door beïnvloeden, met sterkere projecten die waarschijnlijk aanzienlijke winsten zullen boeken, zelfs als Bitcoin zijn momentum verliest. Het onderzoek wijst er echter ook op dat de correlaties in de loop van de tijd veranderen, dus het is belangrijk om de huidige markt-tendensen in de gaten te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *