De Nasdaq heeft een groeiende affiniteit voor Bitcoin laten zien. Die relatie is nu naar een volgend niveau gegaan, met de wetenschap dat de ‘Crypto Trader’ show van CNBC Africa zal beginnen met uitzenden vanuit de Nasdaq-studio. Ran NeuNer, de presentator van de show, twitterde dat het komende seizoen (vanaf 9 mei), vanuit Times Square wordt gepresenteerd. De Nasdaq-studio bevindt zich midden in deze actie-volle omgeving, en is zichtbaar voor de vele voorbijgangers die onderweg zijn van, en naar het werk. En om dan nog maar te zwijgen van de vele toeristen. Het plaatst crypto dus in het hart van Manhattan, op een cruciaal moment voor de industrie, en zal zeker een aantal hoofden doen draaien.

Ran en zijn show zullen nu een plaats op de eerste rij hebben aangezien de ‘wereldwijde media’ zich hier afspeelt. Met een Bitcoin-prijs die nu boven de $ 5.700 staat, staat crypto op het punt weer zijn tijd in de spotlight te krijgen.

De timing van de verhuizing is zeker geen toeval. Bitcoin-stieren zijn terug, en institutionele beleggers beginnen nu hun langzaam hun interesse in cryptocurrencies te tonen. Fidelity publiceerde een onderzoek waaruit bleek dat de crypto-investeringen van institutionele beleggers in de loop van het volgende decennium zouden gaan stijgen, wat de sluizen zou kunnen openen voor de reguliere massa-adoptie.

Fidelity sprak met honderden beleggingsfondsen, pensioenfondsen en familie-bedrijven. Zij vonden uit dat meer dan 20% van de institutionele beleggers al “enige blootstelling aan digitale activa” heeft. En dit zijn beleggingen die zijn gedaan sinds 2016. Bijna de helft van hen “beschouwt digitale activa als een deel van hun beleggingsportefeuilles.”

Bitcoin wordt beroemd

De timing van ‘Crypto Trader’ van CNBC die in New York aankomt, valt ook samen met een recente Bitcoin-commercial die Grayscale Investments uitbracht. De campagne, getiteld ‘Drop Gold‘, speelt zich af in de straten van Manhattan. De advertentie bespot goud als een lastige investering, in plaats daarvan pronkte Bitcoin in de toekomst voor beveiliging, grenzeloos en nuttig.

Anekdotisch bewijs suggereert ook dat institutionele investeringen in Bitcoin in de lift zitten. Bakkt, de gereguleerde Bitcoin-termijnbeurs die eigendom is van het NYSE-moederbedrijf ICE, zal binnenkort worden gelanceerd. De exchange heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta zitten, en zal naar verwachting een magneet zijn voor institutioneel kapitaal.

Ondertussen is de Nasdaq geen onbekende meer in crypto. Ze lanceerden onlangs een nieuwe XRP Liquid Index. Ook suggereerde een handelaar op Twitter dat de Nasdaq al Bitcoin-handel ondersteunt via TD Ameritrade.

In het hart van Manhattan zullen Ran NeuNer en ‘Crypto Trader’ blijkbaar een studio delen met andere CNBC-shows. Dit betekent dat handelaars en grote beleggers die er zijn om de beurs te bespreken, ook als gasten zouden kunnen fungeren voor de show van Ran. Het creëert een mogelijkheid voor beide markten om samen te werken, en informatie en gasten te delen. Dit is in ieder geval weer iets dat Bitcoin in de schijnwerpers zal zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *